18 Ιουν 2017

Τα στρατηγεία των μυστικών εταιριών

Εκεί που πάλλεται η καρδιά της συνωμοσίας και των παρασκηνιακών μεθοδεύσεων
Σε αρκετές και προσεκτικά επιλεγμένες γωνιές του κόσμου, η αφρόκρεμα συνεχίζει να συναντιέται με πάσα μυστικότητα.

Ή επισημότητα, μιας και υπάρχουν απόκρυφες εταιρίες που δεν καταλαβαίνουν από μυστικοπάθειες και κρυφά σημάδια!

Την ώρα λοιπόν που οι παραδοσιακές αδελφότητες κρατούν τα πεπραγμένα τους στο σκοτάδι, υπάρχουν κι αυτές οι εταιρίες που φαινομενικά τουλάχιστον τα βγάζουν όλα στο φως: τις συναντήσεις τους, τα μέλη τους και τους εκλεκτούς προσκεκλημένους.

Οι συνωμοσιολόγοι φωνάζουν εδώ και αιώνες πως κάποιος κρατά τις τύχες του κόσμου στα χέρια του κι αν υπάρχει έστω και η παραμικρή υποψία αλήθειας εδώ, τότε οι παρακάτω μυστικές εταιρίες διεκδικούν με σοβαρότητα τον ρόλο του παρασκηνιακού πρωταγωνιστή.

Είτε παραμένουν στη σκιά είτε κρύβονται σε δημόσια θέα…

Λέσχη Μπίλντερμπεργκ



Η ετήσια συνάντηση των 130 περίπου εκπροσώπων των κλάδων ενέργειας, οικονομίας, πολιτικής, διπλωματίας, ακαδημαϊσμού και ενημέρωσης παραμένει ένα από τα πιο βαριά χαρτιά της διεθνούς συνωμοσίας. Με 65-70 μόνιμα μέλη από 11 χώρες, το Bilderberg Group είναι η πλέον κλειστή πολιτικο-οικονομική οντότητα του κόσμου από τον Νοέμβριο του 1954 όπου ιδρύθηκε στο Ξενοδοχείο Μπίλντερμπεργκ της Ολλανδίας.

Η σκιώδης λέσχη έφερε από την αρχή τη σφραγίδα του Ντέιβιντ Ροκφέλερ. Η τεράστια οικονομική δύναμη του κλαμπ των ισχυρών αντλεί κεφάλαια από τα ιδρύματα Ροκφέλερ και Φορντ, την ίδια ώρα που οι σύνεδροι επιλέγονται κάθε χρόνο με βάση τον βαθμό επιρροής τους σε διοικητικά συμβούλια και κέντρα αποφάσεων. Πλέον το βάρος ρίχνεται στον τραπεζικό τομέα και την ενέργεια ακολουθώντας την ίδια παγκοσμιοποιημένη στρατηγική από το 1954: μια οικουμενική κυβέρνηση, ένα κοινό Σύνταγμα και ένας ενιαίος στρατός να προασπίζεται τα συμφέροντα της ανθρωπότητας.

Πλέον όσοι ξέρουν μιλούν όχι για Λέσχη Μπίλντερμπεργκ αλλά για Δίκτυο Μπίλντερμπεργκ, καθώς τα πλοκάμια της οργάνωσης εκτείνονται σε σωρεία επιχειρηματικών κολοσσών και κέντρων αποφάσεων που φτάνουν μέχρι την Παγκόσμια Τράπεζα, το ΔΝΤ και άλλους διεθνείς θεσμούς. Στο ετήσιο φόρουμ της Μπίλντερμπεργκ συναντιέται η αφρόκρεμα πολιτικής και οικονομίας και οι συναντήσεις τους γίνονται γνωστές με δημοσιεύματα στον Τύπο. Οι συναντήσεις, όχι και οι αποφάσεις!



Καταλαβαίνεις άλλωστε πού συναντιούνται από τον κόσμο που διαδηλώνει έξω από τα ξενοδοχεία που λαμβάνουν χώρα τα συνέδρια. Πέρυσι, για παράδειγμα, η ετήσια μάζωξη έλαβε χώρα στη Δρέσδη της ανατολικής Γερμανίας από τις 9-12 Ιουνίου 2016, πάντα πίσω από κλειστές πόρτες και με την αστυνομία να περιορίζει την πρόσβαση μόνο στους εκλεκτούς με την κάρτα μέλους ανά χείρας.



Τον Μάιο του 2009, η Λέσχη συνεδρίασε στη χώρα μας, στην παραλία της Βουλιαγμένης, μέσα σε στενό αστυνομικό κλοιό…

Ιλουμινάτι



Το βαρύ πυροβολικό της Νέας Τάξης Πραγμάτων ξεκίνησε ως μια μυστικιστική βαυαρική σέχτα ήδη από τα τέλη του 18ου αιώνα, πριν γενικευτεί στον κόσμο μαζεύοντας την ελίτ της κοινωνίας και σκεπάζοντάς τη με τον μυστικιστικό της μανδύα. Ήδη από την ίδρυσή της το 1776, η σέχτα των Illuminati λειτουργούσε ως μυστική εταιρία στους κόλπους μυστικών εταιριών, θέλοντας αποκλειστικά την ελίτ της ελίτ στις τάξεις της.

Οι φιλελεύθεροι Ιλουμινάτι μόνο «Πεφωτισμένοι» δεν εμφανίζονται πια, συναντώντας τους κάτω από κάθε πέτρα διαπλοκής και παρασκηνιακής διαβούλευσης. Σήμερα φαίνονται διασπασμένοι και με πολλές θυγατρικές ομάδες αριστερά και δεξιά και η δύναμή τους είναι πλέον αντικείμενο συζήτησης. Για κάποιους παραμένουν πάντως πίσω από τα πάντα, από κάθε μυστήριο, οικονομική κρίση και φυσική ή ανθρώπινη καταστροφή, εκδιώκοντας από τη βασιλική τους θέση τους μασόνους.

Πέρα από το αίνιγμα της δράσης τους, μυστήριο υπάρχει και για τον τόπο συνάντησής τους, για το κεντρικό στρατηγείο τους δηλαδή. Η επικρατέστερη εκδοχή το θέλει στο Βατικανό, παρά την πατροπαράδοτη αντίθεση της σέχτας στην Εκκλησία. Ο Πάπας διαμένει πλέον σε ένα ταπεινό δωμάτιο του Domus Sanctae Marthae, έναν πενταώροφο εκκλησιαστικό ξενώνα παραδίπλα στη βασιλική του Αγίου Πέτρου που φιλοξενεί τους ανώτερους κληρικούς που καταφτάνουν στο Βατικανό για υποθέσεις της Αγίας Έδρας.

Γνωστό και ως Casa Santa Marta, το ταπεινό κτίριο που έχτισε ο Πάπας Ιωάννης Παύλος Β’ το 1996 με τα 131 δωμάτια μαζεύει πιθανότατα, πέρα από καρδινάλιους, και την ηγεσία της διαβόητης σέχτας. Ακόμα και ο Πάπας Φραγκίσκος το επέλεξε για σπίτι του με το που ανέβηκε στον ρωμαιοκαθολικό θρόνο…

Τάγμα των Ροδόσταυρων



Η μεσαιωνική μυστική εταιρία των Ροδόσταυρων ιδρύθηκε τον 15ο αιώνα με σκοπό να φέρει στον κόσμο μια «παγκόσμια μεταμόρφωση». Δύο αιώνες αργότερα, το τάγμα εκδίδει τρία μανιφέστο και θρονιάζεται για τα καλά στο συλλογικό φαντασιακό της Δύσης, όντας λες ο ιθύνων νους πίσω από κάθε αποκρυφιστική σέχτα του πλανήτη, από τους μασόνους και τους Ιλουμινάτι μέχρι και το Αόρατο Κολέγιο.

Παρά το γεγονός ότι γεννήθηκαν από το χέρι γερμανών προτεσταντών, οι Ροδόσταυροι φαίνεται πως ήταν πίσω από πολλά γεγονότα που σφράγισαν τη νεότερη ιστορία. Μερίδα ιστορικών χαρακτηρίζουν μάλιστα τον 17ο αιώνα ως «Διαφωτισμό των Ροδόσταυρων». Μπορεί όμως άλλοτε να ήταν αλχημιστές φοβεροί και κοφτερά μεταρρυθμιστικά πνεύματα, έκτοτε διολίσθησαν στις μηχανορραφίες και τις πλεκτάνες θέλοντας το κομμάτι τους από την παγκόσμια πίτα. Ακόμα και στα παλαιότερα κείμενά τους συναντάμε εξάλλου αναφορές για τη μυστική αδελφότητα που ευαγγελιζόταν την πολιτική και κοινωνική αλλαγή της Ευρώπης.

Παραμένουν ακμαίοι και δυνατοί ως τα σήμερα, με πάμπολλα τάγματα Ροδόσταυρων να λειτουργούν ανά τον κόσμο, συχνά ως μασονικά κράματα. Κι ενώ κεντρικό στρατηγείο δεν φαίνεται να υπάρχει, οι Ροδόσταυροι των ΗΠΑ έχουν φτιάξει κοτζάμ πάρκο στο Σαν Χοσέ της Καλιφόρνια, έκτασης αρκετών οικοδομικών τετραγώνων!

Μέσα στους περίτεχνους κήπους, τη βιβλιοθήκη, το πλανητάριο και τον ναό, το Πάρκο των Ροδόσταυρων εκδηλώνει με πάσα επισημότητα την αγάπη του τάγματος για την αρχαία Αίγυπτο και τα μυστικά της. Φανερά τουλάχιστον, οι Ροδόσταυροι των ΗΠΑ νοιάζονται αποκλειστικά για τη «μελέτη των φευγαλέων μυστηρίων του Σύμπαντος», μπλέκοντας στις αποκρυφιστικές διδαχές τους από τον Θαλή μέχρι και τον Πυθαγόρα. Όταν δεν λατρεύουν τον φαραώ Ακενατόν όλα αυτά!

Κοινό της Σιών



Το μυστικό με τη μυστική αυτή οργάνωση είναι πως οι συνωμοσιολόγοι ορκίζονται για την ύπαρξή της, οι ακαδημαϊκοί επιμένουν ωστόσο πως πρόκειται για μύθευμα και πλαστογράφημα. Η ιστορία του Κοινού (που δεν πρέπει να συγχέεται με τους Σοφούς της Σιών) φαίνεται να ξεκινά ήδη από την εποχή του Ιησού Χριστού ως μια ομάδα επιφορτισμένη με την προστασία των απογόνων του Ναζωραίου και της Μαρίας Μαγδαληνής, οι οποίοι βρέθηκαν μαγικά στη Γαλλία.

Στη δεκαετία του 1970 είχε διαρρεύσει η πληροφορία ότι η Εθνική Βιβλιοθήκη της Γαλλίας στο Παρίσι φιλοξενεί έναν φάκελο, τα «Μυστικά Ντοσιέ του Ανρί Λομπινό», ο οποίος τοποθετούσε το Κοινό στη Γαλλία. Σύμφωνα με το αποκρυφιστικό κείμενο, μέλη της σέχτας ήταν από τον σερ Ισαάκ Νεύτωνα και τον Βίκτωρ Ουγκό μέχρι και τον Λεονάρντο Ντα Βίντσι!

Παρά το γεγονός ότι η σοβαρή ανάλυση έχει αποδείξει πως τα εν λόγω ντοσιέ είναι πλαστά, μια φάρσα που σκάρωσε πιθανότατα ένας αλαφροΐσκιωτος Γάλλος (Πιερ Πλαντάρ) που ισχυριζόταν ότι είχε καταγωγή από τον Ιησού, οι συνωμοσιολόγοι δεν έχουν σταματήσει να κραυγάζουν για την ύπαρξη του Κοινού και τη σκιώδη δράση του πίσω από άλλες σέχτες.

Αν όντως υπάρχουν, τότε δεν αποκλείεται να συναντιούνται στην τεραστίων διαστάσεων Εθνική Βιβλιοθήκη της Γαλλίας, μια από τις πληρέστερες και μεγαλύτερες συλλογές γραπτών μνημείων της οικουμένης.

Εκκλησία της Σαϊεντολογίας



Η Σαϊεντολογία παραμένει μια από τις μυστικοπαθείς εταιρίες του κόσμου, φυλάσσοντας ως επτασφράγιστο μυστικό τις πρακτικές και τις δομές της, ακόμα και από τα χαμηλόβαθμα μέλη της. Ιδρυμένη από τον συγγραφέα επιστημονικής φαντασίας Ρον Χάμπαρντ, η θρησκευτική σέχτα έχει αρκετές βάσεις εδώ και εκεί, το μυστικό στρατηγείο της βρίσκεται όμως στη Βάση της Τρεμεντίνα στο Νέο Μεξικό.

Το τεράστιο σύμβολο της Σαϊεντολογίας που φαίνεται από ψηλά είναι εκεί για να ξαναβρεί τον δρόμο του ο Χάμπαρντ όταν επιστρέψει στη Γη μετά την ανάστασή του (ή το διαστημικό του ταξίδι στο μέλλον, διαλέγετε και παίρνετε). Εκεί φυλάσσονται εξάλλου ως άλλη Βίβλος τα περιβόητα γραπτά του, χαραγμένα κάποια σε τεράστιες χαλύβδινες επιγραφές, οι οποίες προστατεύονται μέσα σε θήκες τιτανίου.

Η Βάση της Τρεμεντίνα, πιστεύουν όλοι, είναι ωστόσο πολλά περισσότερα από ένα ιστορικό αρχείο της θρησκευτικής σέχτας, καθώς στεγάζει κι ένα εκτεταμένο δίκτυο από υπόγειες στοές. Παρά το γεγονός ότι γνωρίζουμε πια ονόματα όπως του Τομ Κρουζ και του Τζον Τραβόλτα, η οργάνωση παραμένει σκοτεινή και αρκούντως επιθετική στις κριτικές που δέχεται…

Skull and Bones



Πώς γίνεται μια πανεπιστημιακή αδελφότητα να έχει κατηγορηθεί για τόσα πολλά και να έχει αποδειχτεί πως βρίσκεται πράγματι πίσω από πολλά; Αν μιλάμε για την ελίτ φοιτητική ένωση του Πανεπιστημίου Yale που είχε μέλη και τους δύο προεδρικούς υποψηφίους του 2004, Τζορτζ Μπους και Τζον Κέρι, τότε όλα είναι δυνατά!

Επίσης γνωστή ως «Chapter 322», η μυστική εταιρία του Yale ιδρύθηκε το 1832 και έκτοτε διαλέγει προσεκτικά κάθε χρόνο 15 ελπιδοφόρους νέους ώστε να μυηθούν στα τελετουργικά της. Ποιος πληρώνει όμως τους λογαριασμούς; Η επενδυτική φίρμα Brown Brothers Harriman (ο Averell Harriman ήταν εξέχον μέλος της), η οποία καραδοκεί πίσω από πολλά σκοτεινά της αμερικανικής διαπλοκής. Τα περισσότερα μέλη της κάνουν άλλωστε τρομακτική καριέρα στη ζωή τους, άνθρωποι δηλαδή όπως οι πρόεδροι Γουίλιαμ Ταφτ και Τζορτζ Μπους (πατέρας και γιος), διευθυντές της CIA, μεγαλοεκδότες (όπως ο Henry Luce του περιοδικού «TIME»), διοικητές παγκόσμιων θεσμών, ανώτατοι δικαστές, αλλά και προβεβλημένοι ηγήτορες του επιχειρηματικού κόσμου (όπως ο Χάρολντ Στάνλεϊ της Morgan Stanley).

Ακόμα πιο ύποπτο είναι ίσως το γεγονός ότι όλοι μα όλοι αρνούνται να παραδεχτούν ότι ήταν (είναι;) μέλη της. Γιατί όμως; Αφού πρόκειται για μια απλή φοιτητική ένωση, στην οποία μάλιστα ανήκαν στα πανεπιστημιακά τους χρόνια. Όπως κι αν έχει, η αδελφότητα του Yale College στο Νιου Χέιβεν του Κονέκτικατ έχει έδρα τον Τάφο Skull and Bones, ένα απλό και συμμετρικό κτίριο (αιγυπτιο-δωρικού ρυθμού!) από αμμόπετρα που χτίστηκε το 1856. Μοιάζει με μαυσωλείο και δεν διαθέτει παράθυρα, διαθέτει όμως πλήθος μυστικών.

Όπως τα μακάβρια κειμήλια που κρατούν τα μέλη στο εσωτερικό του Τάφου, μιας και ο θάνατος μοιάζει να είναι εδώ το αγαπημένο ντεκόρ: από σκελετούς και κρανία (πραγματικά και τεχνητά), φέρετρα και σάβανα, μέχρι και το ίδιο το κρανίο του φοβερού Απάτσι αρχηγού Τζερόνιμο (αλλά και του Πάντσο Βίλα), που λέγεται πως έκλεψε μέλος της Skull and Bones στις αρχές του 20ού αιώνα…

Τριμερής Επιτροπή



Η Trilateral Commission (TC) ήταν ένα προσωπικό στοίχημα του Ντέιβιντ Ροκφέλερ να φέρει κοντά την οικονομική ελίτ και την παγκόσμια διανόηση από την Ευρώπη, τη Βόρεια Αμερική και την Ασία. Ο Ροκφέλερ έψαχνε να εντάξει στο παιχνίδι την Ιαπωνία και στην ετήσια συνάντηση της Μπίλντερμπεργκ στο Βέλγιο το 1972 συζήτησε την ιδέα του με τον καθηγητή του Πανεπιστημίου Columbia, Ζμπίγκνιου Μπρεζίνσκι, μιας και η Λέσχη την απέρριψε.

Κι έτσι οι 300 προσκεκλημένοι του Ροκφέλερ συναντήθηκαν τελικά, πού αλλού, στο Τόκιο το 1973 ιδρύοντας με πάσα επισημότητα την Τριμερή Επιτροπή, η οποία αντλούσε κεφάλαια, πέρα από τους παχυλούς τραπεζικούς λογαριασμούς του Ροκφέλερ, και από το Συμβούλιο Διεθνών Σχέσεων.

Επισήμως τουλάχιστον, η Τριμερής βοηθά τις εθνικές κυβερνήσεις να «χτίζουν συναινέσεις» και να προβαίνουν σε «εποικοδομητικές συμφωνίες» με άλλα κράτη, προωθώντας τη διεθνή συνεργασία Ευρώπης, ΗΠΑ και Ιαπωνίας. Το σχέδιό της αποκαλύφθηκε το 1974, όταν δημοσίευσε ως Τριμερής το πόνημα «Η κρίση της δημοκρατίας», καλώντας για… «μετριοπαθέστερες δημοκρατίες».

Μέλη της έχουν διατελέσει από τον Μπιλ Κλίντον και τον Τζορτζ Μπους τον Πρεσβύτερο μέχρι τον Ζαν-Κλοντ Τρισέ, τον Χένρι Κίσινγκερ και τον Τζίμι Κάρτερ. Οι τρεις περιφερειακές συναντήσεις κάθε χρονιάς (μία για την Ευρώπη, μία για τη Βόρεια Αμερική και μία για την Ασία) συμπληρώνονται από το ετήσιο διεθνές συνέδριό της, λειτουργώντας στις δημόσιες εκδηλώσεις της σαν τη Λέσχη Μπίλντερμπεργκ.

Φέτος, για παράδειγμα, το ετήσιο φόρουμ της διοργανώθηκε στην Ουάσιγκτον (24-26 Μαρτίου 2017), πέρυσι στη Ρώμη (15-17 Απριλίου 2016), πρόπερσι στη Σεούλ (24-26 Απριλίου) και πάει λέγοντας. Φανερές οι συναντήσεις, μυστικά τα εξαγόμενα, πάντα…

Συμβούλιο Διεθνών Σχέσεων



Άλλο ένα think tank με ζηλευτή συνωμοσιολογική δράση (και απήχηση), το Council on Foreign Relations (CFR) αποτελείται από 3.000 πανεπιστημιακούς, κυβερνητικούς παράγοντες, στρατιωτικούς, δημοσιογράφους, αλλά και την ελίτ του χρηματοπιστωτικού τομέα και του κόσμου των επιχειρήσεων. Πάμπολλοι προεδρικοί υποψήφιοι και πρόεδροι των ΗΠΑ ήταν μέλη του Συμβουλίου, από τον Χούβερ, τον Αϊζενχάουερ και τον Κένεντι μέχρι τον Νίξον, τον Τζέραλντ Φορντ, τον Τζίμι Κάρτερ, τον Τζορτζ Μπους (Πρεσβύτερο), τον Μπιλ Κλίντον και τον Τζον Κέρι!

Το ίδιο Συμβούλιο έχει προμηθεύσει επίσης έναν ομολογουμένως δυσανάλογα μεγάλο αριθμό διευθυντών της CIA, αλλά και όλους σχεδόν τους υπουργούς Οικονομικών των ΗΠΑ τα τελευταία 60 χρόνια! Το CFR από όμιλος προβληματισμού γιγαντώθηκε σύντομα σε δεξαμενή ηγετών και από το 1921 που ιδρύθηκε έχει διεκδικήσει το δικό του μερίδιο στις παρασκηνιακές διαβουλεύσεις της παγκόσμιας γεωπολιτικής σκακιέρας.

Σήμερα είναι ένας από τους πλέον ισχυρούς οργανισμούς επιρροής και διαδραματίζει σημαίνοντα ρόλο στα τεκταινόμενα των ΗΠΑ, ενώ μέσω της αδελφής βρετανικής οργάνωσης Royal Institute of International Affairs (μετονομάστηκε τελικά σε Chatham House) κυβερνά και το Σίτι του Λονδίνου, το ακριβότερο τετραγωνικό μίλι του κόσμου που έχει δική του κυβέρνηση, εταιρικούς κολοσσούς για ψηφοφόρους και δεν δίνει πουθενά λογαριασμό, εκτός ίσως από τα αφεντικά του.

Κάποια στιγμή το Συμβούλιο οραματίστηκε μια παγκόσμια οργάνωση. Τα πέντε από τα έξι μέλη της αμερικανικής επιτροπής που εισηγήθηκε τον σχηματισμό των Ηνωμένων Εθνών ήταν ιδρυτικά στελέχη του CFR. Από το διοικητικό του συμβούλιο έχουν περάσει εξάλλου βαριά ονόματα της συνωμοσιολογίας, όπως ο Κίσινγκερ, ο Ροκφέλερ, ο Σόρος, ο Μέρντοχ, αλλά και οι Μπιλ Κλίντον, Τζέραλντ Φορντ, Χέρμπερτ Χούβερ, Κόλιν Πάουελ, Ζμπίγκνιου Μπρεζίνσκι κ.ά.

Κι εδώ τα ετήσια φόρα και τα συνέδριά του ανακοινώνονται κανονικά στην επίσημη ιστοσελίδα του και αναπαράγονται αβίαστα από τον παγκόσμιο Τύπο, καθώς είναι αυτό που συμβαίνει πίσω από τις κλειστές πόρτες των συνεδριακών κέντρων που έχει σημασία…

Ελευθεροτεκτονισμός



Οι μασόνοι μόνο συστάσεις δεν χρειάζονται, μιας και αποτελούν μια από τις πλέον μακραίωνες μυστικιστικές σέχτες διαπλοκής κεφαλαίου και κέντρων αποφάσεων. Γνωστοί για τις μυστικές χειραψίες τους, τα περίεργα τελετουργικά και το κλειστό σύστημα της ιεραρχίας, η πρώτη Στοά φαίνεται να ιδρύεται στο Λονδίνο το 1717 και να διαχέεται έκτοτε παντού στον κόσμο με απίστευτη δυναμική.

Την τρομακτική ακμή τους τη γνώρισαν κατά τον 18ο και 19ο αιώνα όντας πίσω από πολλά ιστορικά γεγονότα, όπως ο αμερικανικός εθνικοαπελευθερωτικός αγώνας, μιας και οι περισσότεροι πατέρες του αμερικανικού έθνους ήταν μασόνοι. Τεκτονικές στοές έχουν κατηγορηθεί για πολλά και διάφορα και η ιταλική Πε-Ντούε (Ρ-2), οι «Τραπεζίτες του Θεού», είναι εδώ ζοφερός σταθμός, μιας και είναι από τις λίγες φορές που η σκιώδης δράση της εξαρθρώθηκε και αποδείχτηκε περίτρανα.

Οι μασονικές Στοές και τα τόσα πλοκάμια τους ισχυρίζονται βέβαια πως πρόκειται για απλούς ομίλους αυτοβελτίωσης και κοινωνικής ανασυγκρότησης, αν και πολλοί υποπτεύονται αποκρυφιστικές λατρείες στον Αρχιτέκτονα και σκιώδεις μεθοδεύσεις. Οι μασόνοι παραμένουν από τους καλύτερους του είδους στο να κρατούν επτασφράγιστο μυστικό τα τεκταινόμενα πίσω από τις κλειστές πόρτες της Στοάς.

Όχι όμως και την ίδια τη Στοά! Το Τεκτονικό Μέγαρο Αθηνών, ο τόπος συγκέντρωσης της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος, συνεχίζει να υφίσταται στην Αχαρνών και σχετικά πρόσφατα δημοσίευσε μάλιστα και φωτογραφίες από το εσωτερικό του χώρου στην ιστοσελίδα του. Ακόμα και μασονικό περιοδικό («Πυθαγόρας») κυκλοφορεί η ελληνική Στοά στα μέλη της, με άρθρα φιλοσοφικού και τεκτονικού ενδιαφέροντος. Όλα στο φως λοιπόν. Ή μήπως όχι;






triklopodia.gr
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη