Το ιστορικό της κόντρας Γεωργιάδη-Παπακώστα

18 Απρ 2017

Από την πρώτη μέρα που ο Άδωνις Γεωργιάδης μετακινήθηκε στη Νέα Δημοκρατία, παραμονές των εκλογών του 2012, οι
περισσότεροι βουλευτές της παράταξης στη Β΄Αθηνών δυσφόρησαν έντονα λόγω της δημοφιλίας, του χειμαρρώδους χαρακτήρα του και της ικανότητας του να  προσαρμόζεται στις καταστάσεις χωρίς να το κρύβει.

Μία εξ αυτών ήταν και η Κατερίνα Παπακώστα, η οποία δεν είχε καταφέρει να εκλεγεί το 2009 και ως εκ τούτου «μάζευε» τα… κουκιά καταβάλλοντας μεγαλύτερη προσπάθεια από τους εκλεγμένους συναδέλφους της. Τελικώς πέτυχε να μπει στη Βουλή λόγω ποσόστωσης και επανεξελέγη και στις δύο κάλπες του 2015.

Στον πρώτο ανασχηματισμό του 2013 η Παπακώστα δεν αποτέλεσε επιλογή του Αντώνη Σαμαρά ο οποίος τοποθέτησε τον Άδωνη Γεωργιάδη στη θέση του υπουργού Υγείας. Το όνομα της ακούγονταν έντονα για τη θέση της υφυπουργού Υγείας την οποία είχε απορρίψει η Σοφία Βούλτεψη αλλά μετά από «καραμπόλες» δόθηκε στην Ζέττα Μακρή.

Η Παπακώστα «έδειξε» προς την πλευρά του Γεωργιάδη ως υπαίτιου για τη μη αξιοποίηση της ενώ το καλοκαίρι του 2014 όταν ο Σαμαράς αποφάσισε να της αναθέσει το υφυπουργείο με υπουργό τον Μάκη Βορίδη, ήτανη σειρά του  Γεωργιάδη να διαμαρτυρηθεί. Και τούτο διότι τέθηκε εκτός υπουργικού σχήματος όταν άλλοι συνάδελφοι του από τη  Β' Αθηνών ανελάμβαναν κυβερνητικά πόστα  (Μητσοτάκης, Μεϊμαράκης, Χατζηδάκης, Δένδιας,  Βούλτεψη,  Ντινόπουλος,  Παπακώστα κτλ).

Στις εσωκομματικές κάλπες του 2015-2016 η Παπακώστα στήριξε ανοιχτά τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη όπως ανοιχτά καταφέρονταν «εναντίον των ξενόφερτων».  Περαιτέρω, είχε ενοχληθεί σφόδρα από την…επέκταση Γεωργιάδη στο σύνολο της Β΄ Αθηνών όταν είναι  παγκοίνως γνωστό  πως οι υποψήφιοι αυτής της «αχανούς» περιφέρειας συνεννοούνται για το… γεωγραφικό εύρος των δραστηριοτήτων τους.

Ο Κυριάκος  Μητσοτάκης ως πρόεδρος προσπάθησε να αμβλύνει την κατάσταση γνωρίζοντας μάλιστα ως βουλευτής της Β΄Αθηνών, τις προστριβές των πολιτικών στελεχών στη συγκεκριμένη περιοχή, γι΄αυτό και τον Νοέμβριο του 2016 ανέθεσε καθήκοντα αναπληρωτή τομεάρχη Υγείας στην κ. Παπακώστα.
Το ποτήρι δεν άργησε να…ξεχειλίσει. Ωστόσο, προς το παρόν τουλάχιστον, κρατήθηκαν τα προσχήματα.
 
parapolitika.g
Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε το θέμα, τώρα, στο Taxalia.blogspot.com

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη