Στο διαδίκτυο οι δημοπρασίες για τη χρήση των παραλιών

16 Ιουν 2017

Με στόχο την αύξηση των εσόδων αλλά και την προβολή του ελληνικού αιγιαλού σε παγκόσμιο επίπεδο
Στο διαδίκτυο θα γίνεται η δημοπρασία για την παραχώρηση των παραλιών (αιγιαλού), για απλή χρήση. Πρόκειται για την πρώτη φορά που το υπουργείο Οικονομικών προχωρά σε ηλεκτρονικό σύστημα δημοπρασίας της χρήσης αιγιαλού. Στόχος είναι – βεβαίως- η αύξηση των εσόδων αλλά και ο εκσυγχρονισμός και η διαφάνεια της διαδικασίας αλλά και η προβολή των αιγιαλών σε παγκόσμιο επίπεδο.Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών, οι ηλεκτρονικές δημοπρασίες που - για φέτος - θα διεξαχθούν πιλοτικά σε περιορισμένο αριθμό, αφορούν σε θέσεις παραχώρησης χρήσης αιγιαλού για την άσκηση δραστηριοτήτων που εξυπηρετούν τους λουόμενους ή την αναψυχή κοινού.
Το υπουργείο προτίθεται να διευρύνει τη χρήση των ηλεκτρονικών δημοπρασιών για τις παραχωρήσεις μέσα στα επόμενα χρόνια, κάτι που θα εξασφαλίσει τη μέγιστη δυνατή συμμετοχή ενδιαφερομένων και το αδιάβλητο της διαδικασίας παραχώρησης κοινόχρηστου χώρου αιγιαλού.

Σκοπός, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, είναι «η απλότητα και η ταχύτητα της διαδικασίας παραχώρησης απλής χρήσης χώρων αιγιαλού και παραλίας και η μέγιστη δυνατή συμμετοχή ενδιαφερομένων, αυξάνοντας την αποτελεσματικότητα των υπηρεσιών του Δημοσίου και αφετέρου αναβαθμίζοντας την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους ενδιαφερόμενους επιχειρηματίες, για την επίτευξη των στρατηγικών και επιχειρησιακών στόχων τους και κατ' επέκταση για την εξυπηρέτηση του κοινωνικού συνόλου».
Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε το θέμα, τώρα, στο Taxalia.blogspot.com

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη