6 Απρ 2017

Κωνσταντίνος Χρυσόγονος:Αν η αξιολόγηση δεν κλείσει την Παρασκευή, που θεωρώ ότι θα μπορούσε να κλείσει, να μας πουν οι υπουργοί πού διαφωνεί η κυβέρνηση με τις αξιώσεις των δανειστών και τί προτείνουν.


Κωνσταντίνος Χρυσόγονος
Ευρωβουλευτής ΣΥΡΙΖΑ
 «Αν η αξιολόγηση δεν κλείσει την Παρασκευή, που θεωρώ ότι θα μπορούσε να κλείσει, να μας πουν οι υπουργοί πού διαφωνεί η κυβέρνηση με τις αξιώσεις των δανειστών και τί προτείνουν. Πρέπει να συζητήσουμε όλα τα κόμματα μαζί στη Βουλή τις εναλλακτικές μας», είπε στον Αlpha 989 ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Χρυσόγονος.
Στην εκπομπή με τον Σπύρο Χαριτάτο:
Έκανε λόγο για «παράλογες απαιτήσεις των δανειστών, όπως η μείωση του αφορολογήτου ορίου στις 5,5 χιλιάδες ευρώ. Οι δανειστές ζητούν να φορολογηθούν άνθρωποι που θα στερηθούν τα απολύτως απαραίτητα».

Υποστήριξε ότι «

εδώ και 7 χρόνια, δεν είναι κανονικές οι κυβερνήσεις. Συγκυβερνούν με τους δανειστές».

 
Ο κος Χρυσόγονος εξήγησε ότι «η ολοκλήρωση της αξιολόγησης εξαρτάται από τον Σόιμπλε. Αν δεν βάλουν λεφτά οι Γερμανοί, όλοι οι άλλοι να μαζευτούν, δεν θα έχουν λεφτά να μας δανείσουν. Η κα Μέρκελ είναι εξαρτημένη από την σύμφωνη γνώμη του κου Σόιμπλε για να προχωρήσει στο πρόγραμμα. Η γερμανική κοινή γνώμη συμφώνα με δημοσκοπήσεις θα ήταν υπέρ της άποψης να μας αφήσουν να χρεοκοπήσουμε.
 
Εγώ δεν ξέρω αν υπάρχουν ή όχι τα λεφτά. Αν υπάρχουν και δεν χρειαζόμαστε τα δανεικά τους, θα ήμουν ο πρώτος που θα έλεγα στους δανειστές «περάστε έξω κύριοι». Το ζήτημα είναι αν τα έχουμε. Και αν δεν τα έχουμε, μπορούμε να τα βρούμε και από πού;
 
Πρέπει να καταφέρουμε να ανακτήσουμε την φερεγγυότητα του ελληνικού κράτους. Να μπούμε σε βιώσιμη τροχιά ανάπτυξης για να μπορέσει να παράξει η χώρα. Θα πρέπει να υπάρξει και μια εγγύηση για τους υποψήφιους επενδυτές ότι δεν θα αντιμετωπίσουν δυσάρεστες εκπλήξεις».
 
Στο ερώτημα εάν φοβάται την χρεοκοπία ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε ότι «το ενδεχόμενο αυτό θα αποκλειστεί όταν αποκτήσουμε την φερεγγυότητά μας σαν κράτος. Όσο καιρό πάμε σε άλλα κράτη και ζητάμε δανεισμό…αυτό πρέπει να λήξει, δεν θα είναι επ’ αόριστον».
 
 
Για το δημοσίευμα της ΑΥΓΗΣ εναντίον ευρωβουλευτών της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ ο κος Χρυσόγονος είπε χαρακτηριστικά: «Θα ήθελα να δω περισσότερο πνεύμα Εθνικής Ελλάδος στην ολομέλεια του κοινοβουλίου από τους βουλευτές της αντιπολίτευσης. Δεν χρειάζεται να σηκώνουμε τους τόνους. Θα περίμενα να υπάρξει ένα μεγαλύτερο πνεύμα στήριξης γιατί ό,τι αναγκαστούμε να υπογράψουμε, τελικά θα είναι από την Ελλάδα, όχι από μια κυβέρνηση».
 
 
Κληθείς να σχολιάσει τον νόμο Παρασκευόπουλου για τις αποφυλακίσεις υπό όρους, είπε χαρακτηριστικά: «Να εξαιρεθούν από τις ευεργετικές διατάξεις όσοι έχουν διαπράξει βιασμούς κλπ και από κει και πέρα να δούμε ποιες είναι οι ανάγκες μας στα σωφρονιστικά ιδρύματα και τί γίνεται στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες».
 
 
Για το ταξίδι του Νίκου Παππά στη Βενεζουέλα, ο κος Χρυσόγονος σχολίασε: «ό, τι στοιχείο υπάρχει, να πάει στις αρμόδιες αρχές. Ο κος Παππάς πάντως δεν είχε καν την ιδιότητα του βουλευτή- υπουργού εκείνη την περίοδο».
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη