16 Μαρ 2017

Σοκαριστικό: Εξερράγησαν τα ακουστικά της εν ώρα πτήσης! Πολύ σκληρές εικόνες (photos)

Μια απίστευτη περιπέτεια έζησε επιβάτης αεροσκάφους που εκτελούσε πτήση από το Πεκίνο στη Μελβούρνη, όταν
εξερράγησαν στο πρόσωπό της τα ασύρματα ακουστικά της.
Το περιστατικό σημειώθηκε στις 19 Φεβρουαρίου. Η επιβάτης άκουγε μουσική και είχε αποκοιμηθεί, όταν ξαφνικά ένιωσε ένα κάψιμο στο πρόσωπό της.
«Καθώς πήγα να γυρίσω ένιωσα ένα κάψιμο στο πρόσωπο. Έπιασα το πρόσωπό μου με αποτέλεσμα να τυλιχτούν τα ακουστικά γύρω από τον λαιμό μου. Συνέχισα να αισθάνομαι κάψιμο και έτσι τα τράβηξα και τα πέταξα στο πάτωμα. Έβγαζαν σπίθες και φωτιά», δήλωσε η γυναίκα, η οποία δεν κατονομάζεται, στην Αυστραλιανή Υπηρεσία Ασφάλειας των Μεταφορών (ATSB).
Αμέσως οι αεροσυνοδοί έτρεξαν να τη βοηθήσουν και έριξαν έναν κουβά με νερό στα ακουστικά, όμως η μπαταρία και το περίβλημά της είχαν λιώσει και είχαν κολλήσει στο πάτωμα.
Η γυναίκα, με εγκαύματα στο πρόσωπο και μαυρισμένο λαιμό αναγκάστηκε να υπομείνει τον πόνο μέχρι το αεροσκάφος να φτάσει στον προορισμό του, ενώ μέσα στο αεροπλάνο ήταν πολύ έντονη η μυρωδιά του καμμένου πλαστικού.
Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, οι μπαταρίες λιθίου της συσκευής προφανώς πήραν φωτιά, ενώ η υπηρεσία ασφαλείας των αεροδρομίων της Αυστραλίας συμβουλεύει να φυλάσσονται σε ασφαλές μέρος οι συσκευές αυτές αν δεν χρησιμοποιούνται.
Αυτό ήταν το πρώτο περιστατικό με ασύρματα ακουστικά που αναφλέγονται στην Αυστραλία, αλλά έχουν υπάρξει πολλά ανάλογα περιστατικά με κινητά τηλέφωνα και συσκευές που λειτουργούν με μπαταρίες.
Πέρσι, αεροπλάνο που επρόκειτο να αναχωρήσει για το Σίδνεϊ χρειάστηκε να εκκενωθεί όταν άρχισε να βγαίνει καπνός από τη χειραποσκευή επιβάτη και αργότερα αποδείχτηκε ότι μπαταρίες λιθίου είχαν πάρει φωτιά.
Επίσης την ίδια χρονιά μια ηλεκτρονική συσκευή ανεφλέγη σε πτήση της Qantas από το Λος Άντζελες προς τη Νέα Υόρκη και το πλήρωμα του αεροπλάνου αναγκάστηκε να χρησιμοποιήσει πυροσβεστήρα για να σβήσει τη φωτιά.






athensmagazine.gr
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη