7 Ιουν 2017

ΗΜΙΚΡΑΝΙΑ ΤΕΛΟΣ !!!!!

Οι άνθρωποι που παθαίνουν ημικρανίες ξέρουν πόσο ανυπόφορες μπορεί να είναι αυτές οι ώρες και πόσο άσχημα επηρεάζουν την
ποιότητα ζωής τους.
Κάθε θόρυβος ή δραστηριότητα δυσκολεύει τη ζωή του πάσχοντα, που απλώς θέλει να ξεκουραστεί μέχρι να περάσει ο πόνος.

Χτυπήστε την ημικρανία σας στη ρίζα

Πριν παρουσιάσουμε μερικές συμβουλές για ανακούφιση από την ημικρανία, πρέπει να επισημάνουμε ότι οι θεραπείες αυτές δεν αποτελούν την οριστική λύση στη διαταραχή, αν πάσχετε από χρόνιες ημικρανίες.
Οι ημικρανίες μπορεί να σχετίζονται με μια ποικιλία διαφορετικών παραγόντων, συμπεριλαμβανομένων της διατροφής, του άγχους, της αρτηριακής πίεσης ή των μυϊκών συσπάσεων, επομένως πρέπει να αντιμετωπίσετε το πρόβλημα στην πηγή του.
Οι συμβουλές που προτείνουμε σήμερα είναι μερικές πολύ παλιές θεραπείες που επιλέχθηκαν με βάση την αποτελεσματικότητά τους, εφόσον χρησιμοποιούν φυσικά συστατικά για την καταπράυνση των ημικρανιών με έγκαιρο και αποτελεσματικό τρόπο.
Σας δίνουν επίσης τη δυνατότητα να αποφύγετε τη χρήση φαρμάκων, που ίσως περιλαμβάνουν άλλους κινδύνους ή παρενέργειες.

1. Καυτό ποδόλουτρο

Όταν υποφέρετε από ημικρανία, συνήθως υπάρχει συμφόρηση στο κεφάλι που έχει ως αποτέλεσμα πίεση και πόνο.
Το μόνο που χρειάζεστε γι’αυτή τη θεραπεία είναι λίγο καυτό νερό και μια λεκάνη αρκετά μεγάλη ώστε να μπορείτε να βυθίσετε τα πόδια σας σε αυτή.

Τι πρέπει να κάνετε;

  • Καθίστε αναπαυτικά σε μια καρέκλα ή στον καναπέ και βάλτε τη λεκάνη στα πόδια σας.
  • Το νερό πρέπει να είναι όσο καυτό αντέχετε, χωρίς όμως να ζεματίσετε το δέρμα σας.
  • Βυθίστε τα πόδια σας στο νερό για είκοσι με τριάντα λεπτά.
  • Μια καλή ιδέα είναι να έχετε επιπλέον καυτό νερό κοντά σας για να το προσθέσετε, αν χρειαστεί.
  • Όταν τελειώσετε, στεγνώστε τα πόδια σας και φορέστε κάλτσες.
Αυτό θα σας βοηθήσει να ανακουφιστείτε κάπως από τον πόνο και την ένταση βελτιώνοντας την κυκλοφορία του αίματος και χαλαρώνοντας.

2. Άργιλος για την κοιλιά

Η τοποθέτηση αργίλου πάνω στην κοιλιά σας είναι μια θεραπεία για τα πάντα, επειδή αυτό το κεντρικό μέρος του σώματός σας έχει ζωτική σημασία και συμβάλλει στην εξισορρόπηση όλων των λειτουργιών του οργανισμού σας.
Όταν βάζετε κατάπλασμα αργίλου πάνω στην κοιλιά σας, αυτό έχει άμεση αντιφλεγμονώδη, αναλγητική και χαλαρωτική επίδραση. Για το λόγο αυτό μπορείτε να το χρησιμοποιείτε όποτε αισθάνεστε την ανάγκη.
Αφήστε το να δράσει για τουλάχιστον μισή ώρα, αν και συνιστάται να το αφήσετε να δράσει όλη τη νύχτα.
Όταν ανακατεύετε τον άργιλο και το νερό, αποφύγετε τη χρήση πλαστικών ή μεταλλικών δοχείων και σκευών επειδή μειώνουν μερικές από τις ωφέλειες αυτής της θεραπείας. Αντί αυτών, επιλέξτε γυαλί, ξύλο ή κάτι κεραμικό.

3. Κλύσμα καφέ

Τα κλύσματα καφέ έχουν εκπληκτική επίδραση στη λειτουργία του συκωτιού σας, ενός οργάνου που συνδέεται με τις ημικρανίες και με πολλά άλλα προβλήματα υγείας.
Για να φτιάξετε το κλύσμα, επιλέγετε πάντα βιολογικούς κόκκους καφέ που δεν έχουν καβουρδιστεί. Το κάνετε χρησιμοποιώντας ένα δοχείο υποκλυσμού από καουτσούκ.
Χρειάζεστε τουλάχιστον μισό λίτρο, έτσι συνιστούμε να βράσετε ένα λίτρο νερό με τρεις κουταλιές της σούπας (50-60 γραμμάρια) καφέ.
Εφαρμόστε το κλύσμα όταν είναι σε θερμοκρασία δωματίου ξαπλώνοντας στο δεξί σας πλευρό. Προσπαθήστε να το κρατήσετε τουλάχιστον δέκα λεπτά πριν επαναλάβετε τη διαδικασία με το υπόλοιπο μισό λίτρο.

4. Λεμόνι στον καρπό

Αυτή η παλιά θεραπεία βασίζεται στις καθαριστικές ιδιότητες του λεμονιού, ενός εσπεριδοειδούς φρούτου που μειώνει σημαντικά το pH του σώματος.
Χρειάζεται απλώς να βάλετε μισό λεμόνι πάνω σε κάθε καρπό για δέκα λεπτά. Είναι τόσο εύκολο που αξίζει πάντα να το δοκιμάσετε.
Η κατανάλωση νερού με χυμό λεμονιού μπορεί επίσης να σας βοηθήσει όταν έχετε ημικρανία.

5. Μασάζ με αιθέρια έλαια

Η τελευταία από αυτές τις πέντε συμβουλές είναι πιθανώς η πιο ευχάριστη και χαλαρωτική, ειδικά αν υπάρχει κάποιος που μπορεί να σας κάνει μασάζ.
Η θεραπεία αυτή περιλαμβάνει μασάζ στις περιοχές του προσώπου και του κεφαλιού στις οποίες πονάτε με ένα μείγμα αιθέριων ελαίων:
  • Αιθέριο έλαιο μέντας: είναι πολύ δροσιστικό και η μέντα είναι ένα αρωματικό βότανο που θα σας εξασφαλίσει άμεση ανακούφιση.
  • Αιθέριο έλαιο λεβάντας: καθαριστική και χαλαρωτική, η λεβάντα μπορεί να είναι η καλύτερη φίλη σας όταν πρόκειται για την καταπολέμηση των ημικρανιών.
Μπορείτε να αραιώσετε αυτά τα αιθέρια έλαια με λίγο φυτικό έλαιο, με μια λοσιόν ή με τζελ αλόης βέρα, καθώς συνήθως είναι ιδιαίτερα συμπυκνωμένα.
Μην ξεχνάτε να χρησιμοποιείτε μόνο αγνά αιθέρια έλαια, επειδή σε πολλά καταστήματα πουλάνε συνθετικά, τα οποία δεν έχουν θεραπευτικές ιδιότητες και η μόνη τους χρησιμότητα είναι να αρωματίζουν το χώρο.
Δοκιμάστε αυτές τις εξαιρετικές θεραπείες και πείτε αντίο στην ενοχλητική ημικρανία!


 

 


 

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη