23 Ιουν 2017

Το μεγάλο deal για ελληνική εταιρεία που κινδύνευσε να τιναχθεί στον αέρα

Μετά από τρεις και πλέον μήνες διαπραγματεύσεων, οι οποίες κινδύνευσαν να τιναχτούν στον «αέρα», υπεγράφη
χθες στις 2 το μεσημέρι, η συμφωνία μεταξύ της οικογένειας Λεμονή (καταστήματα Καλογήρου), των πιστωτριών Τραπεζών και των νέων επενδυτών, δηλαδή του Σάμι Φάις και της Αττικά Πολυκαταστήματα, για την εξυγίανση της πρώτης.
Το επόμενο βήμα είναι η κατάθεση στο Πολυμελές Πρωτοδικείο έως τις 31 Ιουλίου, αίτησης για την υπαγωγή της εταιρείας στο Άρθρο 106δ του πτωχευτικού κώδικα, η εκδίκαση της υπόθεσης και η έκδοση απόφασης. Σύμφωνα με πηγές κοντά στις διαπραγματεύσεις εκτιμάται ότι η δικαστική διαδικασία θα έχει ολοκληρωθεί έως τα τέλη του έτους, οπότε και η εταιρεία θα περάσει στον έλεγχο των νέων επενδυτών και συγκεκριμένα στην εταιρεια Vetria, όπως εκτίμησε μιλώντας στο Capital.gr ο κ. Σάμι Φάις.
Όπως είχε αποκαλύψει το Capital.gr, στο νέο σχήμα η οικογένεια Λεμονή θα παραμείνει με ποσοστό 15%, στο 70% υπολογίζεται το ποσοστό του ομίλου εταιρειών Σάμι Φάις, ενώ το υπόλοιπο 15% θα περάσει στα χέρια της Αττικά Πολυκαταστήματα. Σε ότι αφορά τους νέους μετόχους αυτοί θα βάλουν 12 εκατ. ευρώ μέσω αύξησης μετοχικού κεφαλαίου. Επίσης στη συμφωνία εξυγίανσης προβλέπεται πως ποσό 15 εκατ. ευρώ, που απορρέει από το σύνολο του Υφιστάμενου Τραπεζικού Δανεισμού θα μεταφερθεί στη Νέα Εταιρεία μετά την επικύρωση της Συμφωνίας Εξυγίανσης.
Σύμφωνα με πληροφορίες του Capital.gr, τα Πιστωτικά Ιδρύματα θα προχωρήσουν:
-   Σε παροχή χρηματοδότησης 3 εκατ. ευρώ στην υπό εξυγίανση εταιρεία. Το εν λόγω ποσό θα εξοφληθεί από τη νέα χρηματοδότηση, που θα χορηγηθεί από τα Πιστωτικά Ιδρύματα μετά την επικύρωση της Συμφωνίας Εξυγίανσης.
- Χορήγηση ορίου εκδόσεως Εγγυητικών Επιστολών στον Επενδυτή, έως του ποσού των 14.500.000 ευρώ.
-  Χορήγηση κεφαλαίου κίνησης, έως 3 εκατ. ευρώ, στη νέα εταιρεία.
-  Μέρος του ποσού της Ενδιάμεσης Χρηματοδοτήσεως, θα καλύψει μερικώς την εξόφληση των ληξιπρόθεσμων μισθωμάτων των ακινήτων της υπό εξυγίανση εταιρείας, συμπεριλαμβανομένων ακινήτων ως προς τα οποία έχουν κοινοποιηθεί διαταγές αποδόσεως του μισθίου.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη