30 Ιουλ 2017

Είναι τόσο διαφορετικές στην πραγματικότητα οι οδοντόκρεμες μεταξύ τους ή είναι όλα θέμα μάρκετινγκ;

Να πιστέψουμε τις διαφημίσεις που αποδίδουν σούπερ χαρακτηριστικά στις οδοντόκρεμες;
Καθημερινά, μπορεί να δεις αμέτρητες διαφημίσεις για οδοντόκρεμες με φουτουριστικές συσκευασίες και τα «χ» εντυπωσιακά στοιχεία που κάνουν τη μία να διαφέρει από την άλλη. Αλλά είναι όντως διαφορετικές οι οδοντόκρεμες μεταξύ τους ή όλα είναι ένα τρικ του μάρκετινγκ ώστε να πιστέψεις ότι η εκάστοτε οδοντόκρεμα θα κάνει κάτι μαγικό μέσα στο στόμα σου; Μέσα από αυτό το Explain Like I`m Five, εντοπίζουμε την αλήθεια:

«Συνολικά, υπάρχουν ελάχιστες διαφορές από οδοντόκρεμα σε οδοντόκρεμα. Αλλά συνήθως συστήνουμε στους περισσότερους μια με φθορίδιο. Καθώς η υδροξιπατίτη στο σμάλτο των δοντιών χάνει τα ιόντα της από το οξύ (που συνήθως συμβαίνει όταν η οξύτητα του στόματος βρίσκεται περίπου σε ph 5.5), η ομάδα των υδροξέων αναπληρώνεται από την φθοριούχο ένωση, που δημιουργεί φθοριοπατίτη, η οποία διασκορπίζεται μέσα στη στοματική κοιλότητα, όταν η οξύτητά της βρίσκεται περίπου σε ph 4.5.

«H μικροβιακή πλάκα έχει πυροφοσφωρικά στοιχεία που δημιουργούν ευαισθησία στα ούλα. Η φθοριούχος ένωση που περιέχεται σε πολλές οδοντόκρεμες μειώνει την ευαισθησία των ούλων. Οι οδοντόκρεμες με σύστημα λεύκανσης απλώς συνιστούν αυξημένη καθημερινή κατανάλωση για καλύτερο αποτέλεσμα. Όσο για τις οδοντόκρεμες με στοιχεία καλλυντικών, αυτές δεν υπόκεινται σε οδοντιατρική αξιολόγηση, άρα μπορούν να υπόσχονται ο,τι θέλουν.


«Η ουσία triclosan στην Colgate έχει κάποιες μελέτες που υποστήριζαν την αποτελεσματικότητα της στην καταπολέμηση μικροβίων. Ήδη όμως έχει ξεκινήσει η απαγόρευσή της σε κάποιες χώρες, λόγω ισχυρισμών ότι ο οργανισμός συνηθίζει τη δράση της και δεν επιτίθεται πλέον στα μικρόβια (αν και ενδέχεται αυτό να αφορά μόνο τα σαπούνια για τα χέρια που την περιέχουν)»

Η Sensodyne

Η οδοντόκρεμα Sensodyn Repair and Protect, περιείχει κυρίως Novamin (μη εγκεκριμένο στις ΗΠΑ), ένα βιοϋλικό που βοηθάει στην ανασύνθεση της οδοντίνης, μπλοκάροντας εκείνα τα χημικά στοιχεία που μπορούν ακόμα και να δημιουργήσουν τρύπες στα δόντια. Σε Καναδά και Βρετανία, μια εκδοχή της Sensodyne κυκλοφορεί περιέχοντας επίσης Novamin και φθοριούχες ενώσεις, αλλά σε αρκετά χαμηλή περιεκτικότητα. Ιατρικές οδοντόκρεμες

Ορισμένες οδοντόκρεμες που βρίσκονται κυρίως σε οδοντιατρικά γραφεία για την περιποίηση των ασθενών, χρησιμοποιούν νανο-ιδροξιπατίτη, η οποία σύμφωνα με έρευνες, έχει αποδειχθεί πως είναι πιο αποτελεσματική του φθορίου για την ενδυνάμωση των δοντιών.»

«Εν συντομία, βουρτσίστε τα δόντια σας 2 φορές τη μέρα, για 2 λεπτά τουλάχιστον. Τα 2 λεπτά όχι μόνο θα κάνουν ένα καλό καθαρισμό στα δόντια σας, αλλά θα δώσουν και χρόνο στην φθοριούχο ένωση, ώστε να επιδράσει θετικά μέσα στη στοματική κοιλότητα. Επίσης, συνιστάται να μην γίνεται ξέπλυμα των δοντιών μετά το βούρτσισμα, ειδικά τη νύχτα, ώστε να υπάρχει αυξημένη επαφή του φθορίου με τα δόντια. Απλώς φτύστε την επιπλέον ποσότητα οδοντόκρεμας.»






Πηγή: www.taz.gr
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη