Παρά το γεγονός ότι το υπουργείο Οικονομικών διαμήνυε ότι δεν θα δώσει παράταση για την υποβολή των φορολογικών
δηλώσεων, εντούτοις, φαίνεται ότι κάτι τέτοιο είναι μονόδρομος, με πληροφορίες να κάνουν λόγω για παράταση της υποβολής μέχρι τα τέλη Ιουλίου.
Με τις φορολογικές δηλώσεις να κατατίθενται με ρυθμούς χελώνας, το ενδεχόμενο να έχουν υποβληθεί οι δηλώσεις μέχρι το τέλος του μήνα δεν φαντάζει ρεαλιστικό. Βέβαια δεν είναι λίγοι εκείνοι που θα περιμένουν την τελευταία στιγμή να δουν αν θα πάρει παράταση.
Μέχρι στιγμής έχουν υποβληθεί περίπου 2.600.000 φορολογικές δηλώσεις, ενώ πέρυσι, στο αντίστοιχο χρονικό σημείο είχαν ξεπεράσει τις 2.900.000.
Από τα μέχρι στιγμής στοιχεία, οι 955.052 δηλώσεις είναι χρεωστικές και αποτελούν το 36,89% των δηλώσεων που έχουν εκκαθαριστεί μέχρι σήμερα. Οι 422.501 δηλώσεις είναι πιστωτικές και αποτελούν το 16,32% των δηλώσεων που έχουν εκκαθαρισθεί, με τη μέση επιστροφή φόρου να υπολογίζεται στα 323 ευρώ.
Να σημειωθεί ότι η παράταση της καταληκτικής προθεσμίας δεν επηρεάζει τον προγραμματισμό των εσόδων του υπουργείου Οικονομικών καθώς η πρώτη δόση του φόρου εισοδήματος θα πρέπει να καταβληθεί ως το τέλος Ιουλίου
Σύμφωνα με πληροφορίες, η διαδικασία αναμένεται να παραταθεί μέχρι τις 20 Ιουλίου με την πρώτη δόση να καταβάλλεται στα τέλη Ιουλίου.