ΠΥΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ ΚΑΤΑ ΤΣΙΠΡΑ: «Επιστρέφουμε τους χαρακτηρισμούς»

15 Ιουλ 2017

Τις χθεσινές δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα σχετικά με τη στάση της Άγκυρας και τις συνεχιζόμενες προκλήσεις από την πλευρά της
Τουρκίας, σχολίασε σε ανακοίνωσή του το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών.Η ανακοίνωση της Άγκυρας έρχεται να προστεθεί σε ένα ήδη τεταμένο κλίμα γενικότερα στη Ανατολική Μεσόγειο, με τις αντιδράσεις της Άγκυρας να πληθαίνουν κοντά την περιοχή όπου πραγματοποιούνται γεωτρήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ.
Ειδικότερα, στην ανακοίνωσή του το τούρκικο υπουργείο Εξωτερικών, αναφέρει: «Επιστρέφουμε τους χαρακτηρισμούς στον Ελληνα πρωθυπουργό, Αλ Τσίπρα. Τέτοιοι χαρακτηρισμοί δεν τιμούν ούτε την προσωπικότητα του κ. Τσίπρα, ούτε το αξίωμα που κατέχει». Και προσθέτει ότι η Άγκυρα αναμένει μια πιο υπεύθυνη στάση από τα στελέχη της ελληνικής κυβέρνησης.
Υπενθυμίζεται ότι χθες, κατά τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με τον πρόεδρο της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς, ο κ. Τσίπρας ανέφερε μεταξύ άλλων:
«Μπορεί να μην πετύχαμε, σε αυτή τη φάση, λύση (σσ: για το Κυπριακό) αλλά θα επιμείνουμε να μην υπάρξει τέλος στον διάλογο», ενώ συμπλήρωσε πως ο σκύλος για να προστατεύει δεν χρειάζεται πάντα να γαυγίζει. Τόνισε επίσης ότι εκτιμά πως: «Οι τελευταίες εξελίξεις σε σχέση με το Κυπριακό δεν μας κάνουν ιδιαιτέρως ευτυχείς, αλλά αποδεικνύουν ότι έχουμε έναν γείτονα που αρέσκεται στο να μη σέβεται τη σταθερότητα, τη συνεργασία και την ειρήνη» είπε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε πως η Ελλάδα μένει αταλάντευτη στον δρόμο του διαλόγου και της θετικής ατζέντας.
«Είμαστε πάντα έτοιμοι να υπερασπιστούμε τα κυρίαρχα δικαιώματα μας» τόνισε κι επιπλέον σημείωσε πως οι τελευταίες εξελίξεις αποδεικνύουν ότι, όποιος έχει σχέδιο είναι σταθερός και διαπράγματευεται και υπερασπίζεται τα δικαιώματα που απορρέουν από το διεθνές δίκαιο, πετυχαίνει», σημείωσε ο πρωθυπουργός.
Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε το θέμα, τώρα, στο Taxalia.blogspot.com

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη