20 Ιουν 2017

ΣΤΑΙΚΟΥΡΑΣ: Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΚΟΡΟΙΔΕΥΕΙ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ

«Ο ίδιος ο υπουργός Οικονομικών διέψευσε τους πανηγυρισμούς του ίδιου του πρωθυπουργού. Η σημερινή κυβέρνηση δεν κατάφερε και πολλά πράγματα και αυτό
φάνηκε από το αποτέλεσμα. Ο πρωθυπουργός έλεγε ότι στόχος ήταν η ταυτόχρονη ολοκλήρωση της αξιολόγησης με διατήρηση των κόκκινων γραμμών: ένταξη της χώρας στην ποσοτική χαλάρωση και διαγραφή του χρέους. Αυτό δεν έγινε», είπε στον Alpha 989 ο τομεάρχης Οικονομικών της ΝΔ Χρήστος Σταϊκούρας.


«Ο πρωθυπουργός έλεγε ότι δεν θα δεχτεί κανένα νέο μέτρο ούτε πριν ούτε μετά το ’18. Η αξιολόγηση ολοκληρώθηκε με δόση 8 δις. Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές είναι 5 δις. Ποιος θα πληρώσει τα υπόλοιπα; Αντί η κυβέρνηση να πάει στις προβλεπόμενες δόσεις, παίρνει νέα μέτρα λιτότητας.

Η ρήτρα ανάπτυξης αποτελούσε αντικίνητρο ανάπτυξης, το λέει το non paper της κυβέρνησης. Όσο αυξάνεται το εθνικό εισόδημα, το μέρισμα της ανάπτυξης δεν θα πηγαίνει στους πολίτες, θα πηγαίνει στους δανειστές. Τα πλεονάσματα μέχρι το ‘22 θα επιτυγχάνονται με περισσότερα μέτρα που ψήφισε αυτή η κυβέρνηση. Αυτή η κυβέρνηση επέστρεψε την οικονομία σε ύφεση το ‘15 και τη διατήρησε το ‘16 και τώρα έχει αποδείξει ότι ούτε ξέρει ούτε μπορεί ούτε θέλει να κάνει κάτι για την ανάπτυξη», πρόσθεσε.


Με αφορμή το θέμα των συμβασιούχων στους δήμους, ο κος Σταϊκούρας είπε πως «αυτή η κυβέρνηση προσπαθεί να χτίσει ένα κοινωνικό κράτος, όμως έρχεται η ελληνική δικαιοσύνη και κρίνει τις ενέργειές της ως αντισυνταγματικές».


Αναφερόμενος στη στάση της ΝΔ είπε ότι «η ΝΔ και εγώ, είμαστε υπέρ της πολιτικής και κοινωνικής συνεννόησης και πρέπει να χτίζεται διαχρονικά. Και απαιτεί δικαιοσύνη. Η κυβέρνηση δεν μπορεί να το κάνει».
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη