5 Απρ 2017

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ – Η «χαμένη» ευκαιρία του Τσίπρα, οι εκλογές που από… πείσμα δεν έγιναν, το «γέλιο» της Γεννηματά και ο… επόμενος πρόεδρος της Δημοκρατίας!

Στους διαδρόμους της Βουλής, στήνονται κατά καιρούς πολλά πηγαδάκια. Όχι απαραιτήτως από βουλευτές του ίδιου
κόμματος. Και στις συζητήσεις, λέγονται πολλά. Πολλά και διάφορα, ακόμα και… προφητικά.
Η συζήτηση συνήθως ξεκινάει από τις δημοσκοπήσεις. Οι περισσότεροι στέκονται στην μεγάλη διαφορά που έχει ο ΣΥΡΙΖΑ από τη Νέα Δημοκρατία. Και εκεί λέγονται πολλά. Μόνο που τις τελευταίες εβδομάδες, με τις μεταγραφές βουλευτών έχει μπει στο «παιχνίδι» και το ΠΑΣΟΚ.
Στις συζητήσεις, οι περισσότεροι – ακόμα και οι Συριζαίοι – λένε πως ο Αλέξης Τσίπρας έχασε μια μοναδική ευκαιρία να πάει τη χώρα στις εκλογές τους προηγούμενους μήνες.
Ειδικά, στις αρχές του έτους, όταν στο Μέγαρο Μαξίμου τα απογεύματα μιλούσαν για την πρόωρη προσφυγή στην κάλπη, ωστόσο το μεγάλο… εμπόδιο ήταν ο ίδιος ο πρωθυπουργός. Θεωρούσε τότε πως μπορούσε να «τελειώσει» την αξιολόγηση, φέρνοντας ένα άνεμο πολιτικής «φρεσκάδας». Μόνο που οι δανειστές και οι… αγορές, άλλα πίστευαν και φαίνονται σήμερα. Τότε, εάν κοιτάξει κανείς τις μετρήσεις, οι δημοσκοπήσεις ήταν μεν επιβαρυντικές για τον ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο το ποσοστό ήταν ιδιαίτερα υψηλό, χωρίς να αισθάνεται την απειλή από το τρίτο κόμμα.
Σήμερα, τα πράγματα είναι διαφορετικά. Στις τελευταίες μετρήσεις, το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ συρρικνώνεται όλο και περισσότερο, την ίδια ώρα που στο ΠΑΣΟΚ (γνωρίζουν κάτι;) αρχίζουν να γελάνε και να λένε πως ο στόχος της δεύτερης θέσης, δεν είναι όνειρο απατηλό!
Τι… σημαίνει πρακτικά αυτό; Υπάρχουν πιθανότητες, με τον εκλογικό «πάτο» του ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ να πάρει την δεύτερη θέση, δηλαδή να είναι στην αξιωματική αντιπολίτευση όταν γίνουν εκλογές. Συν τοις άλλοις, η Φώφη Γεννηματά να εξελιχθεί σε κεντρικό πρόσωπο «εκπροσώπησης» της Κεντροαριστεράς, κάτι που σημειωτέον ενοχλεί σφόδρα τον Τσίπρα!
Η μεγάλη ήττα για τον σημερινό πρωθυπουργό είναι πως εφόσον επικρατήσει αυτό το σενάριο, τότε δεν θα έχει την δυνατότητα να… επανέλθει στην εξουσία (εάν βεβαίως κερδίσει τις εκλογές ο Κυριάκος Μητσοτάκης) στις επόμενες προεδρικές εκλογές. Δηλαδή, δεν θα είναι σε πλεονεκτική θέση να ασκήσει την όποια «πολεμική» κριτική απέναντι στον σημερινό αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ώστε να πείσει το εκλογικό σώμα πως μπορεί να επιστρέψει σε εύλογο χρονικό διάστημα στην εξουσία. Αρνητικός παράγοντας, αποτελούν φυσικά και τα ΜΜΕ…
Το σενάριο αυτό, ίσως έχει και εφιαλτικό… τέλος! Ο ΣΥΡΙΖΑ, ως… τρίτο μάλιστα κόμμα, και με δεδομένες τις πιέσεις που θα δεχτεί ο Αλέξης Τσίπρας από όλους και από όλα, θα κινδυνεύει να επιστρέψει σε ποσοστά που ούτε θέλουν να ακούν στον ΣΥΡΙΖΑ! Εκτός, εάν έχει κάτι άλλο στο… νου του…







.crashonline.gr
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη