29 Ιουν 2017

Η Άννα Ασημακοπούλου, τομεάρχης ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης ΝΔ, στη Λώρα Ιωάννου

Στην εκπομπή με την Λώρα Ιωάννου και την Ευαγγελία Τσικρίκα


Άννα Ασημακοπούλου, τομεάρχης ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης ΝΔ
«Καλά θα ήταν αυτή τη φορά η κυβέρνηση να ακούσει την αξιωματική αντιπολίτευση και οφείλει να μας ακούσει, για να μην τα βρει μπροστά της και να μην ταλαιπωρούνται οι άνθρωποι αυτοί που η κυβέρνηση συνεχώς εμπαίζει και κοροϊδεύει. Οι νέες συμβάσεις μπορεί να έχουν και αυτές προβλήματα. Για να μην βρεθούν οι άνθρωποι αυτοί πάλι απλήρωτοι», δήλωσε στον Alpha 989 για το θέμα των συμβασιούχων η Άννα Ασημακοπούλου.
Αναφέρθηκε γενικότερα στην πολιτική της κυβέρνησης λέγοντας χαρακτηριστικά: «Με αυτή την αδιέξοδη πολιτική που εφαρμόζει η παρούσα κυβέρνηση, δηλαδή την υπέρογκη φορολογία στον ιδιωτικό τομέα, αν συνεχιστεί αυτή η πολιτική, θα χρειάζονται συνεχώς νέα μέτρα και επειδή δεν θα υπάρχει ανάπτυξη στην οικονομία, θα αυξάνεται συνέχεια το χρέος.
Επιβιώσαμε λόγω «λίπους» στην οικονομία και μέχρι και τα capital controls υπήρχε η δυνατότητα να χαλάσει κανείς και τα έτοιμα. Τα έτοιμα κάποια στιγμή τελειώνουν. Έχει γίνει τεράστια ζημιά, έχουμε επέτειο 2 ετών από τα capital controls. Μας είχαν πει για λίγες μέρες, πέρασαν 2 χρόνια. Στην οικονομία μας έγινε τεράστια ζημιά και στο μέλλον κάποιος θα πρέπει να λογοδοτήσει.
Προφανώς έχει εξαντληθεί η υπομονή του κόσμου. Αλλά αυτή τη φορά θα πρέπει να πάμε στις εκλογές με τα μάτια ανοιχτά. Εμείς θα πούμε πολύ συγκεκριμένα πράγματα. Μια ισολογισμένη μείωση στον ΕNΦΙΑ, στον φόρο των επιχειρήσεων, στα μερίσματα. Αυτά τα συγκεκριμένα πράγματα θα πούμε αλλά η διαφορά είναι ότι αυτά γίνονται.
Η μοναδική ευκαιρία που έχει η χώρα μας να πάρει ανάσα για να βγάλει τον χειμώνα, είναι ο τουρισμός. Δεν μπορείς να το κάνεις αυτό τώρα.
Δεν μπορεί το κράτος να αλλάζει συνέχεια τους κανόνες κάθε φορά που έχει τα δικά του θέματα για να απομυζεί τους πολίτες που έχουν πληρώσει αυτό που έπρεπε να πληρώσουν». 
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη