28 Μαΐ 2017

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΚΟΛΑΦΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ! Ανοίγει η ψαλίδα διαφοράς με το ΝΔ – Πρωθυπουργός ο…κανένας

Σε νέα δημοσκόπηση της Μarc που έγινε για λογαριασμό της  εφημερίδας «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ» η Νέα Δημοκρατία προηγείται
έναντι του ΣΥΡΙΖΑ με 16,6 μονάδες  στην πρόθεση ψήφου.
Ειδικότερα στην εκτίμηση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 32,3%,φτάνοντας στην αυτοδυναμία, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ 15,7%. Το ΚΚΕ, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, έχει ποσοστό 7,1% δίνοντας μάχη να κρατήσει την τρίτη θέση απέναντι στη Χρυσή Αυγή που παίρνει το ίδιο ποσοστό. Η Δημοκρατική Συμπαράταξη παίρνει 5,8% ενώ η Ένωση Κεντρώων διασώζεται οριακά στο 3%.
Από τα υπάρχοντα κόμματα της βουλής, οι ΑΝΕΛ σύμφωνα με τη δημοσκόπηση έχουν 2,4% και το Ποτάμι 2,3%. Ωστόσο το 14,5% των ερωτηθέντων δήλωσε αναποφάσιστο. Οπότε, αν γίνει αναγωγή με βάση αυτά τα ποσοστά και η βουλή είναι εξακομματική, τότε η ΝΔ φτάνει σε ποσοστά αυτοδυναμίας με 164 έδρες, ο ΣΥΡΙΖΑ με 55 ΚΚΕ και Χρυσή Αυγή με 55 έδρες έκαστος, δημοκρατική συμπαράταξη 20 έδρες και ένωση κεντρώων 11.
Ωστόσο, αυτό το σενάριο είναι καθαρά υποθετικό γιατί κανείς δεν μπορεί να προδικάσει που θα πάει το 14,5 % των αναποφάσιστων αλλά και πόσα κόμματα θα μπουν στη βουλή.
Γεγονός πάντως που δείχνει συνολικά την αδυναμία του πολιτικού συστήματος είναι ότι παρόλο που προηγείται ο Κ. Μητσοτάκης στην προτίμηση των πολιτών για πρωθυπουργός με 35,6% έναντι του Α. Τσίπρα με 19,5%, το 44,9%  φαίνεται να μην προτιμά κανέναν από τους δύο.

Το 74% των ερωτηθέντων χαρακτηρίζει ως ασήμαντα τα αντίμετρα που ψηφίστηκαν.Ακόμη το 65% του ΣΥΡΙΖΑ το απορίπτει ένω το 49% πιστεύει ότι δεν θα εφαρμοστούν ποτέ . Παράλληλα, ποσοστό 80% από τους ερωτηθέντες θεωρεί ότι η συμφωνία με τους δανειστές είναι κακή και θα σκοτώσει την οικονομία.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη