ΟΧΙ ΑΠΟ ΜΕΡΚΕΛ ΣΤΟ ΓΑΜΟ ΤΩΝ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΩΝ

30 Ιουν 2017

Το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα όπως και η ίδια Άνγκελα Μέρκελ είχαν ταχθεί κατά του γάμου των ομοφυλόφιλων ζευγαριών

H oμοσπονδιακή βουλή της Γερμανίας (Bundestag) είπε «ja» (ναι) στο γάμο των ομοφυλόφιλων ζευγαριών, μετά από ψηφοφορία που διεξήχθη σήμερα, λίγες ώρες πριν κλείσει για θερινές διακοπές.
 
Το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα όπως και η ίδια Άνγκελα Μέρκελ είχαν ταχθεί κατά του γάμου των ομοφυλόφιλων ζευγαριών, ωστόσο, όλα τα κόμματα της γερμανικής αντιπολίτευσης υποστήριζαν τον «γάμο για όλους».


Αρνητική η Μέρκελ- Ψήφισε κατά!

Η γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ δήλωσε σήμερα ότι ψήφισε κατά της νομιμοποίησης του γάμου μεταξύ προσώπων του ιδίου φύλου με δεδομένη την άποψή της ότι ο γάμος θα πρέπει να τελείται μεταξύ ενός άνδρα και μιας γυναίκας, αλλά εξέφρασε την ελπίδα η έγκριση του μέτρου από το κοινοβούλιο να οδηγήσει σε μεγαλύτερη κοινωνική συνοχή.

"Κατά τη γνώμη μου, ο γάμος όπως ορίζεται από το Σύνταγμα, είναι μεταξύ ενός άνδρα και μιας γυναίκας και αυτός είναι ο λόγος που δεν ψήφισα υπέρ αυτού του νομοσχεδίου σήμερα", είπε η Μέρκελ στους δημοσιογράφους μετά την ψηφοφορία με 393 ψήφους υπέρ και 266 κατά.
"Ελπίζω ότι η σημερινή ψηφοφορία δεν προωθεί μόνο τον σεβασμό ανάμεσα στις διαφορετικές απόψεις αλλά θα φέρει μεγαλύτερη κοινωνική συνοχή και ειρήνη", πρόσθεσε η καγκελάριος.
Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε το θέμα, τώρα, στο Taxalia.blogspot.com

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη