28 Ιουλ 2017

Λάρισα: Κατά τη διάρκεια της πτώσης του αεροσκάφους ο κινητήρας βρισκόταν σε λειτουργία

Φως στα αίτια της συντριβής του αεροσκάφους της Αερολέσχης Λάρισας, σε αγροτική περιοχή έξω από τη Λάρισα, το βράδυ
της Τετάρτης, αναμένεται να ρίξει η Επιτροπή Διερεύνησης Ατυχημάτων.
Οι εμπειρογνώμονες της Επιτροπής βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή στο σημείο ώστε να εξετάσουν προσεκτικά τα συντρίμμια και να εντοπίσουν τι ήταν αυτό που οδήγησε το αεροσκάφος στη συντριβή και τους δύο επιβαίνοντες στο θάνατο. Ωστόσο τονίζουν σε όλους τους τόνους ότι είναι ακόμα νωρίς για να διεξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα.

«Είναι πολύ νωρίς να βγουν ασφαλή συμπεράσματα για τα αίτια του δυστυχήματος», καθώς η έρευνα των στοιχείων από τα συντρίμμια του αεροσκάφους θα συνεχιστούν και τις επόμενες μέρες με μεγαλύτερη λεπτομέρεια, ανέφερε χαρακτηριστικά στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο πρόεδρος της Επιτροπής, Αθανάσιος Μπίνης.

Ο ίδιος υπογράμμισε πως με βάση τις πρώτες ενδείξεις, «στο σημείο της συντριβής βρέθηκαν καύσιμα του αεροσκάφους», ενώ τόνισε πως «αν και είναι πολύ πρόωρο κάποιο ασφαλές συμπέρασμα, εντούτοις οι ενδείξεις δείχνουν πως κατά τη διάρκεια της πτώσης ο κινητήρας βρισκόταν σε λειτουργία».

Σημειώνεται πως σύμφωνα με τον κ. Μπίνη, τις επόμενες μέρες τα κομμάτια του αεροσκάφους θα μεταφερθούν σε ασφαλή χώρο στην Αθήνα με τη βοήθεια των Ενόπλων Δυνάμεων, ώστε να εξεταστεί ολόκληρος ο κινητήρας, τα πηδάλια του αεροπλάνου, αν υπήρξε κάποιο τεχνικό πρόβλημα, αλλά και να εξεταστεί ο ανθρώπινος παράγοντας.



(Πηγή: EUROKINISSI)

Τέλος, ο πρόεδρος της επιτροπής Διερεύνησης Ατυχημάτων και Ασφάλειας Πτήσεων επισήμανε πως, μεταξύ άλλων, αναμένονται και όλα τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής έρευνας, ώστε να συλλεχθούν τα στοιχεία και να αρχίσουν σιγά-σιγά να αποκλείονται κάποια σενάρια.

«Θέλω να γίνει γνωστό πως μέχρι στιγμής όλα αυτά είναι οι πρώτες ενδείξεις και δεν έχουμε ασφαλή συμπεράσματα για το ατύχημα. Από εκεί και πέρα θα θέλαμε εκ μέρους της Επιτροπής Διερεύνησης Ατυχημάτων να εκφράσουμε τα ειλικρινή συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων» είπε ο κ. Μπίνης.

 cnn.gr
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη