11 Ιουν 2017

Όχι, αυτά δεν τα έκαναν οι Γερμανοτσολιάδες της ΝΔ-ΠΑΣΟΚ! Τα κάνουν οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ!

Η πρόσφατη δημοσιοποίηση των αποφάσεων για τις αποσπάσεις από το Υπουργείο Οικονομικών στη Μόνιμη Ελληνική Αντιπροσωπεία (ΜΕΑ) στις Βρύξέλλες αποκάλυψε την πρακτική των Υπουργών του ΣΥΡΙΖΑ να προτιμήσουν και να στείλουν στις Βρυξέλλες τους συνεργάτες και συμβούλους τους και όχι κάποιον από τα στελέχη του Υπουργείου Οικονομικών που είχε την εμπειρία ή τις ικανότητες να πάει και να εκπροσωπήσει τη χώρα. Και αυτό βέβαια έγινε διότι οι συγκεκριμένες αποσπάσεις πριμοδοτούνται με 60.000 ευρώ για κάθε χρόνο, επιπλέον του μισθού του καθενός. Έτσι, για το σύνολο της τριετούς απόσπασης ο κάθε ένας από τους απόσπασμένους συνεργάτες των Υπουργών πέραν του μισθού του / της θα λάβει 180.000 ευρώ, χωρίς να συνυπολογίστουν και οι δαπάνες για της "μετακόμισης" της οικοσκευής τους. 
 
Η συγκεκριμένη ιστορία ξεκίνησε τον Αύγουστο του 2016 οπότε και βγήκε η προκύρυξη στο Υπουργείο Οικονομικών για να εκδηλώσουν ενδιαφέρον τα στελέχη που ήθελαν και είχαν τα προσόντα να πάνω στη ΜΕΑ και να εκπροσωπήσουν τη χώρα. Ήταν η πρόσκληση ενδιαφέροντος για 6 στελέχη με αριθμό ΑΔΑ 6ΡΧΧΗ-ΖΥΜ. Τελικά, όμως, μίας και "δεν έβγαιναν τα νούμερα", αντί για 6 αποφασίστηκε να αποσπαστούν 7 (!!) στελέχη στη ΜΕΑ, για να χωρέσουν όλοι οι ενδιαφερόμενοι μάλλον.
 
Το ζήτημα είναι ότι δεν τηρήθηκε καμία, έστω βασική, διαδικασία επιλογής. Το αποτέλεσμα που προκύπτει και από τις σχετικές αποφάσεις (ΑΔΑ 6ΟΜΡΕ-ΒΧΙΑΔΑ ΨΞΔΕΕ-ΨΞΘΑΔΑ 6ΖΧΖΕ-89ΨΑΔΑ Ψ7ΔΑΕ-Κ00ΑΔΑ 6Ι9ΚΕ-ΤΧΥΑΔΑ 7Κ3ΔΕ-ΔΡΚΑΔΑ ΩΡΚΧΕ-3ΗΘ) είναι οτι τουλάχιστον οι 4 από τους 7 είναι συνεργάτες και σύμβουλοι των Υπουργών. Και όλοι καταλαβαίνουμε με ποια κριτήρια!!! Συγκεκριμένα, είναι μία συνεργάτης από το γραφείο του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης (πατήστε εδώ), ένας συνεργάτης (και εκπρόσωπος του σε ομάδες εργασίας) του Υπουργού Οικονομικών (πατήστε εδώ), μία συνεργάτης στο γραφείο του Υπουργού Οικονομικών (πατήστε εδώ) και (κάποια στιγμή) μέλος ΔΣ του ΟΛΠ (πατήστε εδώ), και μία συνεργάτης του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών (πατήστε εδώ). Έτσι, από φέτος και για μία τριετία οι συγκεκριμένοι συνεργάτες των Υπουργών καταλαμβάνουν τις θέσεις στελεχών με εξειδίκευση στα συγκεκριμένα αντικείμενα και θα λαμβάνουν επιπρόσθετα του μισθού τους και άλλα 60.000 ευρώ (!!) κάθε έτος ο ένας ή 180.000 ευρώ για την τριετία της απόσπασης ο ένας. Η ανάληψη πίστωσης για τον πρώτο χρόνο και για τα 6 μέλη (με βάση το αρχικό σκεπτικό) είναι στα 360.000 ευρώ (6x60.000 ευρώ), σύμφωνα με την απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών (ΑΔΑ 7ΜΣΝΗ-ΚΑΟ). 
 
Αντί λοιπόν, να επιλέξουν κάποιο από τα άξια, σχετικά ή έμπειρα στελέχη του Υπουργείου Οικονομικών για να στείλουν στη ΜΕΑ στις Βρυξέλλες, οι Υπουργοί στέλνουν τους συνεργάτες τους με προίκα 180.000 έκαστος....
 
Γιώργος Λογοθέτης

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη