22 Μαΐ 2017

Ο Πρίγιο λειτουργεί στην περιοχή, με τους σφυγμούς της παραλίας

Νομίζω πως δεν περιμέναμε κάτι διαφορετικό από το ΠΑΟΚ – Πανιώνιος. Απλά αναζητούσαμε την εικόνα που θα μας μείνει
από το παιχνίδι. 

Γράφει ο Σταύρος Κόλκας..
Στον πρόσφατο αγώνα πρωταθλήματος, ήταν ο Πέλκας που σκόραρε στο 94΄και έδωσε μία μεγάλη νίκη στην ομάδα του. Σήμερα, ήταν η σειρά του Πρίγιοβιτς που πέτυχε την γκολάρα και έδωσε τη νίκη στον ΠΑΟΚ. Ένα γκολ από αυτά που σου δίνουν να καταλάβεις πως από αυτόν τον παίκτη μπορείς να τα περιμένεις όλα.
Είναι από αυτές τις απαραίτητες στιγμές που χρειάζονται οι ομάδες που θέλουν να βγούνε πρώτες σε αυτή τη διαδικασία. Και μέχρι να μπει ο Σέρβος, μόνο ο Πέλκας έδειχνε πως μπορεί να αλλάξει τις ισορροπίες.
Αυτός είναι βέβαια και ο λόγος που ο ΠΑΟΚ δέσμευσε 8,5 εκατ. ευρώ. Για να βρίσκει ποιοτικές λύσεις μέσα στην αντίπαλη περιοχή, από έναν παίκτη που δείχνει να μην έχει κανέναν σφυγμό όταν του έρθει η μπάλα καλά.
Ο Πρίγιοβιτς σε αυτό το κομμάτι, της έλλειψης φόβου μέσα στη περιοχή, μου θυμίζει τον ΓΧ. Από τότε έχουμε να δούμε τόσο ποιοτικά χαρακτηριστικά. Ας ελπίσουμε πως του χρόνου που θα κάνει και προετοιμασία με την ομάδα, θα έχει μεγαλύτερη διάρκεια στην απόδοσή του. Και εννοείται με την προσθήκη κάποιων χαφ που θα τον υποστηρίξουν.
Ο ΠΑΟΚ ήταν και τυχερός σήμερα. Για την ακρίβεια, ο Πανιώνιος ήταν άτυχος. Χτύπησε ο Σιώπης στο ημίχρονο, ο Μασούντ πλήρωσε την βλακεία του αυτή τη φορά. Γιατί κάνει μονίμως βλακείες, απλά δεν τις πληρώνει. Ήταν η πρώτη κόκκινη που κέρδισε ο Μαλεζάς στη καριέρα του. Και δεν είναι μικρή αυτή. Και το γεγονός αυτό τα λέει όλα για τον Μασούντ.
Περιμένω την έκρηξη της Λιάνας της Κανέλη και για τον Ιρανό. Με συγκίνησε τα όσα είπε για τον Μπεργκ. Δεν τα διάβασα είναι η αλήθεια, αλλά είμαι σίγουρος πως το ύφος της δεν ήταν διαφορετικό με τα 1800 ίδια κείμενα που διάβασα. Απλά το ότι θα έβαζα την Λιάνα στην ίδια λίστα με τον Άρη τον Γάτα, δεν το πίστευα ποτέ.
Επιστρέφοντας στο παιχνίδι, ο ΠΑΟΚ γενικά είχε καλύτερη εικόνα, ισορροπία στην άμυνα με τον Πούγγουρα να δείχνει πως η ομάδα μπορεί να ποντάρει του χρόνου περισσότερο, τον Τζάλμα να είναι καλός στη ροή του αγώνα όχι όμως στις κρίσιμες ενέργειες, τον Πέλκα να δημιουργεί και παραφωνίες τον Λέοβατς και τον Τσίμιροτ που έπρεπε να πάρουν ανάσες. Και απορώ το πώς δεν το είδε ο Ίβιτς αυτό από την αρχή για να τους τις δώσει.
Η είσοδος του Κίτσιου αντί του Λέοβατς ανέβασε ρυθμό στον ΠΑΟΚ και η κούραση του Πανιωνίου όσο περνούσε η ώρα τον επηρέασε. Η αποβολή του Μασούντ και η αλλαγή του Πρίγιοβιτς, ήταν το κερασάκι στη τούρτα.
Ο αγώνας της Νέας Σμύρνης είναι ο πλέον σημαντικός για τον ΠΑΟΚ. Και δεν έχει καμία δικαιολογία με τους Μασούντ – Γιεσίλ εκτός αγώνα, με τον Σιώπη πιθανότατα, με παιδιά που τραβάνε το κουπί από την αρχή της σεζόν και είναι προφανές πως έχουν κλατάρει. Πραγματικά τους θαυμάζω τους παίκτες του Πανιωνίου. Είναι πολύ ωραίο συναίσθημα να βλέπεις παιδιά να αποδίδουν 200% πάνω από αυτό που πίστευες πως μπορούν όταν έπαιζαν αλλού. Απλά νομίζω πως ο ΠΑΟΚ έχει την ευκαιρία να αποκτήσει τεράστιο προβάδισμα με νίκη στη Νέα Σμύρνη και τα δεδομένα είναι όλα υπέρ του.
Ο Χριστοδουλόπουλος κράτησε την ΑΕΚ στο παιχνίδι Πλατούν που είδαμε στο ΟΑΚΑ και εννοείται στη μάχη της πρωτιάς των πλέι οφς.

Αγώνας σε ταχύτητες κωμικές, με την ΑΕΚ να είναι ελαφρώς καλύτερη και τον Χιμένεθ να κάνει ότι μπορεί για να διατηρήσει τον Παναθηναϊκό στο παιχνίδι.
Η επιλογή του να κρατήσει εκτός ενδεκάδας Αραούχο και Χριστοδουλόπουλο με κάνει να απορώ. Δεν έχει το βάθος για τέτοιο ροτέσιον.

Ο Παναθηναϊκός αφού γλίτωσε από τον βοηθό στο πρώτο ημίχρονο, το όνομα του οποίου δεν θα
μάθουμε ποτέ γιατί δεν θα το… διαφημίσει ιδιαίτερα, χάνει τον έναν παίκτη πίσω από τον άλλο. Μέχρι να τον αντιμετωπίσουμε την τελευταία αγωνιστική, θα έχει μείνει με την Κ12.

ΥΓ Προς τα παιδιά που πετάνε κροτίδες στο ξεκούδουνο. Την μοναδική αγωνιστική που απέμεινε στη Τούμπα, αυτή εναντίον του Παναθηναϊκού, αν συμβεί το ίδιο με σήμερα, στα εκατό μέτρα να είναι ο πιο κοντινός παίκτης του αντιπάλου θα πέσει και θα σφαδάζει. Αυτό που συνέβη στη Λεωφόρο θα αποτελέσει δικαιολογημένα οδηγό και αν δεν σοβαρευτείτε όλοι θα είμαστε σύντομα στη θέση του Παναθηναϊκού. Και δεν θα υπάρχει καμία δικαιολογία.
Αν κάτι καλό συμβαίνει αυτή την περίοδο, με την βλαχοεπικοινωνιακή και όχι μόνο ένταση, είναι πως όλοι οι μεγάλοι είναι στο πέναλτι. Άρα ή θα σοβαρευτούν ή θα το πληρώσουν.
ΥΓ1 Δεν φόρεσα μπλούζα της Φενέρ γιατί σας έχω πει πως στη Τουρκία είμαι Μπεσίκτας. Μη μου στέλνετε χαζά μηνύματα.





sdna.gr
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη