5 Ιουλ 2017

Απρόβλεπτες διαστάσεις παίρνει η υπόθεση του τουρκικού πλοίου!

«Περίεργες οσμές στην κρίση του εμπορικού πλοίου με την Ελλάδα» είναι ο τίτλος της Τζουμχουριέτ που αποκαλύπτει
σημαντικές πληροφορίες για το επίμαχο πλοίο της εταιρίας στην οποία ανήκει αλλά και τον καπετάνιο του.
 


Τα παραπάνω δημοσιεύει την ιστοσελίδα της Τζουμχουριέτ και σημειώνει ότι ο καπετάνιος, που όταν του ζητήθηκε να ρυμουλκηθεί στην Ρόδο για έλεγχο δεν υπάκουσε και αποφάσισε να διαφύγει προς την Τουρκία, είναι ο καπετάνιος του πλοίου που συνόδευε το Μαβί Μαρμαρά προς την Γάζα.

Ο καπετάνιος Χαλούκ Σαμί Καλκαβάν μάλιστα μετά το περιστατικό φυλακίστηκε στο Ισραήλ.
AdTech Ad
Το πλοίο ανήκει στον Γιουσούφ Ντουντάρ που είναι συγγενής του βουλευτή, στην περιοχή Μάρντιν του AKP, Αμπντουραχίμ Ντουντάρ. Τα πλοία της εταιρίας πάντα, σύμφωνα με την Τζουμχουριέτ, έχουν βεβαρημένο μητρώο και πολλές φορές έχουν ελεγχθεί από το τουρκικό λιμενικό. Μάλιστα το 2013 σε άλλο της πλοίο με όνομα Zeynep Dündar , είχαν βρεθεί 3400 οβίδες όταν πήγαινε από την Ουκρανία στην Υεμένη και είχε δηλώσει το φορτίο ως εξοπλισμό κουζίνας.
Το 2014 το πλοίο BARIŞ της ιδίας εταιρίας αναγκάστηκε, μετά από βλάβη, να αγκυροβολήσει ανοιχτά της Κρήτης. Στο πλοίο βρέθηκαν 700 Σύροι μετανάστες οι 100 από τους οποίους, παιδιά.
Η Τουρκία επιχειρεί να παρουσιάσει το γεγονός του ACT ως «θερμό επεισόδιο», ενώ ισχυρίζεται ότι πρόκειται για ελληνικό αντιπερισπασμό, προκειμένου να τιναχτούν στον αέρα οι συνομιλίες για το Κυπριακό στην Ελβετία που οδηγούνται σε ναυάγιο.
Τουρκικά μέσα παρουσιάσαν και ελέγχους live στο πλοίο χωρίς όμως να δείξουν το τι έκρυβε στα αμπάρια του ενώ να υπενθυμίσουμε ότι την πληροφορία για την μεταφορά ναρκωτικών στις ελληνικές αρχές έδωσε η αμερικανική υπηρεσία καταπολέμησης των ναρκωτικών DEA.





 dikaiologitika.gr/
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη