15.000 παιδιά εκτός παιδικών σταθμών, αλλά δεν φταίμε λέει η Φωτίου

8 Ιουλ 2017

«Δεν πρέπει να μείνει κανένα παιδί εκτός βρεφονηπιακών σταθμών, δεν είναι εφικτό εφέτος να πιάσουμε αυτόν το στόχο»,
τόνισε η  υπουργός της κυβέρνησης στον real  fm.

Μάλιστα, δήλωσε πως ενδέχεται να μείνουν εκτός περισσότερα από τα 15.000 παιδιά που προβλέπονται. «νομίζω ότι θα μείνουν παραπάνω εκτός... Αυτό είναι ένα μακροχρόνιο πρόβλημα το οποίο κρυβόταν για πολλές παραμέτρους.

Το πρόβλημα ήταν ότι δεν υπάρχουν επαρκείς θέσεις σε βρεφονηπιακούς σταθμούς, σήμερα λειτουργούν 2.800 βρεφονηπιακοί σταθμοί δεν φτάνουν, αυτό είναι το πρώτο θέμα.

Άρα έπρεπε εδώ και πολλά χρόνια να έχει προβλεφθεί σε συνέργεια με τους δήμους να ανοίξουν νέες θέσεις βρεφονηπιακών σταθμών», είπε. 

Η κυρία Φωτίου επιχείρησε να μεταβιβάσει τις ευθύνες σε τρίτους, λέγοντας πως το πρόβλημα προϋπήρχε, αλλά κρυβόταν διότι μέχρι σήμερα είχαν δικαίωμα οι εργαζόμενες μητέρες, ενώ η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ άλλαξε το σύστημα, διεύρυνε τη βάση και ως εκ τούτου, εμφανίστηκαν περισσότεροι δικαιούχοι, ενώ οι βρεφονηπιακοί σταθμοί δεν αρκούν. 

«Μέριμνα μας είναι να ανοίξουμε περισσότερες θέσεις σε βρεφονηπιακούς σταθμούς, το πρόβλημα κρυβόταν γιατί μέχρι σήμερα τα voucher δίνονταν στις εργαζόμενες μητέρες μέχρι το 2016.
Το 2016 το αλλάξαμε το σύστημα γιατί θεωρήσαμε ότι δεν μπορεί τα παιδιά που είναι από φτωχές οικογένειες και που είναι άνεργοι οι γονείς τους να μένουν στα σπίτια τους και να μην πηγαίνουν σε βρεφονηπιακό, επομένως ανοίξαμε τη βεντάλια», τόνισε χαρακτηριστικά.
 
parapolitika.gr
Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε το θέμα, τώρα, στο Taxalia.blogspot.com

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη