14 Ιουν 2017

«Αυγή» εναντίον… ΣΥΡΙΖΑ! Το άρθρο «φωτιά» του Θανάση Καρτερού...

Για δεύτερη μέρα ο αρθρογράφος της Αυγής, Θανάσης Καρτερός τα «χώνει» σε υπουργούς και βουλευτές που
μαγεύτηκαν από την εξουσία και εκμεταλλεύονται τα «κρατικά μεγαλεία».
Το άρθρο της Τρίτης 13 Ιουνίου, του Θανάση Καρτερού, με τίτλο «Ο κάποιος που ντρέπεται-Sequel» αποτελεί συνέχεια του άρθρου που δημοσιεύθηκε στην τελευταία σελίδα της «Αυγής» το Σάββατο και αναφερόταν σε «κάποιον που ντρέπεται» και δεν χρησιμοποιεί τις παροχές που έχει ως κρατικός αξιωματούχος.

Συγκεκριμένα, ο αρθρογράφος αναφέρεται σε κάποιο κυβερνητικό πρόσωπο που συμπαθεί περισσότερο –χωρίς να το κατονομάζει- επειδή «δεν χρησιμοποιεί την κρατική αυτοκινητάρα σχεδόν ποτέ, δεν πηγαίνει στην ταβέρνα συνοδεία αστυνομικών και πληρώνει μόνος του ουκ ολίγα γεύματα».

Μάλιστα, δεν είναι λίγοι εκείνοι που τονίζουν ότι η στιγμή που επέλεξε να αναφερθεί στο συγκεκριμένο πρόσωπο που «ντρέπεται» δεν είναι τυχαία, καθώς, τις προηγούμενες ημέρες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, έγινε αντικείμενο έντονης κριτικής για την απόφασή του να ταξιδέψει στην Τζια και να χρεώσει 900 ευρώ για τους άνδρες της ασφάλειάς του. Τονίζοντας ότι πολλοί από τους αναγνώστες της «Αυγής» τον πίεσαν να αποκαλύψει το όνομα του κυβερνητικού στελέχους που «ντρέπεται» ο Θανάσης Καρτερός επέλεξε να επανέλθει και να τα «χώσει» σε όσους κάνουν χρήση των «κρατικών μεγαλείων».

Μάλιστα, ο αρθρογράφος σε κάποιο σημείο του κειμένου του τονίζει με ιδιαίτερη έμφαση ότι: «Δεν είναι εικόνα να πήζει ο χώρος έξω από τις συνεδριάσεις της Κεντρική Επιτροπής από κρατικά αυτοκίνητα και αστυνομικούς με πολιτικά. Αυτό δεν γίνεται να το συνηθίσουμε».



Στη συνέχεια ο αρθρογράφος της «Αυγής» τονίζει ότι: «η ερώτηση πρέπει να αλλάξει. Όχι ποιος είναι, αλλά ποιοι είναι. Διότι δεν είναι πολλοί, αλλά δεν είναι και ένας. Μπορεί στο μυαλό μου να είχα κάποιον συγκεκριμένο, αλλά δεν είναι μόνος. Ευτυχώς. Υπάρχουν κι άλλοι που αποφεύγουν τις μικρές φθοροποιές, χάρες και χαρές της εξουσίας. Καθώς όμως το κάνουν από πεποίθηση και όχι για φιγούρα, ουδείς οργάνωσε μια πονηρή διαρροή- ο υπουργός που κυκλοφορεί με το δικό του αμάξι, χωρίς οδηγούς και φρουρές, ας πούμε. άσε που βγάζουν κόκκινη κάρτα αν υποψιαστούν ότι έχεις σκοπό να αναφερθείς ονομαστικά σε αυτούς. Διότι κι αυτό έγινε».

Μάλιστα, αναφερόμενος στο άρθρο του Σαββάτου υπογραμμίζει: «καίει και τσούζει πολλούς το θέμα. Και το ποιοι είναι όσοι κάνουν όσα κάποιος που ντρέπεται αποφεύγει να κάνει, προφανώς ξέρετε. Απόδειξη ότι κανένας δε ρωτάει για αυτούς. Τους βλέπετε, τους χειροκροτείτε, νιώθετε άβολα με τα κρατικά τους μεγαλεία, ακόμα και σε κομματικές εκδηλώσεις, αλλά ποιείτε τα ξινά γλυκά και πάτε παρακάτω».

Στη συνέχεια, αφού τονίσει ότι «ούτε λόγοι ασφαλείας υπάρχουν, ούτε εκ του νόμου υποχρέωση, ούτε και είναι εικόνα ενός άλλου στυλ εξουσίας, που «αυτό τουλάχιστον δεν εξαρτάται από τα Μνημόνια», καταλήγει –παραφράζοντας τη φράση του Μπέρτολντ Μπρεχτ μετά την δίκη του την εποχή του μακαρθισμού «γλίτωσα από τις τίγρεις και με καταβρόχθισαν οι μικροσκοπικοί κοριοί»-, υπογραμμίζοντας: «Γιατί, έτσι, ακόμα κι αν γλιτώσουμε απ’ τα θηρία, θα μας φάνε οι κοριοί…».



paraskhnio.gr
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη