19 Μαΐ 2017

Παράγοντες… νάνοι στον Παναθηναικό!

Είναι θλιβερό (τουλάχιστον) να διαπιστώνεις ότι ο Παναθηναικός, διοικείται από παράγοντες… νάνους.


 Γράφει ο Κώστας Βασιλόπουλος.

Αναφέρομαι σε όσους χωρίς ίχνος ντροπής, αντί να καταδικάσουν την ενέργεια του ανεγκέφαλου που εκσφενδόνισε κουτί μπύρας με στόχο το κεφάλι (!) του Βλάνταν Ιβιτς, επιτέθηκαν στον προπονητή του ΠΑΟΚ, αμφισβητώντας όσα είδαμε με τα ίδια μας τα μάτια από τις κάμερες της NOVA. 
Στον βωμό του συμφέροντος, θυσιάζονται όλα. Θυσιάζεται κάθε έννοια λογικής, ανθρωπιάς, αγάπης για το ίδιο το ποδόσφαιρο. Ο κ. Παναγόπουλος μάλλον αναφερόταν στον εαυτό του όταν έκανε λόγο για ήθη και έθιμα. Να του υπενθυμίσω τι σημαίνει ήθος… Ήταν 2 Μαρτίου του 2016, όταν ο ΠΑΟΚ αντιμετώπιζε τον Ολυμπιακό στο γήπεδο της Τούμπας σε αγώνα που διεξάγονταν στο πλαίσιο του Κυπέλλου Ελλάδος.
Ένα πλαστικό ποτήρι με νερό, έφυγε από την κερκίδα και προσγειώθηκε στην πλάτη του προπονητής των «ερυθρολεύκων» Μάρκος Σίλβα. Μετά το τέλος του αγώνα, ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδης, έδειξε τι σημαίνει ήθος…
«Θα ήθελα να ζητήσω συγνώμη μπροστά σε όλους για το περιστατικό με τον προπονητή του Ολυμπιακού. Ηταν απαράδεκτο αυτό που συνέβη. Δεν θέλουμε τέτοιες καταστάσεις στο γήπεδο μας». 
Καταλάβατε κύριε Παναγόπουλε; Εσείς κύριε Μαυροκουκουλάκη; Εσείς κύριε Κωνσταντίνου; Ακόμα πιο θλιβερή είναι η περίπτωση του Νίκου Λυμπερόπουλου. Μια ζωή μέσα στα γήπεδα, την πέταξε στα σκουπίδια, θέτοντας εαυτόν στην διάθεση της επικοινωνιακής πολιτικής του Παναθηναικού. Η περίπτωση του Λυμπερόπουλου είναι πιο θλιβερή από των υπολοίπων με δεδομένο ότι υπήρξε συμπαίκτης του Βλάνταν Ιβιτς και γνωρίζει τον χαρακτήρα του Σέρβου τεχνικού. 
Η μεγαλύτερη τιμωρία των… νάνων που διοικούν τον Παναθηναικό, δεν είναι άλλη από την απουσία του κόσμου από το γήπεδο. Ο κόσμος έχει αντιληφθεί το «έγκλημα» που συντελείτε σε βάρος της ίδιας της ομάδας του και απλά απέχει! 
Δεν θα μπω στην διαδικασία ανάλυσης του αγώνα ή των επεισοδίων. Το τηλεοπτικό υλικό είναι αδιάψευστος μάρτυρας όσων συνέβησαν στην Λεωφόρο. Ο Μπέργκ έχει εξελιχθεί σε χούλιγκαν προφανώς ψυχολογικά επηρεασμένος από την τραγική οικονομική κατάσταση του Παναθηναικού. Ωστόσο δεν υπάρχει δικαιολογία για την συμπεριφορά του. 
Θέλω μόνο να θυμίσω τι έγραφαν και έλεγαν διαφόρων ειδών «αντικειμενικοί» για τον Πάμπλο Γκαρσία και πως αντιμετωπίζουν τώρα τον Μάρκους Μπέργκ. Ρόδα είναι και γυρίζει. Και ξεφτιλίζει όσους χρησιμοποιούν το πληκτρολόγιο και το μικρόφωνο για το μεροκάματο!
Θα ολοκληρώσω με αναφορά στον Κομίνη. Το γεγονός ότι δεν θα τον ξαναδούμε στα πλει οφ, δεν είναι αρκετό. Ο συγκεκριμένος διαιτητής δεν έχει καμία θέση στο ποδόσφαιρο. Δεν μπορεί ένας άνθρωπος χωρίς κριτική ικανότητα και με σοβαρό πρόβλημα όρασης, να ξανασφυρίξει αγώνα ακόμα και σε ερασιτεχνικό επίπεδο στο χωριό του. Δεν είδε τον τραυματισμό του Ιβιτς, δεν είδε τον Μπέργκ να γρονθοκοπεί τον Κρέσπο, δεν είδε τον Κοπυτρουμπή να κλωτσά τον Κρέσπο, δεν είδε τον Χουλτ να χτυπά τον Κρέσπο αρχικά και τον Σάχοφ στη συνέχεια, στον τελικό του Βόλου δεν είδε το πέναλτι στον Κρέσπο ενώ ο ίδιος βρισκόταν μόλις σε απόσταση δυο μέτρων και τέλος δεν είδε ότι οι παίκτες είχαν ηρεμήσει απόλυτα όταν αποφάσισε να φύγει για τα αποδυτήρια. 
Στο φύλλο αγώνα έγραψε ότι αποχώρησαν αυτός και οι συνεργάτες του, λόγω της έντασης που υπήρχε εντός αγωνιστικού χώρου. Διαιτητής που δεν μπορεί να δει απολύτως τίποτα, δεν έχει δικαίωμα να ξαναβάλει σφυρίχτρα στο στόμα του, ούτε για να φωτογραφηθεί. Είναι ένα στοίχημα για όλους να μην ξαναδούμε αυτόν τον άνθρωπο σε ποδοσφαιρικό γήπεδο!
Υ. Γ. Θα έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον να αρθεί το απόρρητο των τηλεφωνικών κλήσεων του Κομίνη. Να μάθουμε ποιοι επικοινώνησαν μαζί του στην διάρκεια του ημιχρόνου στην Λεωφόρο. Με ποιους επικοινώνησε ο ίδιος και για ποιους λόγους. Ακριβώς η ίδια διαδικασία να πραγματοποιηθεί και για τις κλήσεις που δέχθηκε και έκανε ο Κομίνης στο τέλος του αγώνα και πριν συντάξει το φύλλο αγώνα. Θα ήθελε να μάθει το δίδυμο Τριτσώνη – Κουκουλάκη ή όχι; Κι αν δεν θέλει το δίδυμο, θέλουμε εμείς οι υπόλοιποι. Θα έχει τεράστιο ενδιαφέρον για όλους και ειδικά για την δικαιοσύνη!



 .sdna.gr/
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη