26 Μαΐ 2017

Οι πρώτες κινήσεις Σαββίδη - Μίχελ μετά τα playoffs

Πότε θα κάνει ο ΠΑΟΚ τις πρώτες μεταγραφές του; Τι περιμένουν στον ΠΑΟΚ; Γιατί ο Λούμπος Μίχελ άρχισε από τη
συμφωνία με τον Ντάνι Βίγκας Αλσίνα; Τι γίνεται με τους παίκτες που είναι δανεικοί; Αμέσως μετά την ολοκλήρωση των playoffs, Ιβάν Σαββίδης, Λούμπος Μίχελ και Βλάνταν Ίβιτς έχουν συμφωνήσει να κάνουν την καθοριστική σύσκεψη για τον μεταγραφικό σχεδιασμό του καλοκαιριού.

Το σκεπτικό είναι ξεκάθαρο, ο ΠΑΟΚ αυτο το καλοκαίρι θέλει λίγους και πολύ καλούς ποδοσφαιριστές για να ενισχύσει τον αξιόλογο κορμό που έχει δημιουργηθεί από φέτος. Αυτό που περιμένουν οι τρεις άνδρες για τις τελικές αποφάσεις είναι η θέση που θα καταλάβει η ομάδα στα playoffs.

Αν τερματίσει πρώτη και παίξει στα προκριματικά του Champions League, όπως όλα δείχνουν, τότε ο μεγαλομέτοχος της ομάδας είναι αποφασισμένος να ανεβάσει το μπάτζετ για να έρθουν οι κορυφαίες επιλογές για κάθε θέση στη λίστα που έχει καταλήξει ο Μίχελ μετά την έρευνα που έχουν κάνει σε όλη τη διάρκεια της σεζόν οι σκάουτς της ομάδας με βάση τα "θέλω" του Ίβιτς.

Στόχος είναι η ποιότητα στη μεταγραφική περίοδο που έρχεται και ο ΠΑΟΚ ψάχνει τουλάχιστον από έναν παίκτη ποιότητας σε κάθε γραμμή.

Ενίσχυση των Ακαδημιών και των εγκαταστάσεων

Η πρώτη κίνηση, πάντως, όπως έχουμε αναφέρει από χθες θα είναι ο 40χρονος ειδικός στην οργάνωση Ακαδημιών, Ντάνι Βίγκας Αλσίνα, που τα έχει βρει σε όλα με τον Λούμπος Μίχελ και κουβαλά την τεχνογνωσία στην ανάδειξη ταλέντων της Μπαρτσελόνα.

Ο Σαββίδης είχε δώσει εδώ και καιρό εντολή να βρεθεί ο ειδικός που θα μπορούσε να βγάλει κορυφαία ταλέντα, από τις καλά οργανωμένες Ακαδημίες του συλλόγου, χωρίς όμως την παραγωγή του εξαιρετικού ταλέντου στην εποχή Σαββίδη.

Ο Μίχελ πέρασε την δική του άποψη που ήταν να φέρουν στα μέτρα του ΠΑΟΚ τον τρόπο επιλογής και δουλειάς των ταλέντων που εφαρμόζει η κορυφαία στο είδος της ΜπαρτΣελόνα.

Παράλληλα, ο Σλοβάκος τεχνικός του ΠΑΟΚ έχει σταθερά πολύ ψηλά στην ατζέντα του την συνεχή βελτίωση των προπονητικών εγκαταστάσεων της ΠΑΕ στη Νέα Μεσημβρία και είναι χαρακτηριστικό ότι πριν τρεις εβδομαδες αποκτηθηκε ένα ακριβό μηχάνημα, υψηλής τεχνολογίας, που χρησιμοποιεί και η ίδια η Μπαρτσελόνα για την αποθεραπεία των παικτών της μετά τους αγώνες.

Σάμπο στη Μπεϊτάρ, Ζάιρο στο εξωτερικό και Άντονις

Από εκεί και πέρα, βάσει του σχεδιασμού του Μίχελ, ο στόχος είναι μέσα στις επόμενες μέρες να ξεκαθαρίσει η κατάσταση με τους παίκτες που είναι δανεικοί σε άλλες ομάδες έτσι ώστε στη συνέχεια να ασχοληθεί με τους παίκτες που ήταν στο ρόστερ της ομάδας φέτος και τις μεταγραφές. Ήδη υπάρχουν εξελίξεις για ορισμένους από τους δανεικούς:

-Η Μπεϊτάρ έκανε κρούση στον ΠΑΟΚ και οι δύο ομάδες συμφώνησαν ο Ερικ Σάμπο να παραμείνει ακόμη ένα χρόνο δανεικός στην ομάδα της Ιερουσαλήμ που θα καλύψει πλήρως το συμβόλαιό του και θα έχει και οψιόν αγοράς για το επόμενο καλοκαίρι.

-Για τον Ζάιρο, παρά το έντονο ενδιαφέρον ελληνικών ομάδων να τον αποκτήσουν δανεικό μετά την πολύ καλή σεζόν στα Γιάννινα, η πρόθεση των ανθρώπων του ΠΑΟΚ είναι να αναζητηθεί ομάδα να πάει δανεικός στο εξωτερικό, έτσι ώστε να τραβήξει περισσότερο τα μάτια των ξένων σκάουτς και να φέρει αξιόλογες προτάσεις για πώλησή του στην Τούμπα.

-Ακόμη, ο Τέρι Άντονις, παρότι οι Γουέστερν Σίδνεϊ Γουόντερερς θέλουν να τον κρατήσουν, δεν έχει εγκαταλείψει την ιδέα να κάνει καριέρα στην Ευρώπη και στο επόμενο διάστημα θα έρθει για να κάνει επαφές με τον Λούμπος Μίχελ και να βρεθεί λύση στο θεμα του. 





sport24.gr/
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη