6 Ιουν 2017

200.000 OXHMATA ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΑ ΛΟΓΩ ΛΑΘΟΥΣ

Περίπου 200.000 οχήματα εμφανίζονται ανασφάλιστα εξαιτίας λαθών στο σύστημα διασταυρώσεων και οι ιδιοκτήτες τους αντιμετωπίζουν πρόστιμα-φωτιά, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθήνας, Γιάννη Χατζηθεοδοσίου.

Ο κ. Χατζηθεοδοσίου, μιλώντας σε πρωϊνή εκπομπή του ΑΝΤ1 για τα ανασφάλιστα οχήματα και τα πρόστιμα που θα κληθούν να πληρώσουν οι ιδιοκτήτες του, είπε ότι υπάρχουν σωρεία λαθών και στο σύστημα εμφανίζονται ανασφάλιστα οχήματα, που είτε ήταν ασφαλισμένα είτε έχουν κατατεθεί οι πινακίδες τους.
«Η πρώτη έρευνα του Επικουρικού έδειξε ότι τα ανασφάλιστα είναι 1.204.000», ανέφερε ο κ. Χατζηθεοδοσίου, σημειώνοντας, ωστόσο, ότι μεταξύ αυτών είναι αυτοκίνητα των οποίων οι πινακίδες έχουν κατατεθεί και πιθανόν να βγουν ανασφάλιστα καθώς και αυτοκίνητα τα οποία είναι πιθανόν ασφαλισμένα αλλά λόγω προβλημάτων που υπήρξαν στη διασταύρωση μπορεί να φανούν στο σύστημα ανασφάλιστα.
Οι περιπτώσεις αυτές του λάθους υπολογίζονται σε 150.000 με 200.000, σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΕΕΑ, και τα ανασφάλιστα σε περίπου 1 εκατομμύριο, εκ των οποίων τα 450.000 είναι Ι.Χ. και άλλα τόσα περίπου δίκυκλα.


Τι πρέπει να κάνουν οι ιδιοκτήτες των οχημάτων 

Ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου σημείωσε τις ενέργειες στις οποίες πρέπει να προβούν οι ιδιοκτήτες οχηματών που φαίνονται εσφαλμένα στο σύστημα ως ανασφάλιστα:
  • Στην περίπτωση που τα οχήματα είναι ασφαλισμένα αλλά στο σύστημα φαίνονται ως ανασφάλιστα, οι ιδιοκτήτες μπορούν πολύ απλά μέσω του ασφαλιστή τους ή της ασφαλιστικής εταρείας να αποδείξουν την ασφάλιση.
  • Στη δεύτερη περίπτωση η κατάσταση είναι περισσότερο περίπλοκη, καθώς ο κάτοχος του οχήματος που φαίνεται ανασφάλιστο ενώ οι πινακίδες είναι κατατεθειμένες, οι ιδιοκτήτες των οχημάτων θα πρέπει να πάνε στην εφορία για να αποδείξουν ότι έχουν κατατεθεί οι πινακίδες.
Στην ιστοσελίδα του Επικουρικού Κεφαλαίου www.hic.gr οι καταναλωτές μπορούν να ελέγξουν αν το όχημά τους εμφανίζεται στο σύστημα ασφαλισμένο ή όχι.
Σε ό,τι αφορά το πρόστιμο, ο πρόεδρος του ΕΕΑ ανέφερε ότι αν κάποιο όχημα ήταν για παράδειγμα ανασφάλιστο για τρία χρόνια, ο ιδιοκτήτης του θα κληθεί να πληρώσει 250 ευρώ πρόστιμο για όλο το διάστημα στο οποίο ήταν ανασφάλιστο και όχι 250 ευρώ για κάθε έτος, καθώς και να ασφαλίσει το όχημά του.




 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη