11 Μαΐ 2017

Σύντομα το ν/σ για τις συγκοινωνίες της Θεσσαλονίκης: Συνάντηση Σπίρτζη με εκπροσώπους φορέων

Το αύριο των αστικών συγκοινωνιών της πόλης συζήτησε με εκπροσώπους επτά φορέων ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών
Για τον σχεδιασμό του υπουργείου Μεταφορών σε σχέση με την επόμενη μέρα στις αστικές συγκοινωνίες της Θεσσαλονίκης ενημέρωσε σήμερα τους εκπροσώπους επτά παραγωγικών και επιστημονικών φορέων ο αρμόδιος υπουργός, Χρήστος Σπίρτζης, στη διάρκεια συνάντησης στο Διοικητήριο, παρουσία και της επικεφαλής του Γραφείου του πρωθυπουργού στην πόλη, Κατερίνας Νοτοπούλου. Κατά της συνάντηση οι εκπρόσωποι των φορέων ενημερώθηκαν από τον υπουργό Μεταφορών και Υποδομών για τις αλλαγές που σχεδιάζει η κυβέρνηση στις αστικές συγκοινωνίες της Θεσσαλονίκης, όπως αυτές αποτυπώνονται στο νομοσχέδιο, που πρόκειται να κατατεθεί στη Βουλή.
Ο ίδιος δεσμεύτηκε να αποστείλει άμεσα στους παρευρισκόμενους το σχέδιο νόμου, ώστε να μπορέσουν να διατυπώσουν συγκεκριμένες θέσεις επί αυτού. Στη συνάντηση συμμετείχαν οι πρόεδροι του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος (ΣΕΒΕ), δρ Κυριάκος Λουφάκης, του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας/Τμήματος Κεντρικής Μακεδονίας (ΤΕΕ/ΤΚΜ), Πάρις Μπίλλιας, του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου (ΒΕΘ), Παναγιώτης Παπαδόπουλος και του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης (ΕΣΘ), Παντελής Φιλιππίδης, οι πρώτοι αντιπρόεδροι των επιμελητηρίων Εμποροβιομηχανικό (ΕΒΕΘ) και Επαγγελματικό Θεσσαλονίκης (ΕΕΘ), Μανόλης Βλαχογιάννης και Γιώργος Ηλιάδης αντίστοιχα και ο δρ Χρήστος Γεωργίου, διευθυντικό στέλεχος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ).
Υπενθυμίζεται ότι η συγκεκριμένη συνάντηση ακολουθεί την αντίστοιχη που είχε γίνει προ ημερών με τους δημάρχους του πολεοδομικού συγκροτήματος, στη διάρκεια της οποίας ο κ.Σπίρτζης είχε διευκρινίσει ότι οι οργανισμοί που θα δημιουργηθούν θα κάνουν τις συγκοινωνιακές μελέτες που απαιτούνται για τη Θεσσαλονίκη και θα προσδιορίσουν το κόστος που θα προκύψει. Είχε διαβεβαιώσει ότι θα διευθετηθούν ζητήματα που σχετίζονται με τον δημοτικό κώδικα και τον «Καλλικράτη» και αφορούν τη συμμετοχή της αυτοδιοίκησης στο εγχείρημα, ενώ για τον φορέα λειτουργίας των αστικών συγκοινωνιών είχε επαναλάβει ότι θα είναι δημόσιος και δεν θα ξεκινήσει από το μηδέν, καθώς υπάρχει η κινητή περιουσία του ΟΑΣΘ που έπρεπε ήδη να έχει μεταβιβαστεί. Ο κ.Σπίρτζης είχε ακόμη επισημάνει ότι θα υπάρξει από το κράτος στήριξη στο θέμα της ανανέωσης του στόλου για Αθήνα και Θεσσαλονίκη.
Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη