2 Απρ 2017

Στοίχημα Απάτη και σκάνδαλο μεγατόνων με το στοίχημα για το Survivor!

Αυτό που συμβαίνει με τα στοιχήματα για το Survivor είναι πρωτοφανές και προκαλεί απορία το γεγονός ότι δεν έχει
επέμβει ακόμη ο εισαγγελέας, ενώ η Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων όλως περιέργως, σε βαθμό μάλιστα παρεξηγήσεως, σιωπά.

Οι πολίτες-καταναλωτές πηγαίνουν στα πρακτορεία του ΟΠΑΠ και στοιχηματίζουν για το ποια ομάδα, των «διασήμων» ή των «μαχητών», θα κερδίσει έπαθλα, ασυλίες ή ποιος παίχτης θα παραμείνει ή θα αποχωρήσει από το παιχνίδι και όλα τα συναφή. Το ίδιο συμβαίνει και μέσω διαδικτύου με τις άλλες στοιχηματικές εταιρείες.




Κανείς όμως δεν έχει ενημερώσει τις εκατοντάδες χιλιάδες των ανθρώπων που στοιχηματίζουν και ιδίως τα νέα παιδιά, στα οποία το Survivor έχει μεγάλη απήχηση, ότι αυτού του είδους το στοίχημα είναι μια μεγάλη απάτη αφού τα αποτελέσματα κάποιοι «προνομιούχοι» (παραγωγή, συμμετέχοντες και άλλοι, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό) τα γνωρίζουν τουλάχιστον 48 ώρες νωρίτερα.Και τα γνωρίζουν επειδή τα επεισόδια δεν προβάλλονται «ζωντανά», αλλά είναι «κονσέρβα».

Τα γυρίσματα έχουν γίνει νωρίτερα, δύο ενδεχομένως και περισσότερες μέρες. Ευλόγως λοιπόν αναρωτιέται κάποιος, τι είδους στοίχημα είναι αυτό που κάποιοι ξέρουν από πριν το αποτέλεσμα; Είναι σα να στοιχηματίζεις για έναν αγώνα, ας πούμε το ΠΑΟ – ΑΕΚ, την Τρίτη ενώ ο αγώνας έχει γίνει κεκλεισμένων των θυρών την Κυριακή. Γίνεται; Δεν γίνεται. Το πρόβλημα, βεβαίως, δεν είναι μόνο γι αυτούς που χάνουν, αλλά και γι’ αυτούς, πρωτίστως, που κερδίζουν. Και φυσικά για τον ΟΠΑΠ που παίζει τέτοιο στοίχημα καθώς και τις εταιρείες διαδικτυακού στοιχήματος.
Ας δούμε όμως πως έχει η υπόθεση. Προ ημερών ο ΣΚΑΪ–προφανώς επειδή αντελήφθη την απάτη και τις συνέπειες, αστικές και ποινικές, που αυτή επισύρει- εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με τον στοιχηματισμό στο Survivor και στην οποίαν αναφέρονται τα εξής: «Στον ΣΚΑΪ πληροφορηθήκαμε ότι η εκπομπή Survivor, έχει γίνει αντικείμενο στοιχήματος από φορείς διοργάνωσης στοιχηματισμού, που εδρεύουν τόσο εντός της Ελλάδος όσο και εκτός αυτής.

Ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΪ μεταδίδει αυτήν την σειρά εκπομπών, με χρονική υστέρηση από τη διεξαγωγή των δρώμενων, όπως είναι φυσικό, διότι:

*Ο χώρος διεξαγωγής των δρώμενων απέχει από την Ελλάδα όσο σχεδόν η μισή υδρόγειος,
*Η παραγωγή (λήψη και μοντάζ) λαμβάνει χώρα από την εταιρία παραγωγής στον Αγ. Δομήνικο,
*Η ώρα έναρξης της μετάδοσης εκάστου επεισοδίου λαμβάνει χώρα, με την αναγκαία χρονική υστέρηση σε σχέση με την ώρα μαγνητοσκόπησης.



Κατά συνέπεια το γεγονός και μόνο αυτό, αντικειμενικά καθιστά, ενδεχομένως, επισφαλή την έκβαση οποιουδήποτε στοιχηματισμού, κάτι το οποίο οφείλουμε να επισημάνουμε. Εξαίρεση αποτελεί ο τελικός του Survivor που θα μεταδοθεί ζωντανά το καλοκαίρι.

H ανακοίνωση αυτή απευθύνεται προς το αμιγώς τηλεοπτικό κοινό, προς τους συμμετέχοντες σε οποιονδήποτε στοιχηματισμό, προς τους διοργανώνοντες τα κουπόνια κάθε στοιχήματος και ορίζοντες τις αποδόσεις αλλά και προς κάθε αρμόδια εποπτεύουσα αρχή της Ελλάδος, των λοιπών χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και της ευρύτερης περιοχής».

Μετά από αυτή την ανακοίνωση έχουν παρέλθει πέντε ημέρες και κανείς δεν εγκάλεσε την ΕΕΕΠ ή τον ΟΠΑΠ για την παρανομία και την κοροϊδία των καταναλωτών, παρά την επίσημη καταγγελία του ΣΚΑΪ και ιδίως ως προς το σε ποιούς απευθύνεται η ανακοίνωσή του! Κι αν η κυβέρνηση αδιαφορεί για το τι πράττει το ιδιωτικό μονοπώλιο του ΟΠΑΠ ή δεν ενδιαφέρεται να ελέγξει, τουλάχιστον για αβελτηρία, τον Πρόεδρο της ΕΕΕΠ τον οποίον διόρισε, προκαλεί απορία πως η δικαιοσύνη, που σε άλλες περιπτώσεις ενεργεί ταχύτατα, δεν έχει ακόμη επιληφθεί της υποθέσεως αυτής και δεν έχει διατάξει, ως είναι νομικά πρέπον, και την επιστροφή των χρημάτων στους πολίτες-καταναλωτές που εξαπατήθηκαν συμμετέχοντας σε μια διαβλητή διαδικασία. Πληροφορίες της τελευταίας στιγμής πάντως αναφέρουν ότι έχουν ενημερωθεί, για το μέγεθος του προβλήματος, υψηλόβαθμοι παράγοντες της κυβερνήσεως αλλά και της δικαιοσύνης και προτίθεται ανάλογα να πράξουν...





Πηγή: matrix24.gr
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη