22 Ιουν 2017

Βορίδης: μπάχαλο στους δήμους με υπογραφή Τσίπρα!

«Το πρόβλημα έχει δημιουργηθεί αποκλειστικά από την κυβερνητική πολιτική» σχολίασε στον Αlpha 989 ο Μάκης Βορίδης για το θέμα των συμβασιούχων ΟΤΑ. «Οι Δήμοι λειτουργούν με τις συμβάσεις 8μηνου και μετά το 8μηνο καλύπτονται από τον ΟΑΕΔ. Ακολουθείται αυτό το σύστημα χωρίς κανένα πρόβλημα. Ο κ. Βερναρδάκης και η κ. Γεροβασίλη αποφάσισαν να κάνουν παράταση συμβάσεωνκλείνοντας το μάτι σε μονιμοποίηση», εξήγησε ο τομεάρχης Εσωτερικών της ΝΔ. «Εμείς αν ήμασταν κυβέρνηση δεν θα είχαμε φτάσει σε αυτό το σημείο. Φτάνουμε σε αυτό το σημείο γιατί εδώ και τρία χρόνια η κυβέρνηση παριστάνει ότι δεν καταλαβαίνει», πρόσθεσε. 

 «Πλέον αρχίζουν και φεύγουν αποφάσεις του Ελεγκτικού Συνεδρίου που λένε ότι πλέον δεν μπορούν να πληρωθούν (οι συμβασιούχοι) γιατί είναι παράνομη η σύμβαση εργασίας. Εμείς λέμε να μην το κάνουν, ας παραιτηθούν έστω και τώρα. Είναι μια περίπλοκη διαδικασία, ας κάτσει ο Σκουρλέτης να δει πώς θα την ξεμπλέξει. Εμείς είπαμε να αφήσουν την τοπική αυτοδιοίκηση να εξαντλήσει όλες τις δυνατότητες γι’ αυτούς τους πολίτες, δηλαδή υπάρχουν δήμοι με ανάγκες πάγιες και εποχικές στην καθαριότητα. Οι δήμαρχοι πρέπει να αποφασίσουν πώς θα γίνει η καθαριότητα κι αν θέλουν να τη δώσουν σε ιδιώτες, ας τη δώσουν», τόνισε χαρακτηριστικά.  


Για τον Α. Τσίπρα είπε πως «είναι ένας άνθρωπος που έχει αθετήσει ό,τι λέει» ενώ εκτίμησε πως «είναι ανέφικτος στόχος το (πλεόνασμα) 2%».

 

 

Για την ανάγνωση του Κορανίου και την τέλεση προσευχής μέσα στην Αγιά Σοφία, στην Κωνσταντινούπολη, σε απευθείας μετάδοση από την τουρκική τηλεόραση, ο κος Βορίδης είπε χαρακτηριστικά:«δεν υπάρχει αμφιβολία και έχει επισημανθεί ότι η Τουρκία φέρνει μια έντονη κατεύθυνση προς την κακή γειτονία. Η Αγία Σοφία είναι Παγκόσμιο Σύμβολο της Χριστιανοσύνης. Τα Παγκόσμια Μνημεία και συμφώνα με την UNESCOπρέπει να είναι απολύτως σεβαστά και να μην αλλοιώνεται η χρήση τους ή να παραποιείται. Το σημαντικό είναι ότι με αυτό το δεδομένο -που δεν πιστεύω να αλλάξει- η Τουρκία μάλλον εγκαταλείπει την ευρωπαϊκή της πορεία και δεν είναι διατεθειμένη να κάνει τα βήματα που πρέπει και στην νομοθεσία της και στις μεταρρυθμίσεις. Στο μυαλό του Ερντογάν υπάρχει διαφορετικός ρόλος.

 

Η χώρα μπορεί να κάνει προκλήσεις και μπορεί να αμφισβητεί και το στάτους κβο της Ελλάδας με παραβιάσεις. Η στάση της Ελλάδας πρέπει να είναι σοβαρή και αποτελεσματική ως προς την εθνική άμυνα, πρέπει να διεθνοποιούνται ζητήματα, όπως το ζήτημα της Αγίας Σοφίας και είναι σημαντικό να έχουμε στήριξη και πρέπει να υπάρξει ενιαία γραμμή».

 


 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη