17 Μαΐ 2017

Ελλάδα: Παραλύει σήμερα ο ιδιωτικός και δημόσιος τομέας

Στην Ελλάδα παραλύει σήμερα ο ιδιωτικός και ο δημόσιος τομέας.

Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ πραγματοποιούν 24ωρη απεργία, αντιδρώντας στο πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα για το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης  του τρίτου μνημονίου.

Με τις ψήφους των κυβερνητικών κομμάτων ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ το πολυνομοσχέδιο εγκρίθηκε χθες από τις αρμόδιες κοινοβουλευτικές επιτροπές και εισάγεται σήμερα προς συζήτηση σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής των Ελλήνων με την διαδικασία του επείγοντος.

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης το καταψήφισαν  και επιφυλάχθηκαν να τοποθετηθούν επί συγκεκριμένων άρθρων στη συζήτηση στην Ολομέλεια.

Η συζήτηση θα ολοκληρωθεί αύριο αργά το βράδυ με ονομαστική ψηφοφορία.

Για συνέχιση των βάρβαρων και αδιέξοδων πολιτικών και νέα λεηλασία μισθών και συντάξεων κάνουν λόγο οι δύο συνδικαλιστικές οργανώσεις.
Στις 11.00 θα πραγματοποιηθεί απεργιακό συλλαλητήριο στην πλατεία Κλαυθμώνος στην Αθήνα και σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας.
Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα δημόσια νοσοκομεία, ενώ μετ’ εμποδίων θα διεξαχθούν οι μετακινήσεις.

Στάσεις εργασίας θα πραγματοποιήσουν οι Ελεγκτές Εναέριας Κυκλοφορίας. Σε ακυρώσεις πτήσεων, αλλά και τροποποιήσεις των ωρών αναχώρησης προχώρησαν οι αεροπορικές εταιρείες.



sigmalive.com
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη