15 Μαρ 2017

Η ΕΛΙΖΑ ΒΟΖΕΜΠΕΡΓΚ:Έχουμε “ρωγμή” στην ΕΕ και την βλέπουμε

Eλίζα Βόζεμπεργκ, Ευρωβουλευτής ΝΔ

 Στην εκπομπή με τον Δήμο Βερύκιο και τον Σπύρο Λάμπρου



«Έχουμε “ρωγμή” στην ΕΕ και την βλέπουμε. Ολική κατάρρευση νομίζω πως δεν θα συμβεί γιατί υπάρχουν τόσο ισχυρά εμπορικά και οικονομικά συμφέροντα, που ακόμα κρατούν τα κράτη-μέλη στην ανάγκη να υπάρχει «ευρωπαϊκή οικογένεια». Αλλά ότι έχει προβλήματα η ΕΕ εδώ και 2-3 χρόνια είναι ορατό. Μιλώ και για την ανάπτυξη των ακροδεξιών ρευμάτων, που δεν οφείλονται αποκλειστικά και μόνο στη λιτότητα», δήλωσε στον Αlpha 989 η ευρωβουλευτής της ΝΔ, Ελίζα Βόζεμπεργκ.
Τόνισε ότι «εδώ και πολλά χρόνια δεν μερίμνησε η ΕΕ των ισχυρών να υπάρχει ενιαία πολιτική και εξωτερική πολιτική».
Για την ένταση Τουρκίας-Ολλανδίας η κα Βόζεμπεργκ είπε ότι «έχουμε έναν ηγέτη της γείτονος που είναι ανεξέλεγκτος ως προς τις αντιδράσεις του (ο Ερντογάν) αλλά ούτε κουτός ούτε ανόητος είναι. Δεν θα φτάσει σε ρήξη γιατί δεν τον συμφέρει. Ο οικονομικός του πόρος είναι η ΕΕ. Μόνο με την Ολλανδία, έχει 3 δις εξαγωγές και ανταλλαγή εμπορίου ετησίως.
Η Τουρκία ενώ απειλεί και φαίνεται να προκαλεί ένα κλίμα ρήξης, αναδιπλώνεται μόλις δει τα δύσκολα.
Στο τέλος πάντα θα αναδιπλώνεται κυρίως λόγω του γεγονότος ότι έχει χάσει με την Συρία, έχει τα εσωτερικά του προβλήματα και επειδή επιδιώκει μετά το δημοψήφισμα να βγει πιο ισχυρός. Έχει μεγάλα οικονομικά οφέλη ως κράτος που είναι σε προ-ενταξιακή πορεία. Όταν ο Σόιμπλε είπε ότι σταματά την διαδικασία της ένταξης της Τουρκίας, ο Ερντογάν φοβήθηκε».
Επεσήμανε ότι «οι Τούρκοι της Ολλανδίας είναι μισό εκατομμύριο άρα είναι ένα υπαρκτό μέγεθος που θα κρίνει την επόμενη μέρα».
Εκτίμησε, επίσης, ότι δεν θα διακοπεί η συμφωνία για το προσφυγικό.


Για την αξιολόγηση η κα Βόζεμπεργκ είπε ότι «μετά την έκρηξη της Τουρκίας με την Ολλανδία δεν συζητείται το θέμα. Εμείς το συζητούμε που μας αφορά. Ο Ντάισελμπλουμ δυστυχώς προχθές είπε την αλήθεια, κάτι που η ίδια η κυβέρνηση έχει πει, ότι είναι εξαιρετικά δύσκολο να επιτευχθεί. Πώς θα επιτύχουμε 3,5% χωρίς ανάπτυξη»;
Αναφερόμενη στις επενδύσεις είπε χαρακτηριστικά: «Πριν 3 μήνες μας συνάντησαν από την Αμερική. Μας είπαν πότε επιτέλους θα σταθεροποιήσετε ένα ελκυστικό περιβάλλον; Έχουμε χρήματα να επενδύσουμε. Το ασταθές περιβάλλον δεν είναι ελκυστικό για επενδύσεις. Μιλάμε για επενδύσεις που έχουν εξαιρετικά υψηλό επίπεδο, όχι μικροεπενδύσεις. Όταν έχει πεθάνει η μικρομεσαία επιχείρηση, που είναι η ραχοκοκαλιά, πώς θα έρθει η μεγάλη επένδυση»;
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη