16 Μαΐ 2017

ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ 15 ΦΟΡΕΩΝ ΑΡΧΙΖΕΙ ΑΥΡΙΟ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΣΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟ 4Ο TECHNOLOGY FORUM

Με πολλές καινοτομίες τόσο στην οργάνωση όσο και σε περιεχόμενο εργασιών θα πραγματοποιηθεί αύριο Τετάρτη 17 Μαΐου 2017 το 4ο Technology Fοrum, το μεγαλύτερο
συνέδριο Πληροφορικής στη Βόρεια Ελλάδα.
Το 4ο Technology Forum θα διεξαχθεί στις εγκαταστάσεις του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας/Tμήμα Κεντρικής Μακεδονίας, στη Λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου 49, στη Θεσσαλονίκη.
Οι εργασίες θα ξεκινήσουν στις 9.00’ το πρωί και θα διαρκέσουν μέχρι τις 8.00’ το βράδυ και για πρώτη φορά συμμετέχουν τόσο στις εκδηλώσεις του, όσο και στη διοργάνωσή του 15 φορείς της Θεσσαλονίκης, μεταξύ των οποίων και η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Οι 15 φορείς που συμμετέχουν στο 4ο Τechnology Forum είναι:
Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής Βορείου Ελλάδος (ΣΕΠΒΕ), Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ), Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας (ΓΓΕΤ), Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας (ΑΖΚ), Πανεπιστήμιο Μακεδονίας (ΠΑΜΑΚ), Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΚΜ), Δίκτυο ΠΡΑΞΗ (ΔΠ), Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος (ΔΙΠΑΕ), Αλεξάνδρειο Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Θεσσαλονίκης (ΑΤΕΙΘ), EnterpriseGreece (EG), Σύνδεσμος Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος (ΣΕΒΕ), Δήμος Θεσσαλονίκης (ΔΘ), Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ) και Υπουργείο Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης) (Υ.ΜΑ.Θ).
Το Technology Forum, απευθύνεται σε όλα τα μέλη των φορέων που οργανώνουν το Forum αλλά και σε κάθε ενδιαφερόμενο, και στο επίκεντρο των στόχων του είναι αφενός να αξιοποιηθεί η γνώση και τα τεχνολογικά εργαλεία που διαθέτουν οι συμμετέχοντες φορείς για την παραγωγή καινοτόμων προϊόντων και υπηρεσιών κι αφετέρου να δρομολογηθούν νέες συνεργασίες.
Ενδεικτικά τεχνολογικά θέματα που θα παρουσιαστούν στο Forum είναι: Προηγμένες υποδομές και υπηρεσίες νέφους, εφαρμογές και υπηρεσίες για έξυπνες κινητές συσκευές, εξελιγμένες τεχνικές αναγνώριση φωνής, εφαρμογές και υπηρεσίες με χρήση τεχνικών επικοινωνίας κοντινού πεδίου (ενδεικτικά NFC, RFID), εξελιγμένες τεχνικές προσομοίωσης συστημάτων και συμπεριφορών, επεξεργασία εικόνας και βίντεο, όραση με υπολογιστή, τεχνικές οπτικής αναλυτικής, εξελιγμένες υπηρεσίες βασιζόμενες σε (δορυφορική) τηλεπισκόπηση, machinetranslation/αυτόματη μετάφραση.
Ακόμη δυο σημαντικές δράσεις (εκτός της ThessWeek - εβδομάδα με 12 εκδηλώσεις καινοτομίας, Τεχνολογίας, Πληροφορικής, Επικοινωνιών, Εξωστρέφειας και Εκπαίδευσης-βρίσκεται σε εξέλιξη) θα λάβουν χώρα κατά την διάρκεια του Forum:
-Το «3ο Συνεργάζομαι», θεσμός επιβράβευσης συνεργασιών μεταξύ Βιομηχανικών φορέων (Εταιρίες Πληροφορικής και Βιομηχανίες) και Ερευνητικών οργανισμών (Πανεπιστήμια και Ερευνητικοί φορείς).
-Β2Β συναντήσεις - εκδήλωση δικτύωσης, η οποία διοργανώνεται από το Δίκτυο ΠΡΑΞΗ, συντονιστή του Enterprise Europe Network - Hellas, με στόχο την ανάπτυξη μίας ενεργής πλατφόρμας αναζήτησης επιχειρηματικών, τεχνολογικών και ερευνητικών συνεργασιών.
Το Technology Forum θα περιλαμβάνει 20 παρουσιάσεις (διάρκειας 15’ η καθεμία), οι οποίες επιλέχτηκαν από την επιστημονική επιτροπή του Forum.
Keynote speakers στο Forum είναι η Microsoft Ελλάς, η Oracle, η Εθνική Τράπεζα, η Cosmote, η MLS Πληροφορική και η Java Community της Θεσσαλονίκης.
Στο τέλος του Forum θα πραγματοποιηθεί στρογγυλό τραπέζι με θέμα «Οι τεχνολογικές συνεργασίες που αναπτύχθηκαν μεταξύ των 15 φορέων-οργανωτών την τελευταία τριετία και οι στόχοι για το μέλλον».
Συντονιστής θα είναι ο κ. Κώστας Τραματζάς (ΑΖΚ) και έχουν προσκληθεί να συμμετέχουν οι:
-Κόλλια-Τσαρουχά Μαρία (Υφυπουργός Εσωτερικών)
-Κυπριανίδου Ματρώνα (Γεν. Γραμματέας Έρευνας και Τεχνολογίας)
-Τζιτζικώστας Απόστολος (Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας)
-Μπουτάρης Ιωάννης (Δήμαρχος Θεσσαλονίκης)
-Μήτκας Περικλής (Πρύτανης ΑΠΘ)
-Κωνσταντόπουλος Αθανάσιος (Πρόεδρος ΕΚΕΤΑ)
-Ζαπράνης Αχιλλέας (Πρύτανης ΠΑΜΑΚ)
-Λουφάκης Κυριάκος (Πρόεδρος ΣΕΒΕ)
-Σαββάκης Αθανάσιος (Πρόεδρος ΣΒΒΕ)
-Γραμμένος Κωνσταντίνος (Πρύτανης ΔΙΠΑΕ)
-Βαρσαμίδης Κωνσταντίνος (Πρόεδρος ΑΤΕΙΘ)
-Καγγελίδης Κωνσταντίνος (Πρόεδρος ΣΕΠΒΕ)
-Αγγελίδης Παντελής (Πρόεδρος ΑΖΚ)
-Στάικος Χρήστος (Πρόεδρος Enterprise Greece)
-Καρνιούρας Παναγιώτης (Διευθυντής Δικτύου Πράξη)

Χρυσός Χορηγός του εφετινού 4ου Τechnology Forum είναι η ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ.
Αργυροί οι εταιρίες : Unixfor και Performance.
Χορηγός εμπειρίας συνεδρίου: Conferience
Χορηγός επικοινωνίας :Skywalker
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη