16 Απρ 2017

Ερντογάν: Ένα ισχυρό «ναι» θα είναι το μάθημα που θα δώσουμε στη Δύση

«Αύριο, η Τουρκία θα λάβει μία από τις σημαντικότερες αποφάσεις στην ιστορία της» Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και η τουρκική αντιπολίτευση πραγματοποίησαν σήμερα τις τελευταίες προεκλογικές συγκεντρώσεις με στόχο να κινητοποιήσουν τους αναποφάσιστους ψηφοφόρους, την παραμονή του κρίσιμου δημοψηφίσματος για τη συνταγματική αναθεώρηση και την ενίσχυση των εξουσιών του προέδρου σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters και του AFP, που αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.«Τα τελευταία μηνύματα» ήταν ο τίτλος της εφημερίδας Hürriyet, την ώρα που ο επικεφαλής του τουρκικού κράτους συμμετείχε σήμερα σε τέσσερις προεκλογικές συγκεντρώσεις, ενώ ο πρωθυπουργός της χώρας Μπιναλί Γιλντιρίμ σε πέντε, όλες στην Κωνσταντινούπολη. Ο ηγέτης του μεγαλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης, του CHP, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, βρέθηκε σε περιοχή κοντά στην Άγκυρα και τα στελέχη του φιλοκουρδικού HDP στο Ντιγιάρμπακιρ, στη νοτιοανατολική Τουρκία.
Στόχος όλων να πείσουν τους αναποφάσιστους ψηφοφόρους σε ένα δημοψήφισμα το αποτέλεσμα του οποίου προμηνύεται αμφίρροπο.
«Αύριο, η Τουρκία θα λάβει μία από τις σημαντικότερες αποφάσεις στην ιστορία της» δήλωσε ο Ερντογάν, προτρέποντας τους Τούρκους να προσέλθουν μαζικά στις κάλπες.
«Τα αποτελέσματα προμηνύονται καλά» υπογράμμισε.
«Όμως αυτό δεν πρέπει να μας κάνει νωθρούς. Ένα ισχυρό «ναι» θα είναι το μάθημα που θα δώσουμε στη Δύση» τόνισε.
Για τον Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, η Τουρκία βρίσκεται ενώπιον μιας επιλογής:
«Θέλουμε να συνεχίσουμε με μια κοινοβουλευτική δημοκρατία ή ένα σύστημα διακυβέρνησης του ενός ανδρός;» ήταν το ερώτημα που έθεσε προς το πλήθος στη συγκέντρωση κοντά στην τουρκική πρωτεύουσα, όπου συνέκρινε το προεδρικό σύστημα το οποίο επιδιώκει να εγκαθιδρύσει η τουρκική κυβέρνηση με ένα «λεωφορείο χωρίς φρένα του οποίου τον προορισμό δεν γνωρίζουμε».
Το θέμα της ασφάλειας εξάλλου απασχολεί τις τουρκικές αρχές ενόψει του αυριανού δημοψηφίσματος, καθώς η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος προέτρεψε στο τελευταίο τεύχος του εντύπου Al-Naba τους υποστηρικτές της να διαπράξουν επιθέσεις εναντίον των εκλογικών κέντρων στην Τουρκία.
Το πρακτορείο ειδήσεων Dogan μετέδωσε από την πλευρά του σήμερα ότι 49 φερόμενα μέλη του Ισλαμικού Κράτους συνελήφθησαν στην Κωνσταντινούπολη αυτήν την εβδομάδα.
Η προεκλογική εκστρατεία τελείωσε επίσημα σήμερα στις 18.00 τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας. Αύριο τα εκλογικά κέντρα θα ανοίξουν μεταξύ 07.00 και 08.00 τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη