29 Ιουν 2017

Πού να κολυμπήσετε με τα παιδιά σας

Πολλές φορές μας έχει τύχει να αναρωτιόμαστε πού να πάμε για μπάνιο με τα παιδιά στην Αθήνα. Από άποψη καθαριότητας, καλό είναι πάντοτε να συμβουλευόμαστε τις ιστοσελίδες που παρουσιάζουν τις ανάλογες μετρήσεις, όπως η cleanbeaches.gr. Από άποψη βολής με τα παιδιά, πάντως, κάνετε ή δεν κάνετε μπάνιο, εμείς έχουμε δοκιμάσει τις παρακάτω:

  • Στο Καβούρι, υπάρχει μια μικρή κρυμμένη παραλία που έχει Moncafé. Το αυτοκίνητο φτάνει μέχρι την παραλία (μπορεί να χρειαστεί να πληρώσετε στο πάρκινγκ) και η καντίνα έχει και κάποια σνακ. Στα αριστερά, βλέπεις τον Αστέρα.
  • Η Βουλιαγμένη, ανάλογα την εποχή, είναι καλή παραλία για παιδιά, πλήρως οργανωμένη, αλλά όταν έχει κόσμο, βρωμίζει εύκολα.
  • Η παραλία της Βάρκιζας είναι ιδανική για παιδιά, πλήρως οργανωμένη, και συνήθως είναι καθαρή, καθώς είναι αρκετά ανοιχτή.
  • Μετά τη Βάρκιζα είναι η Mojito bay, με το μπαρ-καφέ. Τα νερά είναι πολύ ρηχά και σπάνια έχει κύμα. Βρωμίζει εύκολα.
  • Φτάνοντας στην Αγία Μαρίνα, οι δύο παραλίες του οικισμού Αλθαία ξεφεύγουν από τη συνήθη εικόνα των παραλιών της Αττικής: Το Νησάκι και τα Σκαλάκια. Έχουν διαφορετικές εισόδους. Με το που περάσετε την εκκλησία Αγία Μαρίνα, στα δεξιά σας, υπάρχει ταμπέλα που δείχνει προς τον «Προϊστορικό Οικισμό Νησάκι». Κατεβαίνετε και παρκάρετε. Δεν είναι οργανωμένη, αλλά τα νερά της είναι πεντακάθαρα. Μερικές φορές έχουμε δει κάποιον με αμάξι να έχει ανοίξει το πορτ-μπαγκάζ και να πουλάει νερά, αναψυκτικά και σάντουιτς. Η παραλία «Σκαλάκια» είναι από τον κεντρικό δρόμο λίγο πιο κάτω. Παρκάρεις και κατεβαίνεις Σκαλάκια (όπως λέει και το όνομά της). Δεν έχει τίποτα για να προμηθευτείς.
  •  
  • Συνεχίζοντας προς το Λαγονήσι, στη Γαλάζια Ακτή υπάρχουν διάφορα καφέ, αλλά δεν είναι όλη η παραλία «εύκολη», καθώς έχει βράχο και πέτρα (όπως όλη η περιοχή του Λαγονησίου). Όμως λίγο πιο κάτω, υπάρχει η παραλία του Bali, που είναι πιο αμμουδερή και έχει και το καφέ με τις ποικιλίες και τα κρύα πιάτα που βολεύει. Μετά το Lagonissi Resort, το πολυτελές ξενοδοχείο, η παραλία που ακολουθεί έχει κι αυτή καφέ και είναι καλή για τα παιδιά.
  • Φτάνοντας πλέον προς την Ανάβυσσο, το σκηνικό αρχίζει και αλλάζει! Τα νερά είναι πολύ πιο καθαρά και το περιβάλλον θυμίζει νησί. Πρώτη επιλογή το Μαύρο Λιθάρι, με το ξενοδοχείο, την ταβέρνα του και το beach bar. Εδώ μπορείτε να μείνετε και για Σαββατοκύριακο. Έχουν μεγάλα δωμάτια και είναι πάνω στη θάλασσα.
  • Μετά ακολουθούν άλλα δύο ξενοδοχεία στα οποία επίσης μπορείτε να διανυκτερεύσετε. Το Eden και το Alexander. Έχετε άμεση πρόσβαση στην παραλία (μέσω υπόγειας διάβασης) που είναι πολύ ωραία, με άμμο και χαλικάκι, και οργανωμένη, με θαλάσσια σπορ και beach bar χωρίς να είναι κουραστική η μουσική ή η πολυκοσμία.
  • Πιο κάτω υπάρχει η παραλία του Καλυψώ, η οποία επίσης έχει καφέ. Η παραλία που ακολουθεί είναι απέναντι από το νησί Αρσίδα, αλλά έχει σκαλάκια και μεγάλους βράχους. Η επόμενη, ο Άγιος Νικόλαος Αναβύσσου είναι πολύ βολική για παιδιά. Παρκάρετε εύκολα, είναι πεντακάθαρη, γραφική και έχει δύο beach bar που δεν έχουν πολύ δυνατή μουσική.
  • Φτάνουμε έτσι στην «μπεμπίσια» παραλία της Αναβύσσου, η οποία είναι πλήρως οργανωμένη και καθαρή, αλλά συνήθως τα beach bar της έχουν μουσική για νεανικό ή νεανίζον κοινό.
  • Επόμενη παραλία το Θυμάρι. Μη οργανωμένη, αλλά πεντακάθαρη, με εύκολη πρόσβαση από το αυτοκίνητο. Δεν έχει κάπου να φάτε, ούτε να πιείτε, οπότε να είστε προετοιμασμένοι.
  • Πεντακάθαρη παραλία και ιδανική για οικογένειες είναι ο μακρινός Χάρακας. Έχει δύο καντίνες, με λίγες ξαπλώστρες και ομπρέλες και κάποια κρύα σνακ. Τα νερά είναι πεντακάθαρα, η άμμος χρυσίζει και είναι ρηχά. Η θέα στον Πάτροκλο είναι φανταστική.
  • Η παραλία του ΚΑΠΕ δεν είναι εύκολη αν έχεις μικρά παιδιά γιατί γεμίζει γρήγορα και έχει κατάβαση από το χώρο στάθμευσης. Ωραία είναι και στα Λεγραινά, αλλά ούτε εκεί θα βρείτε κάτι για φαγητό. Η επόμενη παραλία είναι πριν το Ναό του Ποσειδώνα, όπου βρίσκεται το ξενοδοχείο Αιγαίον και δύο ωραίες ψαροταβέρνες.
  • Στο Σούνιο, υπάρχουν άλλες τρεις ωραίες παραλίες: η Ακτή Ασημάκη, το Πασαλιμάνι και η Πούντα Ζέζα. Θα μπορούσατε και να διανυκτερεύσετε σε κάποιο από τα ξενοδοχεία της περιοχής. Το Saron είναι μια καλή επιλογή.

  • Από την άλλη μεριά, στην Ανατολική Αττική, είναι ωραία στις παραλίες του Δασκαλειού, μία εκ των οποίων είναι οργανωμένη.
  • Η Κακιά Θάλασσα είναι επίσης πεντακάθαρη, οργανωμένη, αλλά καθόλου βολική όταν φυσάει βοριάς.
  • Η επόμενή μας επιλογή είναι η παραλία του Σχοινιά και κυρίως προς το τέλος της, εκεί που είναι η ταβέρνα “Ο Γλάρος”. Είναι πιο ήσυχα από τη Γαλάζια Ακτή του Σχοινιά, το Μαραθώνα, τη Ραφήνα και το Πόρτο Ράφτη.
  • Στον Κορινθιακό κόλπο, λίγο πιο μακριά από το κέντρο της Αθήνας είναι η Ψάθα. Όμορφη, μεγάλη, καθαρή, με ταβέρνες και σχετική ησυχία. Το Πόρτο Γερμενό, το Αλεποχώρι και ο Σχίνος έχουν ωραίες παραλίες. Έχετε υπ’ όψιν σας ότι στον Κορινθιακό τα νερά είναι σχεδόν πάντα κρύα, οι παραλίες βαθαίνουν απότομα και οι περισσότερες είναι με μεγάλα βότσαλα. Φέτος έχει μεγάλο πρόβλημα η περιοχή και με τις τσούχτρες που αυξήθηκε ο πληθυσμός τους ανεξήγητα. Για καλό και για κακό ας έχετε μαζί σας μια φαρμακευτική κρέμα για τυχόν “ατυχήματα”. 
  • Επόμενες επιλογές ο Κάλαμος, οι Άγιοι Απόστολοι και ο Ωρωπός. Αλλά εκεί ξεμακραίνουμε πια! Κι αν είναι να κάνουμε τέτοια εξόρμηση, μπαίνουν στο παιχνίδι κι άλλες επιλογές, όπως τα νησιά του Αργοσαρωνικού και η Πελοπόννησος. Προς το παρόν, καλές βουτιές!
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη