5 Μαΐ 2017

ΤΟ ΔΝΤ ΒΑΖΕΙ ΣΕ… ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ ΤΟΝ ΚΥΡΙΑΚΟ – Τι θα του ζητήσει το Ταμείο ακόμα και εάν κερδίσει τις επόμενες εκλογές

Το ΔΝΤ βάζει σε… περιπέτειες τον Κυριάκο Μητσοτάκη καθώς σύμφωνα με όσα διαρρέονται από τις Βρυξέλλες, το Ταμείο
είναι έτοιμο να ζητήσει από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης διαβεβαιώσεις ότι δεν θα υπάρξει ακύρωση των μέτρων σε περίπτωση εκλογών!
Αξίζει να σημειωθεί πως ο πρώτος ευρωπαίος αξιωματούχος που είχε αναφερθεί στο εν λόγω ζήτημα ήταν ο Μισέλ Σαπέν τον περασμένο Μάρτιο. Τότε, αξιωματούχος του ΔΝΤ είχε σπεύσει να διαψεύσει τις δηλώσεις του γάλλου υπουργού οικονομικών, ωστόσο το θέμα επανήλθε προσφάτως όταν πριν την επίτευξη της συμφωνίας δημοσιοποιήθηκαν προσχέδια συμφωνίας στα οποία γινόταν αναφορά σε αίτημα για δεσμεύσεις της ΝΔ.
Βέβαια – και όπως διαρρέεται – η Κομισιόν αναμένεται να αναθεωρήσει τον στόχο για την ανάπτυξη στο 2% από 2,7%, που ήταν η προηγούμενη εκτίμηση. Όπως ανέφερε αξιωματούχος της Ε.Ε., η πτωτική αναθεώρηση οφείλεται κυρίως στην αβεβαιότητα που προκάλεσε η καθυστέρηση της ολοκλήρωσης της αξιολόγησης. Σημειώνεται ότι η Κομισιόν αναμένεται να ανακοινώσει τις νέες της εκτιμήσεις για την ανάπτυξη των χωρών της ΕΕ την επόμενη εβδομάδα.
Εξάλλου και όπως συμπλήρωσε ο αξιωματούχους της Ε.Ε., ο βασικός στόχος παραμένει η πλήρης συμφωνία στο Eurogroup της 22ης Μαΐου. Στην περίπτωση που επιτευχθεί ο στόχος αυτός, θα χρειαστούν 4 με 5 εβδομάδες για να εκταμιευθεί η δόση από τον ESM, πρόσθεσε ο ίδιος. Όπως είναι σαφές, κάτι σημαίνει ότι η εκταμίευση θα είναι πολύ κοντά χρονικά στην κρίσιμη περίοδο που θα πρέπει να αποπληρωθούν τα ομόλογα της ΕΚΤ που φτάνουν τα 7 εκ. ευρώ. Για το ΔΝΤ επειδή έχει τις δικές του διαδικασίες μπορεί να υπάρξει μεγαλύτερη καθυστέρηση, τόνισε ο αξιωματούχος…







crashonline.gr

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη