12 Ιουν 2017

Σε πλήρη ετοιμότητα θέτει τον κομματικό μηχανισμό της ΝΔ ο Μητσοτάκης

Σε πλήρη ετοιμότητα έχει θέσει τον κομματικό μηχανισμό ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης. Οι εξελίξεις στο
θέμα του χρέους είναι απρόβλεπτες, αν και στην οδό Πειραιώς δεν εξεπλάγησαν από το αποτέλεσμα, έτσι όπως χειρίστηκε τη διαπραγμάτευση για το χρέος ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας. Στη ΝΔ εκτιμούν ότι η κυβέρνηση βρίσκεται σε πανικό, έχοντας εξαντλήσει όλα της τα επιχειρήματα για την ομαλή πορεία της ελληνικής οικονομίας και με τεράστιες δυσκολίες, ακόμα και στην έγκριση από την ΕΚΤ της συμμετοχής στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης.

Ο Κυρ. Μητσοτάκης έχει ζητήσει από τους προέδρους των ΝΟΔΕ, τους οποίους και συνάντησε τις προηγούμενες ημέρες, πριν από την απώλεια του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, να είναι έτοιμοι για κάθε ενδεχόμενο, ώστε ο κομματικός μηχανισμός να μπορεί να ανταποκριθεί σε οτιδήποτε προκύψει. Βλέπουν εκλογές στη ΝΔ; Η απάντηση είναι όχι, καθώς αναλύουν ότι η κυβέρνηση βρίσκεται στη χειρότερη δυνατή κατάσταση και η αποδοχή της στην κοινωνία βρίσκεται σε εξαιρετικά χαμηλά ποσοστά. Εκ των πραγμάτων, καμία κυβέρνηση δεν στήνει κάλπες σε τέτοιες συνθήκες, ωστόσο έχει συζητηθεί ότι δεν αποκλείεται να επιχειρηθεί συγκρουσιακό κλίμα με τους δανειστές και να βάλει τη ΝΔ στο ίδιο κάδρο κατηγορώντας την για στήριξη των ακραίων θέσεών τους.

Με τα σημερινά δεδομένα, πάντως, ο Αλέξης Τσίπρας δείχνει, για τους επιτελείς της ΝΔ, ότι βρίσκεται σε στρατηγικό αδιέξοδο, αφού αναγόρευσε το θέμα του χρέους ως υπέρτατο αγώνα, και μάλιστα προεξοφλώντας θετική κατάληξη, τέτοια που θα τον ανάγκαζε να φορέσει και... γραβάτα. Στη συνέχεια, έδωσε βάρος και στη συμμετοχή της Ελλάδας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης, κάτι που από τις τελευταίες κινήσεις του Μαξίμου δεν φαίνεται να αποτελεί και σημαία διεκδίκησης.

Η ΝΔ αντιμετωπίζει προσεκτικά το θέμα του δημόσιου χρέους, καθώς αποτελεί ένα μεγάλο εθνικό θέμα αλλά και απαραίτητη, αναπόσπαστη εξέλιξη, που συνδέεται άμεσα με την αναπτυξιακή πορεία της χώρας. Γι’ αυτό και η ΝΔ φροντίζει να εξηγεί σε κάθε παρέμβαση ότι η απομείωση του ελληνικού χρέους είναι κεντρικός εθνικός στόχος. Ωστόσο, από μόνο του αυτό δεν αλλάζει τίποτα, εάν η χώρα δεν προχωρήσει σε σοβαρές μεταρρυθμίσεις που θα αποτελέσουν την κινητήριο δύναμη για νέες θέσεις εργασίας.

Εκεί θα χτυπήσει δυνατά την επόμενη περίοδο η ΝΔ: στις μεταρρυθμίσεις. Ο Κυρ. Μητσοτάκης θέλει να δώσει ηχηρή απάντηση στα ερωτήματα του τύπου «τι διαφορετικό θα φέρει η ΝΔ, αφού το πρόγραμμα δεν αλλάζει;» απαντώντας «πάρα πολλά και σημαντικά πράγματα αλλάζουν». Μεταρρυθμίσεις είναι απαραίτητες στην παιδεία, για την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ «εμμένει στις χαοτικές ιδεοληψίες του γυρίζοντας δεκαετίες πίσω», εξηγούν στην οδό Πειραιώς και τονίζουν ότι γι’ αυτά δεν χρειάζονταν τα μνημόνια. Οπως επίσης για τις αποκρατικοποιήσεις, τον εκσυγχρονισμό του δημόσιου τομέα με διαρκή αξιολόγηση, τη δημιουργία σύγχρονου επιχειρηματικού περιβάλλοντος χωρίς εμπόδια, τη θωράκιση των θεσμών του κράτους και τη γρήγορη απονομή δικαιοσύνης. «Αυτά είναι αποκλειστική ευθύνη μιας σοβαρής κυβέρνησης που έχει ολοκληρωμένο σχέδιο και κοιτάζει μπροστά, έτσι βγαίνει η χώρα από την κρίση», λένε συνεργάτες του Κυρ. Μητσοτάκη, υπενθυμίζοντας ότι δύο χρόνια ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ πελαγοδρομούν και λένε μόνο ψέματα στον ελληνικό λαό.

Με αυτά τα δεδομένα, για τη ΝΔ το καλοκαίρι δεν θα είναι χαμένος χρόνος, αλλά μια δημιουργική περίοδος για να επικοινωνήσουν όλες τις δομικές διαφορές που υπάρχουν με την κυβέρνηση, ώστε να υπάρξει η κατάλληλη προετοιμασία για το φθινόπωρο, οπότε θα ξεκινήσει η τρίτη αξιολόγηση. Εκεί η ΝΔ ετοιμάζει σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση, καθώς θα έχει ξεκαθαρίσει και το αν η Ελλάδα θα μπορέσει να επωφεληθεί, έστω και για τους τελευταίους μήνες, από το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ, που θα έδινε αφενός σημαντική ανάσα στην οικονομία, αφετέρου κι ένα καλό σήμα στις αγορές.
Μαζί με τα παραπάνω, η ΝΔ θα δώσει μεγάλο βάρος στα ζητήματα της καθημερινότητας, τα οποία καταγράφει ανελλιπώς, ετοιμάζοντας προτάσεις για την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ελάφρυνση στους αδυνάμους, τους οποίους οι Τσίπρας - Καμμένος έφεραν σε χειρότερη θέση.
Από την εφημερίδα "Επένδυση"




parapolitika.gr
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη