21 Απρ 2017

Νέες καταγγελίες για στρεβλές χρεώσεις στη ΔΕΗ

Ο πρόεδρος της ΡΑΕ Νικόλαος Μπουλαξής κατήγγειλε «παραπανίσιες» χρεώσεις και προανήγγειλε παρέμβαση στην Πολιτεία.
Πρακτικές στρεβλών χρεώσεων από τις υπηρεσίες κοινής ωφέλειας κατήγγειλε στη Βουλή ο πρόεδρος της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (ΡΑΕ), Νικόλας Μπουλαξής, και προανήγγειλε ότι η αρχή θα εισηγηθεί στην πολιτεία αλλαγές.

«Έχουμε εντοπίσει προβλήματα στις υπηρεσίες κοινής ωφέλειας. Υπάρχουν στρεβλές χρεώσεις» ανέφερε στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας ο πρόεδρος της ΡΑΕ φωτογραφίζοντας τη ΔΕΗ και εξήγησε ότι ο καταναλωτής «χρεώνεται με παραπανίσια χρήματα όταν υπερβεί ένα όριο» και μάλιστα δεν μπορεί να ελέγξει αυτές τις χρεώσεις. Ο κ. Μπουλαξής προανήγγειλε, μάλιστα, ότι η ΡΑΕ σκοπεύει να προχωρήσει στην επανεξέταση του πλαισίου των ρυθμιζόμενων χρεώσεων κυρίως των υπηρεσιών κοινωνικής ωφέλειας και του κοινωνικού οικιακού τιμολογίου. «Θα εισηγηθούμε αλλαγές στην πολιτεία» τόνισε.

Ο κ. Μπουλαξής ανακοίνωσε επίσης ότι η ΡΑΕ θα διεξαγάγει εκστρατεία ενημέρωσης για τις επιλογές που έχουν οι καταναλωτές ανταγωνιστική αγορά που αναμένεται να ανοίξει περαιτέρω τα επόμενα χρόνια. «Θα παρακολουθήσουμε συστηματικά τη λειτουργία των προμηθευτών για να μην έχουμε φαινόμενα παραπλάνησης των καταναλωτών» σημείωσε. Προανήγγειλε ακόμη ότι η ΡΑΕ θα σχεδιάσει και θα προωθήσει διαγωνιστικές διαδικασίες για τις ΑΠΕ και επίσης θα σχεδιάσει και θα ξεκινήσει την υλοποίηση μιας νέας οργάνωσης της χονδρεμπορικής αγοράς φυσικού αερίου. «Σήμερα δεν έχουμε πραγματική αγορά αλλά διμερή συμβόλαια και εκεί έχουμε πρόβλημα» υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΡΑΕ.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη