28 Ιουλ 2017

Σιδηροδρομικό ατύχημα στη Βαρκελώνη – Τουλάχιστον 48 τραυματίες

Πανικός στο κέντρο της Βαρκελώνης, μετά από σιδηροδρομικό ατύχημα με τουλάχιστον 48 τραυματίες, οι πέντε εκ των οποίων
βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση.
Σύμφωνα με την υπηρεσία πολιτικής προστασίας, τρένο που εκτελούσε τοπική διαδρομή προσέκρουσε στον σιδηροδρομικό σταθμό Francia, στο κέντρο της ισπανικής πόλης.

Το ατύχημα σημειώθηκε όταν ένα περιφερειακό τρένο της εταιρείας Rodalies έπεσε στο διάζωμα στις 07:30 (τοπική ώρα, 08:30 ώρα Ελλάδας).

«Ήταν ένα τοπικό τρένο το οποίο είχε φτάσει (στον σταθμό) από το Σαν Βισεντς νε Κάλντερς. Δεν υπάρχουν νεκροί, όμως τουλάχιστον 48 τραυματίες», δήλωσε μια εκπρόσωπος της υπηρεσίας.

Σύμφωνα με τις αρχές, πέντε άνθρωποι έχουν τραυματιστεί σοβαρά, ενώ ένας δημοσιογράφος έγραψε στο Twitter ότι 18 επιβάτες έχουν διακομιστεί σε νοσοκομεία για τις πρώτες βοήθειες.

Μεταξύ των τραυματιών είναι και ο οδηγός του τρένου, όπως μεταδίδουν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Σε φωτογραφίες και βίντεο που δημοσιεύονται στο Twitter καταγράφονται οι εικόνες πανικού που επικράτησαν αμέσως μετά το ατύχημα. Άνθρωποι είναι πεσμένοι στην πλατφόρμα του σιδηροδρομικού σταθμού και διασώστες τους προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες. Στα βίντεο φαίνεται επίσης το μπροστινό τμήμα του τραίνου να έχει καταστραφεί.

Όπως μετέδωσε ο ραδιοφωνικός σταθμός «Cadena Sur», όλοι οι δρόμοι γύρω από τον σιδηροδρομικό σταθμό έχουν κλείσει για την κυκλοφορία, προκειμένου να επιτρέψουν στις υπηρεσίες διάσωσης να φτάσουν στον σταθμό.

Οι δεκάδες τραυματισμοί οφείλονται στο γεγονός ότι το τρένο ήταν γεμάτο και πολλοί από τους επιβάτες στέκονταν όρθιοι, με αποτέλεσμα να χάσουν την ισορροπία τους εξαιτίας της σφοδρότητας της πρόσκρουσης. 




newsbomb.gr
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη