14 Μαΐ 2017

ΑΚΟΜΗ ΠΙΟ ΒΑΡΥΣ Ο ΛΟΓΑΡΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ

Ακόμη πιο βαρύς είναι ο λογαριασμός για τους συνταξιούχους του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα όπως προκύπτει από την
κατάθεση του νομοσχεδίου αργά χθες το βράδυ στη Βουλή, καθώς «μεγάλωσε το ψαλίδισμα» των παροχών, αλλά και των οικογενειακών επιδομάτων αρχής γενομένης από την 1/1/2019.

Συγκεκριμένα, τα οικογενειακά επιδόματα των συνταξιούχων του δημοσίου, αλλά και τα επιδόματα συζύγου των συνταξιούχων του ιδιωτικού τομέα θα κοπούν από το 2019 μαζί με τις «προσωπικές διαφορές» των συντάξεων σύμφωνα με το σχέδιο νόμου που κατατέθηκε στη βουλή. Έτσι, εκτός από τις περικοπές στις συντάξεις που θα έχουν ως ανώτατο πλαφόν το 18% ο λογαριασμός γίνεται ακόμη βαρύτερος με αποτέλεσμα οι συνολικές απώλειες να πλησιάζουν το 20%. Για τις μειώσεις στις «προσωπικές διαφορές» των συντάξεων το σχέδιο νόμου αναφέρει ότι αυτές περικόπτονται από μέχρι του ποσοστού του 18% στις κύριες συντάξεις όπως αυτές είχαν καταβληθεί μέχρι τις 13 Μαΐου του 2016.



Το υπόλοιπο ποσό της προσωπικής διαφοράς, με την προϋπόθεση ότι υπάρχει,  συνεχίζει να καταγράφεται ως τέτοιο και θα βαίνει μειούμενο μέχρι να εξαλειφθεί με την εκάστοτε αναπροσαρμογή των συντάξεων. Σύμφωνα με το σχέδιο νόμου το ίδιο ισχύει και για τις επικουρικές συντάξεις. Με την ίδια λογική κόβονται και οι «προσωπικές διαφορές» για όσες συντάξεις εκδόθηκαν από το 2016 και μετά ή για αιτήσεις που θα κατατεθούν μέχρι το τέλος του 2018.

Όμως, στις περιπτώσεις των συνταξιούχων που οι προσωπικές διαφορές είναι «αρνητικές» δηλαδή το ποσό της σύνταξης που καταβάλλεται είναι μικρότερο από αυτό που προκύπτει με βάση το νέο τρόπο υπολογισμού από την 1η Ιανουαρίου 2019 η σύνταξη αυξάνεται κατά 1/5 της διαφοράς, ώστε αυτή η διαφορά να καλυφθεί στο σύνολό της μέσα σε διάστημα 5 ετών, έως το 2023.




''Ναυτεμπορική''

''The New Daily Mail''
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη