20 Ιουν 2017

Ο Μανδρίνος κάνει δουλειά στην ΟΝΝΕΔ Θεσσαλονίκης

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε, την Κυριακή 18 Ιουνίου 2017, η ημερίδα κατάρτισης και επιμόρφωσης στελεχών που διοργάνωσε η ΟΝΝΕΔ Θεσσαλονίκης σε
συνεργασία με την Πολιτική Ακαδημία της ΟΝΝΕΔ σε κεντρικό επίπεδο. Η συμμετοχή ξεπέρασε τις προσδοκίες, ενώ διεξήχθη και ζωντανός διάλογος για θέματα της επικαιρότητας και ευρύτερου πολιτικού ενδιαφέροντος. Έγιναν τρεις θεματικές εισηγήσεις, ενώ μετά το τέλος της καθεμίας ακολούθησαν ερωτήσεις και συζήτηση.

Ο Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Θεσσαλονίκης Αλέξανδρος Μανδρίνος, κατά τον χαιρετισμό του, αναφέρθηκε στην φιλοσοφία της Πολιτικής Ακαδημίας δίνοντας έμφαση στην επιμόρφωση των στελεχών με εξειδικευμένες γνώσεις και με τεκμηριωμένο πολιτικό λόγο.

Στο κομμάτι των εισηγήσεων, το λόγο πρώτη έλαβε η Σοφία Ζαχαράκη, Αναπληρώτρια Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, όπου αναφέρθηκε στους σύγχρονος τρόπους μετάδοσης πολιτικών μηνυμάτων μέσω των κοινωνικών δικτύων και στον προγραμματισμό μίας πολιτικής καμπάνιας.

Στην συνέχεια τον λόγο έλαβε ο Αριστείδης Χατζής, Αναπληρωτής Καθηγητής Νομικής ΕΚΠΑ, όπου μίλησε για τα οφέλη των ελεύθερων αγορών και έδωσε έμφαση στην ελλιπή ενημέρωση των πολιτών σήμερα για την υπόσταση των θεσμών η οποία γίνεται εργαλείο δημαγωγίας στα χέρια των λαϊκιστών σε Ελλάδα και Εξωτερικό.



Ακολούθως, ο Παναγιώτης Γκλαβίνης, Αναπληρωτής Καθηγητής Νομικής ΑΠΘ, ανέλυσε τα οφέλη που συνεχίζει να αποκομίζει η χώρα μας από την παραμονή της στην Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς και στις νέες στοχεύσεις της Ένωσης μετά και από τους πρόσφατους κλυδωνισμούς της οικονομικής κρίσης και του Brexit.

Τον συντονισμό της εκδήλωσης ανέλαβε ο Βασίλης Γακόπουλος, υπ. Πολιτικού Σχεδιασμού της ΟΝΝΕΔ Θεσσαλονίκης.