23 Απρ 2017

ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΚΑΤΑΣΚΟΠΟΙ ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΔΑΦΟΣ!

 Παρακολουθούσαν την ΕΛΑΣ, εκδότες και δημοσιογράφους
Δύο μέτρα, δύο σταθμά ισχύουν για τους Γερμανούς όπως φαίνεται από αποκαλυπτικό δημοσίευμα του περιοδικού Spiegel.
Η οργή των Γερμανών και της Άνγκελα Μέρκελ προσωπικά ξεχείλισε όταν πληροφορήθηκαν ότι είχαν γίνει στόχος παρακολούθησης από ξένες μυστικές υπηρεσίες, χαρακτηρίζοντας αυτή την κίνηση απαράδεκτη.
Ωστόσο οι Γερμανοί δεν είχαν κανένα ενδοιασμό να παρακολουθούν με τη σειρά τους ξένες υπηρεσίες, ανάμεσά τους και μία ελληνική. Όπως αποκαλύπτει το περιοδικό Der Spiegel οι γερμανικές μυστικές υπηρεσίες (BND)  παρακολουθούσαν τα κεντρικά γραφεία της Ιντερπόλ στη Λυών.  Στο στόχαστρο είχαν μπει  και τα γραφεία της Ελληνικής Αστυνομίας στις ίδιες εγκαταστάσεις, αλλά και της αστυνομίας της Δανίας, της Αυστρίας, του Βελγίου και της Ισπανίας. Δεν υπήρχε μέσο επικοινωνία που να μην είναι παγιδευμένο. Όταν αποκαλύφθηκε οι γερμανικές μυστικές υπηρεσίες απάντησαν πως δίνουν… λογαριασμό μόνο στη Μέρκελ!
Από ρεπορτάζ  προκύπτει ότι από το 2000 (τουλάχιστον) οι γερμανικές μυστικές υπηρεσίες παρακολουθούσαν τα κεντρικά της Europol στη Λυών αλλά και το ελληνικό γραφείο της ΕΛ.ΑΣ. που βρίσκεται στις εκεί εγκαταστάσεις.
Επιπρόσθετα παρακολουθούσαν τα γραφεία της Αυστρίας, της Δανίας, του Βελγίου και της Ισπανίας.
Αυτό σημαίνει πως οι γερμανικές μυστικές υπηρεσίες «άκουγαν» όλα όσα έλεγαν οι Έλληνες αστυνομικοί από τα κεντρικά της Europol με την Αθήνα. Σύμφωνα με έγγραφα που έχει στην κατοχή του το γερμανικό περιοδικό, οι μυστικές υπηρεσίες παρακολουθούσαν το φαξ, το τηλέφωνο και τα e-mail της ελληνικής αποστολής.
Σημειώνεται πως δύο χρόνια πριν, το Spiegel είχε αποκαλύψει πως οι γερμανικές μυστικές υπηρεσίες -μεταξύ άλλων- παρακολουθούσαν και τις επικοινωνίες της ελληνικής πρεσβείας στο Βερολίνο.
Υπενθυμίζεται  ακόμη ότι τον Φεβρουάριο το Spiegel είχε γράψει ότι η γερμανική υπηρεσία πληροφοριών παρακολουθούσε τηλέφωνα, fax και email αρκετών ειδησεογραφικών οργανισμών, ανάμεσά τους οι New York Times και το Reuters. 



crashonline.gr
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη