4 Ιουλ 2017

5 ηλεκτρικές συσκευές που ξοδεύουν ρεύμα ακόμα και όταν είναι κλειστές

Είχατε φανταστεί ποτέ ότι οι οικιακές συσκευές μπορούν να έχουν μια "κρυφή" ζωή και να συνεχίζουν να λειτουργούν
ακόμη και όταν τις κλείσετε;

Παρακάτω, διαβάστε ποιες είναι οι ηλεκτρικές συσκευές που μετά την απενεργοποίηση τους συνεχίζουν να ξοδεύουν ρεύμα.
Ο φορτιστής:

Ένας φορτιστής που παραμένει στην πρίζα συνεχίζει να χρησιμοποιεί ενέργεια ακόμη και όταν δεν υπάρχει συνδεδεμένη συσκευή. Το ποσό που καταναλώνει είναι ελάχιστο βέβαια, επομένως δεν κάνει μεγάλη ζημιά στα οικονομικά σας.


Η κλειστή τηλεόραση:

Πολλοί πιστεύουν ότι απενεργοποιώντας την τηλεόραση τους, αυτή κλείνει αυτόματα και άρα δεν τροφοδοτείται από το ηλεκτρικό. Στην πραγματικότητα όμως, συνεχίζει να καταναλώνει ενέργεια, η οποία μπορεί να φτάσει και μέχρι τα 25 ευρώ ετησίως. Επομένως, θα πρέπει να την κλείνετε εντελώς και όχι από το χειριστήριο, αν δε θέλετε να έχετε το παραπάνω.


Τα χειριστήρια της τηλεόρασης:

Όλοι θεωρούν ότι κλείνοντας τη συσκευή, κλείνει και το χειριστήριο, στην πραγματικότητα όμως αυτό μένει πάντα ανοιχτό, λειτουργώντας κανονικά.


Οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές και τα lap
tops:

Ακόμη και απενεργοποιημένα, οι υπολογιστές και τα lap tops συνεχίζουν να λειτουργούν. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο όταν τα αποσυνδέετε, μπορείτε να εξοικονομήσετε έως και 100 ευρώ το χρόνο. Όσοι αφήνουν τις εν λόγω συσκευές σε κατάσταση αναμονής μπορούν δυστυχώς να πολλαπλασιάσουν αυτό το ποσό κατά 1,5%.


Οι συσκευές με χρονόμετρο:

Ίσως να πιστεύετε ότι μια τέτοια μικρή λεπτομέρεια όπως ο χρονομετρητής μπορεί να σας πει πότε μια συσκευή που λειτουργεί με το συγκεκριμένο σύστημα είναι αναμμένη. Ωστόσο, αποσυνδέοντας την εντελώς, μπορείτε να εξοικονομήσετε μέχρι και 110 ευρώ το χρόνο.

 
Akous. Living
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη