14 Ιουν 2017

Σημαντική διάκριση για το Τ.Ε.Ι. Κεντρικής Μακεδονίας

Σημαντική διάκριση για το Τ.Ε.Ι. Κεντρικής Μακεδονίας αποτελεί η συμμετοχή των Τμημάτων Διοίκησης Επιχειρήσεων
και Διοίκησης Συστημάτων Εφοδιασμού στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα ERASMUS+ LMPT « Licence, master professionnels en formation ouverte et à distance pour le développement du tourisme durable en Chine, au Vietnam et au Kirghizstan». Tο πρόγραμμα στοχεύει στην μεταφορά τεχνογνωσίας από χώρες τις Ευρωπαϊκής Ένωσης σε επιλεγμένες χώρες της Ασίας και συγκεκριμένα στο Βιετνάμ, Κιργιστάν και Κίνα. Ακαδημαϊκοί και ερευνητικό προσωπικό του ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας συμμετέχουν ως ειδικοί (experts) στη δημιουργία προπτυχιακών και μεταπτυχιακών προγραμμάτων σπουδών με αντικείμενο το βιώσιμο τουρισμό.
Τα προγράμματα σπουδών θα αναπτυχθούν και θα υλοποιηθούν στις Ασιατικές χώρες λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαιτερότητες της κάθε χώρας αλλά και την υφιστάμενη ευρωπαϊκή εμπειρία



Στα πλαίσια αυτά, αυτήν την εβδομάδα, το ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας και η πόλη των Σερρών φιλοξενούν οκτώ ακαδημαϊκούς από το Βιετνάμ, οι οποίοι εκπροσωπούν τα πανεπιστήμια Hue University και Viet Nam National University of Agriculture.
Η επίσκεψη τους περιλαμβάνει εκτός από συναντήσεις στους χώρους του Ιδρύματος, την ξενάγηση τους στη λίμνη της Κερκίνης ανακαλύπτοντας βέλτιστες πρακτικές βιώσιμου τουρισμού, καθώς επίσης και συναντήσεις με επιχειρηματίες της περιοχής.
Στόχος της ακαδημαϊκής κοινότητας είναι η επιτυχής υλοποίηση του Προγράμματος Erasmus, αλλά παράλληλα και η στρατηγική ανάπτυξη μελλοντικών συνεργειών μεταξύ των Ιδρυμάτων των δύο χωρών και του επιχειρηματικού κόσμου.
Δρ Δημήτριος Πασχαλούδης Συντονιστής του Προγράμματος
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη