12 Μαρ 2017

Πολεμικό διάγγελμα του UCK στα Σκόπια και παρέμβαση Βουλγαρίας – Μεγάλη στρατιωτική κινητοποίηση από Σερβία…

Πολύ σοβαρές εξελίξεις έχουμε στα Βαλκάνια καθώς ο UCK έβγαλε διάγγελμα πολέμου στα Σκόπια επιβεβαιώνοντας το
άρθρο μας Ενεργοποιήθηκε ο UCK στα Σκόπια – Πρόεδρος Αλβανίας: «Θα προστατεύσουμε όσους μιλούν Αλβανικά» – Στόχος και η Ελλάδα ενώ στο παιχνίδι μπαίνει πλέον και η Βουλγαρία η οποία παρακολουθούσε σιωπηρά μέχρι τώρα τις εξελίξεις. Παράλληλα Αλβανικές ειδικές δυνάμεις έχουν αναπτυχθεί στα σύνορα με Σκόπια ενώ υπάρχει μεγάλη σερβική στρατιωτική κινητοποίηση όπως αποκαλύψαμε στο άρθρο μας EKTAKTO! Αλβανοί κομάντος «Κόμπρα» στα σύνορα με τα Σκόπια – Μετακίνηση και Σερβικών επίλεκτων ειδικών δυνάμεων
Η μεγαλύτερη σερβική εφημερίδα «Blic»αναφέρει για ασκήσεις του «μυστικού στρατού του προέδρου του Κοσσυφοπεδίου Χ. Θάτσι στα σύνορα με την Σερβία.
«Ο Θάτσι έβγαλε για εκπαίδευση το μυστικό στρατό του» είναι ο τίτλος της σερβικής εφημερίδας.
Μετά τις δηλώσεις του προέδρου των Σκοπίων, Γκιόργκε Ιβάνοφ, ο οποίος είναι και ανώτατος διοικητής των ενόπλων δυνάμεων της χώρας τις οποίες αναφέραμε στο άρθρο μας ΕΚΤΑΚΤΟ: Σε πολεμική ετοιμότητα τέθηκε ο Στρατός των Σκοπίων – Διορία 10 ημέρες και μετά εμφύλιος πόλεμος ότι ο στρατός είναι έτοιμος να απαντήσει σε οποιαδήποτε απειλή, ογδόντα στρατιώτες του ‘UCK’ και του ‘AKSH’ εμφανίστηκαν στην πόλη Τέτοβο. Οι πυρήνες αυτοί συγκεντρώνουν πυρομαχικά και προχωρούν στον εξοπλισμό και τη στρατολόγηση αντρών ενώ έβγαλαν το ακόλουθο πολεμικό διάγγελμα:
«Προειδοποιούμε τον «πρόεδρο» Ιβάνοφ, για τον στρατό του, ότι εμείς είμαστε καλύτερα προετοιμασμένοι από αυτούς και θα τους αντιμετωπίσουμε σύντομα. Είμαστε μια ομάδα 80 στρατιωτών και βρισκόμαστε στην οροσειρά ‘Sharr’ (σύνορα Σκοπίων –Κοσσυφοπεδίου) και σύντομα θα απελευθερώσουμε τα εθνικά αλβανικά εδάφη και θα κηρύξουμε τη Δημοκρατία της Ιλλυρίδας».
Διοικητής Νατσίστι (NACISTI)
UÇK AKSH TETOVË
Tαυτόχρονα βαρυσήμαντη δήλωση πραγματοποίησε ο Βούλγαρος αναπληρωτής πρωθυπουργός ο οποίος είπε:
«Ο προϋπολογισμός του βουλγαρικού στρατού θα πρέπει να αυξηθεί λόγω της υποχρηματοδότησης και των απειλών από το νότο», δήλωσε ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της χώρας για την εσωτερική τάξη και ασφάλεια Stefan Yanev.
«Στα νοτιοανατολικά έχουμε την Τουρκία, έναν μεγάλο προβληματικό «γείτονα», στα νοτιοδυτικά έχουμε μια χώρα ασταθή στις εσωτερικές πολιτικές και οικονομικές υποθέσεις της,  αυτή είναι η ΠΓΔΜ. Έχουμε επίσης το Κοσσυφοπέδιο, μια χώρα με ανώμαλη   κατάσταση, και έχουμε την ίδια τάση και στην Σερβία»,  δήλωσε ο Γιάνεφ, ο οποίος είναι επίσης υπουργός άμυνας στην υπηρεσιακή κυβέρνηση.
EKTAKTO: Πολεμικό διάγγελμα του UCK στα Σκόπια και παρέμβαση Βουλγαρίας – Μεγάλη στρατιωτική κινητοποίηση από Σερβία, Κόσοβο και Αλβανία – Επιβεβαίωση ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ - Εικόνα0
«Μετά την έναρξη της παγκόσμιας οικονομικής και χρηματοπιστωτικής κρίσης, ο προϋπολογισμός των ενόπλων δυνάμεων της Βουλγαρίας μειώθηκε δραστικά, και τώρα οι ένοπλες δυνάμεις  υποχρηματοδοτούνται» , τόνισε ο Yanev σε συνέντευξη Τύπου.
«Ο στρατός τέθηκε υπό συνθήκες συνεχούς πίεσης  από την άποψη της υποχρηματοδότησης», δήλωσε.
«Ο στρατός δεν είναι  σε θέση να εκπληρώσει τα καθήκοντά του  για την υπεράσπιση και την «προστασία» της Βουλγαρίας, αλλά ίσως είναι καιρός να πούμε ότι είμαστε στην αρχή της λύσης », είπε ο Yanev.
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, ο προϋπολογισμός του υπουργείου άμυνας  μειώθηκε από 2,96 τοις εκατό του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος (ΑΕΠ) το 2000, σε 2,33 τοις εκατό το 2008, και 1,22 τοις εκατό το 2016.
Οι άκρως αινιγματικές δηλώσεις του Βούλγαρου αξιωματούχου εμπεριέχουν σίγουρα το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης, μόνο που ο ίδιος δεν το αναφέρει ξεκάθαρα.
Επίσης εδώ και μεγάλο διάστημα οι βουλγαρικές μυστικές υπηρεσίες αναφέρουν έντονη δραστηριοποίηση των Τούρκων στην νότια Βουλγαρία και φυσικά στην δυτική Θράκη.
Τα «παιχνίδια» με τις μουσουλμανικές μειονότητες , τα «πανηγυράκια» που στήνουν κάθε τόσο οι εντεταλμένοι της Άγκυρας στην περιοχή και οι αποσχιστικού χαρακτήρα συγκεντρώσεις τους με αναρτημένη πάντα την σημαία της « ανεξάρτητης Θράκης», είναι γνωστά πράγματα στις υπηρεσίες πληροφοριών τόσο σε Ελλάδα όσο και στην Βουλγαρία.
Τίποτα όμως δεν είναι τυχαίο στις δηλώσεις του Βούλγαρου αξιωματούχου ο οποίος μετά την ανάληψη των καθηκόντων του νέου προέδρου Ρ.Ράντεφ ( πρώην αρχηγός της πολεμικής αερπορίας) , έχει γίνει κοινωνός του νέου κλίματος που κυριαρχεί στην χώρα ειδικά κατά της Τουρκίας.
Χθες ο πρώην πρωθυπουργός Μ.Μπόρισωφ απαίτησε την μη ενεργοποίηση του σχεδίου του ΝΑΤΟ , το οποίο αφορά εναέριες περιπολίες με την παρουσία ρουμανικών και τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών πάνω από την Βουλγαρία.
Οι Τούρκοι ειδικά σε μια τέτοια περίπτωση θα κατέγραφαν  τα πάντα εντός της χώρας «έχοντας στο πιάτο ότι θέλουν».
Σε άρθρο μας με τίτλο («Τεράστια εθνοτική και διαθρησκειακή ένταση σιγοκαίει στα Δυτικά Βαλκάνια»), είχαμε αναφέρει ότι  ο στρατηγός Kircho Kirov, πρώην επικεφαλής των στρατιωτικών μυστικών υπηρεσιών της Βουλγαρίας, έκρουσε το «δικό του καμπανάκι» για την περιοχή των  Βαλκανίων και τα τεκταινόμενα εκεί.
EKTAKTO: Πολεμικό διάγγελμα του UCK στα Σκόπια και παρέμβαση Βουλγαρίας – Μεγάλη στρατιωτική κινητοποίηση από Σερβία, Κόσοβο και Αλβανία – Επιβεβαίωση ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ - Εικόνα1
«Τεράστια εθνοτική και διαθρησκευτική ένταση σιγοκαίει στα Δυτικά Βαλκάνια, οδηγώντας σε συνολική αποσταθεροποίηση της περιοχής», δήλωσε ο ίδιος σε ειδησεογραφικό πρακτορείο ειδήσεων της χώρας του.
Ο Kirov είχε υπενθυμίσει στην κυβέρνηση της Βουλγαρίας ότι είναι ante portas, εθνική, πολιτική και οικονομική αποσταθεροποίηση στην περιοχή αυτή η οποία επηρεάζει άμεσα την χώρα .
«Έχουμε πολλές ασταθείς χώρες στα σύνορά μας. Αυτό είναι ένα τεράστιο πρόβλημα, διότι η Βουλγαρία επηρεάζεται από τις χώρες με μεγάλα προβλήματα» , δηλώνει ο πρώην αξιωματούχος που γνωρίζει αρκετά πράγματα που χρίζουν πολύ μεγάλης προσοχής.
Εάν σε αυτήν την προειδοποίηση προσθέσουμε  και την δημοσίευση προ ημερών της σερβικής εφημερίδας «Blic»,   η οποία  αναφέρει   πληροφορίες των σερβικών μυστικών υπηρεσιών , οι οποίες  σε  συνδυασμό με την περιρρέουσα πολιτική ατμόσφαιρα και την κατάσταση ασφαλείας , προειδοποιούν  ότι  «μυρίζει εκ νέου  μπαρούτι» στα Βαλκάνια, τότε τα πράγματα δεν βαίνουν καθόλου καλά .
Αμερικανοί αναλυτές της κεντρικής υπηρεσίας πληροφοριών CIA, μέσα από εμπεριστατωμένη, αιτιολογημένη, λεπτομερή έκθεση του τμήματος «Βαλκανίων», για την υπό διαμόρφωση κατάσταση, μιλούν εδώ και πολλούς  μήνες για την επίτευξη υπό το βάρος των εξελίξεων μιας «ορθόδοξης βαλκανικής συμμαχίας».
Εκτιμήσεις έγκυρων αμυντικών αναλυτών τονίζουν ότι οι « προειδοποιήσεις» για την κατάσταση στην γειτονιά μας , τείνουν να λάβουν μαζικό χαρακτήρα με ότι αυτό συνεπάγεται για το μέλλον των Βαλκανίων και φυσικά τόσο της Βουλγαρίας  όσο και της Ελλάδος.
Οι ελληνικές υπηρεσίες ασφαλείας σαφώς και έχουν υπόψιν τους τα τεκταινόμενα στα δυτικά Βαλκάνια και έχουν λάβει τα δικά  τους  μέτρα  για την αντιμετώπιση του προβλήματος.







pentapostagma.gr
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη