26 Ιουλ 2017

Ο άνδρας ο ωραίος, ο σωστός, ο συναρπαστικός, βγήκε στις αγορές

Ρίξτε στο κορμί μου σπίρτο να πυρπολυθώ και οι θαλασσιές οι χάντρες και του αγοριού απέναντι και όταν καπνίζει ο
Λουλάς…Ποιο ομόλογο και

απίδια μάντολες...Ο Ακης βγήκε ξανά στις αγορές με το καλύτερο επιτόκιο: Πιο σοφός, πιο έμπειρος, πιο Σον Κόνερι από ποτέ.

Ολα τ΄άλλα είναι παραμύθια για τον ανόητο λαό…Ο Ακης είναι η μοναδική, διαχρονική αξία. Τον βλέπεις στις φωτογραφίες του e-reportaz σε πισίνα του Χαλανδρίου και θέλεις να τραγουδήσεις τον εθνικό ύμνο, ψάχνεις μια ελληνική σημαία για να κάνεις έπαρση. Στον Ακη αξίζει η οφειλόμενη τιμή γιατί από τα παλάτια βρέθηκε στα κελιά του Αραβαντινού, του αρχιφύλακα που πατάει γκάζι με την μερτσέντες του και ο Κορυδαλλός τρώει τη σκόνη του. Survivor o Aκης. Ποιος Ντάνος, ποιος Σπαλιάρας, ποιος Τίποτας.

Ο Ακης είναι το απόλυτο όνειρο του Ελληνάρα και δη του Ελληνάρα δημοσίου υπαλλήλου. Σαν κι αυτόν που ξυλοφόρτωσε ο ηρωικός επιχειρηματίας της Πάτμου.



Οι περισσότεροι Ελληνες δημόσιοι υπάλληλοι φαντασιώνονται ότι είναι ωραίοι Μπρουμέλ σαν τον Ακη γι΄αυτό και εκ της ιδρύσεως του εγχώριου διεφθαρμένου κράτους εκσπερματώνουν με την εξουσία της σφραγίδας, την προσκυνούν, την εμπορεύονται την κάνουν μίζες και επαύλεις. Και μάλιστα με το ακαταδίωκτο. Ξέρετε πολλούς δημοσίους υπαλλήλους να πήγαν φυλακή; Σπάνιες οι περιπτώσεις.

Ο καραφλός Ελληνας δημόσιος υπάλληλος με το καθηλωτικό μουστάκι και την σφραγίδα σαν υπερόπλο εκσπερματώνει στην ιδέα ότι μια μέρα θα γίνει Ακης. Ποια αξιολόγηση και απίδια μάντολες; Ποιος τολμά να αξιολογήσει Ελληνα δημόσιο υπάλληλο. 7 χρόνια τώρα αποδείχθηκε πιο ανθεκτικός από κατσαρίδα. Ο Ακης είναι η φαντασίωση των Ελλήνων δημοσίων υπαλλήλων. Ακόμη και πριν γεννηθεί ο Ακης οι Ελληνες δημόσιοι υπάλληλοι φαντασιώνονταν τη ζωή του. Ξυπνούσαν και έλεγαν:

-Eγώ είμαι το Κράτος Και συνεχίζουν να το λένε. Με αυτό το απωθημένο βασανίζουν όσους ταλαίπωρους έρχονται σε επαφή με το δημόσιο και όπου βρίσκουν χαραμάδα για να βάλουν το χέρι στο μέλι την κάνουν ολόκληρη διώρυγα. Εθνικό σύμβολο και απωθημένο είναι για τους άχαστους Ελληνες δημοσίους υπαλλήλους ο Ακης.

Η ζωή που πάντα ήθελαν να ζήσουν και που πολλοί από δαύτους τα κατάφεραν. Ο θρυλικός Ακης λοιπόν, το σύμβολο αυτό του κράτους της μεταπολίτευσης, η φαντασίωση των δημοσίων υπαλλήλων βγήκε ξανά στις αγορές.

Και ποιος ξέρει: Ίσως τώρα με τους γκρίζους κροτάφους του ανέπαφους να βρει μια νέα Βίκυ, πιο μικρή, πιο έτοιμη από καιρό για τον Ακη…Η αγορά υποδέχεται τον άνδρα τον ωραίο, τον σωστό, τον συναρπαστικό…




Ιόλη Πιερίδη    για το kourdistoportocali.com
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη