15 Ιουλ 2017

Τζαβάρας: μόνο η χούντα και ο Τσίπρας επιτέθηκαν τόσο αισχρά κατά της δικαιοσύνης!

Αίσθηση από την δήλωση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ Κώστα Τζαβάρα στον Αlpha 989 κατά της κυβέρνησης για την κόντρα με την Δικαιοσύνη:

«Αυτή είναι μια κόντρα που είχαμε καιρό να ζήσουμε. Θα έλεγα ότι η τελευταία επίθεση που έχει γίνει εναντίον της Δικαιοσύνης, είχε εκδηλωθεί από τον δικτάτορα τον Γεώργιο Παπαδόπουλο, που είχε μαζέψει του Αρεοπαγίτες και τους έδινε συμβουλές και οδηγίες για το πώς θα βγάζουν τις αποφάσεις.  Έκτοτε στην διάρκεια της μεταπολίτευσης το μόνο πλήγμα τέτοιου είδους επίθεσης, που αμφισβητεί τα θεμέλια  του κράτους δικαίου, εκδηλώνεται τώρα και από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό και από τα μέλη της κυβέρνησης. Η αυθαιρεσία του κράτους τον μόνο φραγμό που έχει στις Δημοκρατίες, είναι η δικαιοσύνη. Και όταν τα δικαστήρια υπονομεύονται ως προς το κύρος τους και ως προς την εμπιστοσύνη που δείχνει σε αυτά ο πολίτης, η Δημοκρατία έχει πολύ μεγάλο και σοβαρό πρόβλημα».


Για τον διορισμό της Βασιλικής Θάνου, ο κος Τζαβάρας σχολίασε: «Δεν πιστεύω ότι προσφέρει τίποτα στον Πρωθυπουργό, γιατί δεν χρειάζεται τις υπηρεσίες της κας Θάνου, θα μπορούσε να βρει και πιο αποτελεσματικούς συμβούλους άρα αυτή η συγκεκριμένη τοποθέτηση αφορά σε εντελώς διαφορετικές διαδικασίες. Πιθανώς πρόκειται για μια περίεργη κίνηση τοποθέτησης της πρώην Προέδρου του Αρείου Πάγου, δηλαδή της επικεφαλής της δικαστικής εξουσίας σε αυτό το πόστο, προκειμένου να υπάρξει προφανώς μια προσπάθεια επηρεασμού του φρονήματος των δικαστών. Θεωρώ ότι δεν θα έπρεπε να δεχτεί η κα Θάνου μια τέτοια θέση».  




Για τις εξεταστικές επιτροπές που ζητά η ΝΔ είπε χαρακτηριστικά: «Είναι δυο εξεταστικές που πρέπει να γίνουν, αφενός γιατί τις ζητάει η αξιωματική αντιπολίτευση και αφετέρου γιατί, όπως λέει και το Σύνταγμα, οι εξεταστικές επιτροπές γίνονται όταν η Βουλή πρέπει να ερευνήσει ζητήματα που αφορούν το εθνικό συμφέρον και κυρίως έχουν κατά κάποιο τρόπο κεντρίσει το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης.

Πρέπει να μάθει ο ελληνικός λαός για τις συνομιλίες που είχε ο υπουργός Εθνικής Αμύνης με συγκεκριμένα πρόσωπα, κυρίως με τον ανακριτικό υπάλληλο, με μια συγκεκριμένη παρέμβαση. Δικαιολογημένα έχει κεντρίσει την κοινή γνώμη γιατί είναι μια υπόθεση όπου διακινήθηκε μια τερατώδης ποσότητα 2 τόνων ηρωίνης.

Όσον αφορά τώρα στο θέμα του κου Βαρουφάκη, είναι προφανές ότι πρόκειται για άνθρωπο που διηύθυνε τα οικονομικά μας πράγματα σε συνεργασία με τον κύριο Πρωθυπουργό με συνέπειες στην Ελλάδα, στην κοινωνία. Μέσα σε 6 μήνες αυξήθηκε κατά 100 δις το δημόσιο χρέος. Σχεδόν το 1/3 του δημοσίου χρέους δημιουργήθηκε από τους χειρισμούς του κου Βαρουφάκη και του Πρωθυπουργού. Οι άνθρωποι αυτοί ταυτόχρονα με όλα αυτά, προγραμμάτιζαν να μας βγάλουν και από το ευρώ και να αρχίσουμε μια περιπέτεια τύπου Βενεζουέλας ή Αλβανίας του Χότζα. Αυτά είναι ζητήματα για τα οποία θα πρέπει να ενημερωθεί ο ελληνικός λαός.

Τα μέτρα που υπέγραψε ο πρωθυπουργός είναι, όπως είχε πει και ο ίδιος, το αποτέλεσμα της  «ηρωικής διαπραγμάτευσης» «με την πλάτη στον τοίχο». Ψάχνουμε να βρούμε την αλήθεια ζητώντας εξεταστική. Η ΝΔ θα δώσει μια μάχη στη Βουλή, μια μάχη κοινοβουλευτική, μια μάχη με επιχειρήματα και από κει και πέρα οι μάχες στο κοινοβούλιο γίνονται για να ενημερωθεί ο ελληνικός λαός. Αυτή είναι η πολιτική».




Ακούστε την συνέντευξη:



 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη