Σε «πίστα» ιστιοπλοΐας μετατρέπεται ο Θερμαϊκός στη Θεσσαλονίκη

5 Ιουλ 2017

Ολοκληρώθηκε χθες η 1η ημέρα των αγώνων του «470 ALEXANDERTHEGRΕATCUP 2017» - ενός αγώνα θεσμού για
το Ναυτικό Όμιλο Θεσσαλονίκης - που φέτος όμως έχει το χαρακτήρα test event ενόψει του παγκοσμίου πρωταθλήματος ιστιοπλοΐας 470  που θα διεξαχθεί 7-15 Ιουλίου στο Θερμαϊκό κόλπο.

  • Γράφτηκε από τον  Θεολόγο Ηλιού
 Στους αγώνες «470 ALEXANDERTHEGRΕATCUP 2017» συμμετέχουν 74 πληρώματα, 43 ανδρών και 31 γυναικών. 
 Οι Η.Π.Α με τους Stuart Mcnay, David Hughes, η Νέα Ζηλανδία με τους Paul Snow-Hansen, Daniel Willcox και Νότιος Αφρική με τους Asenathi Jim, Sibu Sizatu είχαν αντίστοιχα τις τρείς πρώτες θέσεις  στους άνδρες μετά τις τρείς πρώτες ιστιοδρομίες που έγιναν σήμερα. Στις γυναίκες  το Ισραήλ  με τις Yahel Wallach, Shahar Tibi, η Χιλή με τις Nadja Horwitz, Trinidad Gonzalez  και η Ισπανία με τις Bàrbara Cornudella Ravetllat, Sara Lope είναι οι τρείς που προηγούνται.
 Όπως δήλωσε ο πρόεδρος των αγώνων κ. Σούλης Παπαντωνίου: «Υπήρχε ελαφρύς αέρας στις δύο πρώτες ιστιοδρομίες ενώ προς το τέλος της 3ης η ένταση του ανέβηκε στα 12 μίλα,  που είναι ο ιδανικός αέρας για τη δειξαγωγή των αγώνων. Ωστόσο κατά τη διάρκεια του αγώνα υπήρχαν πολλές μεταβολές που μας έκαναν να μετακινούμε ανάλογα το στίβο. Η πίεση του ανέμου δεν ήταν ομοιόμορφη αλλά οι κούρσες ήταν πολύ καλές και κανένα πλήρωμα ή προπονητής δεν εξέφρασε παράπονο. Η κατάσταση από αύριο σε ότι αφορά τον άνεμο  θ αρχίσει να εξομαλύνεται».
Οι σημερινές ιστιοδρομίες έχουν προγραμματιστεί να ξεκινήσουν στις 13:00  το μεσημέρι. 


 .seleo.gr
Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε το θέμα, τώρα, στο Taxalia.blogspot.com

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη