16 Μαΐ 2017

Το Ποτάμι δηλώνει ότι θα υπερψηφίσει όσα «θετικά» μέτρα φέρει η κυβέρηση

Όπως δήλωσε ο βουλευτής του κόμματος, Γιώργος Μαυρωτάς, Το Ποτάμι δεν θα πάει με τη λογική «όχι σε όλα».
 

«Όσα θετικά υπάρχουν στο νομοσχέδιο θα τα στηρίξουμε “ακομπλεξάριστα”», δήλωσε ο εισηγητής του Ποταμιού Γιώργος Μαυρωτάς, ξεκαθαρίζοντας ότι το κόμμα του θα υπερψηφίσει τα άρθρα που αφορούν τη διαφάνεια στα οικονομικά των κομμάτων, τη μείωση του ΦΠΑ στα αγροτικά εφόδια και τη φορολογική εξομοίωση των βουλευτών με τους πολίτες.
Ταυτόχρονα, χαρακτήρισε «αποτυχημένη» τη διαπραγμάτευση και «επικοινωνιακά» τα αντίμετρα, και κατηγόρησε την κυβέρνηση για «αναξιοπιστία, παλαιοκομματικές πρακτικές και κουτοπονηριές», τονίζοντας πως η κυβέρνηση «αντιλαμβάνεται τη διακυβέρνηση ως γιουρούσι στο κράτος, κάτι που έμαθε από τους προηγούμενους και το οποίο συνεχίζει».
«Διαφωνώ ότι αυτή η συμφωνία είναι ένα τέταρτο μνημόνιο. Γιατί αυτή η συμφωνία είναι το διαρκές μνημόνιο που μας επιβάλλουν οι δανειστές μας, γιατί δεν μας έχουν εμπιστοσύνη και λένε αν τελειώσει το 2018 ποιος θα τους τραβάει το χαλινάρι για να εφαρμόσουν τις μεταρρυθμίσεις;» ανέφερε ο κ. Μαυρωτάς. «Όταν κάποιος είναι αναξιόπιστος, του ζητάς τα δέκα για να κάνει τα πέντε» υποστήριξε.
«Αυτό το νομοσχέδιο έχει μέτρα για εξωτερική κατανάλωση και αντίμετρα για εσωτερική κατανάλωση, μόνο για επικοινωνιακούς λόγους», υποστήριξε ο κ. Μαυρωτάς.

«Ξεθωριάζουν οι κόκκινες γραμμές της κυβέρνησης. Ο ΣΥΡΙΖΑ πήγε να μας βγάλει από τα μνημόνια από τη λάθος πόρτα», ανέφερε ο εισηγητής του Ποταμιού, εκτιμώντας ότι με αυτή τη συμφωνία «θα μείνουμε στο σπιράλ της ύφεσης».
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη