16 Απρ 2017

Εντυπωσιακή η Αναβίωση της Μάχης του Οχυρού Ιστίμπεη. Τότε που κάναμε-ακόμα και λαβωμένοι-τους Ναζί να φάνε χώμα ελληνικό

Το Σαββατοκύριακο 7-8 Απριλίου 2017 πραγματοποιήθηκαν
αναβιωτικές δράσεις με σκοπό την προσέλκυση επισκεπτών στις επετειακές εκδηλώσεις της Μάχης των Οχυρών.
Για 4η χρονιά συμμετείχε η Ομάδα Αναβίωσης ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ 1940 από την Αθήνα μαζί με την πολυμελή αποστολή των ομάδων αναβίωσης GRH KAMPFGRUPPE EDELWEISS, GRH GRENADIERE από την Πολωνία και SLOVAK MILITARY HISTORY FRIENDS CLUB από τη Σλοβακία.
Για πρώτη φορά κατασκευάστηκε ένα αναβιωτικό στρατόπεδο (σε χώρο του παλαιού στρατοπέδου Νέου Πετριτσίου), όπου παρουσιάσθηκαν αναβιωτικά διοράματα, έκθεση ιστορικής φωτογραφίας, κινηματογράφος και άλλες αναβιωτικές δράσεις.
Οι πολυάριθμοι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να ζήσουν την Ιστορία αγγίζοντας συλλεκτικά αντικείμενα που έφεραν μαζί τους οι αναβιωτές, ενώ τα παιδιά συμμετείχαν σε διαδραστικά παιχνίδια με θέμα τη ΜΑΧΗ ΤΩΝ ΟΧΥΡΩΝ.
Οι αναβιωτικές δράσεις κορυφώθηκαν με τις αναπαραστάσεις μάχης στο Οχυρό Ιστίμπεη, που βασίσθηκαν σε μαρτυρίες και αναφορές των υπερασπιστών του Οχυρού.
Οι εκδηλώσεις τέθηκαν υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και του Υπουργείου Μακεδονίας – Θράκης. Θερμές ευχαριστίες:
· Στην Υφυπουργό Μακεδονίας-Θράκης κα Μαρία Κόλλια Τσαρουχά, η οποία για 4η συνεχόμενη χρονιά υποστήριξε με θέρμη τις εκδηλώσεις μνήμης για τη Μάχη των Οχυρών.
·    Στον ΑΝΥΕΘΑ κ. Δημήτριο Βίτσα για την ουσιαστική υποστήριξη των επετειακών εκδηλώσεων.
·

Τον Δκτη του 10ου Συντάγματος Πεζικού Σχη Ιωάννη Γκουτζουρέλα για την αδιάκοπη υποστήριξη.
·

Στον Δήμο Σιντικής και ιδιαίτερα στον αντιδήμαρχο της Δημοτικής Ενότητας Πετριτσίου κ.Αντώνιο Ζλατίντση, ο οποίος ως εκπρόσωπος του Δήμου Σιντικής υποστήριξε με ζήλο τις εκδηλώσεις της Κυριακής, διαθέτοντας τους πόρους του Δήμου.
Τον αντιπρόεδρο του Συνδέσμου Φίλων Οχυρού Ιστίμπεη κ.Κοκκινίδη Αλέξανδρο που υποστηρίζει οικονομικά τον Σύνδεσμο ευαισθητοποιώντας την ομογένεια στις ΗΠΑ.








.makeleio.gr
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη