29 Ιουν 2017

O ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΗΣ ΝΔ ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΑΥΓΕΝΑΚΗΣ ΣΤΗΝ ΛΩΡΑ ΙΩΑΝΝΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΤΣΙΚΡΙΚΑ

Στην εκπομπή με την Λώρα Ιωάννου και την Ευαγγελία Τσικρίκα


Λευτέρης Αυγενάκης Γραμματέας Πολιτικής Επιτροπής ΝΔ

«Η κυβέρνηση προσπαθεί και πάλι να τους κοροϊδέψει και να τους "χρυσώσει" το χάπι. Η ΝΔ ξεκαθαρίζει τη θέση της, δεν είναι παζάρι για τον αριθμό των προσλήψεων. Δεν μπορεί να γίνει καμία μονιμοποίηση εκτός του συνταγματικού πλαισίου και της δημοσιονομικής κατάστασης», δήλωσε στον Alpha 989 για το θέμα των συμβασιούχων ο Γραμματέας της ΝΔ Λευτέρης Αυγενάκης.
 
 
«Εμείς δεν χαϊδεύουμε αυτιά και ούτε μπαίνουμε στη διαδικασία αξιοποιώντας την κατάσταση να χτυπήσουμε πλάτες, να λειτουργήσουμε με εφήμερο πολιτικό όφελος. Είμαστε ειλικρινείς απέναντι σε αυτούς τους εργαζόμενους. Αυτό που πάει να κάνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι για μια ακόμα φορά να τους χρυσώσει το χάπι. Δεν είναι παζάρι να παίρνουμε κεφάλια. Είναι οικογενειάρχες, είναι εργαζόμενοι. Δεν μπορεί να γίνει καμία μονιμοποίηση εκτός συνταγματικού πλαισίου και των δημοσιονομικών δυνατοτήτων της χώρας μας. Πρέπει να συναφθούν νέες συμβάσεις ορισμένου χρόνου για την άμεση αντιμετώπιση της σημερινής κατάστασης. Και αυτό πρέπει να γίνει με ευθύνη των αυτοδιοικήσεων.
 
Το πιο βασικό από τις προτάσεις της ΝΔ είναι ότι πρέπει απαραιτήτως να στραφούμε σε εναλλακτικές και πιο οικονομικές μορφές παροχής στον τομέα της καθαριότητας, ακόμα και μέσα από τις συμπράξεις του δημοσίου με ιδιωτικούς τομείς.
 
Αυτό που συμβαίνει με μια ρύθμιση που πάει να φέρει (η κυβέρνηση) είναι απλώς η μεταφορά του προβλήματος κατά ένα χρονικό διάστημα. Δεν μονιμοποιούνται βάσει του Συντάγματός μας 15.000 συμβασιούχοι στην καθαριότητα. Θα έχουμε την ίδια εξέλιξη στα δικαστήρια. Δεν σημαίνει ότι επειδή μεταφέρεις το πρόβλημα, έχεις λύσει το πρόβλημα. Καθαρές κουβέντες, καθαρές θέσεις από τώρα για το μέλλον. Την ευθύνη διαχείρισης των απορριμμάτων θα πρέπει να την έχει αποκλειστικά η τοπική αυτοδιοίκηση», είπε χαρακτηριστικά.
 
 
 
Για τις δημοσκοπήσεις ο κος Αυγενάκης σχολίασε ότι «ο καθένας μπορεί να καταλαβαίνει ό,τι θέλει, φαίνεται ότι είναι εκτός πραγματικότητας (η κυβέρνηση), ασχολείται με αυτό που εκείνη επιθυμεί και όχι με αυτό που πραγματικά συμβαίνει. Αυτό βγαίνει από όλες τις μετρήσεις, όχι μόνο την  τελευταία. Είναι ξεκάθαρο ότι η πολιτική κυριαρχία της ΝΔ και του προέδρου μας του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι εμφανής. Έχουμε την κατάρρευση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ».
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη