13 Ιουλ 2017

Κι άλλο αριστερό χαράτσι: Με προμήθεια οι πληρωμές φόρων με μετρητά στα τραπεζικά γκισέ!

Προμήθεια θα καταβάλλουν οι φορολογούμενοι που.....

πληρώνουν με μετρητά τους τις φορολογικές τους υποχρεώσεις στα τραπεζικά γκισέ, μια απόφαση που της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων με στόχο να επεκταθεί η χρήση πλαστικού χρήματος για την πληρωμή φόρων.

Από τη σχετική απόφαση του Διοικητή της ΑΑΔΕ Γιώργου Πιτσιλή, η οποία αναμένεται να δημοσιευτεί σήμερα, εξαιρούνται μόνο οι ηλικιωμένοι άνω των 70 ετών, οι ανάπηροι και όσοι κατοικούν σε απομακρυσμένες περιοχές. H εξαίρεση αυτή αφορά μόνο σε πληρωμές δόσεων φόρου εισοδήματος και ΕΝΦΙΑ.

Όλοι οι άλλοι φορολογούμενοι που θα πληρώνουν με ηλεκτρονικό τρόπο (κάρτες, Ιντερνετ κ.λπ.) τις φορολογικές τους υποχρεώσεις θα εξακολουθούν να απαλλάσσονται από το βάρος των προμηθειών το οποίο θα επιβαρύνει, όπως και σήμερα, το Δημόσιο.

Με τον τρόπο αυτόν η ΑΑΔΕ στοχεύει στην εξοικονόμηση δημοσίων δαπανών περίπου 10 εκατ ευρώ το χρόνο που καταβάλλονται στις τράπεζες με τη μορφή προμηθειών από όσους πληρώνουν με μετρητά στο ταμείο αλλά και να περιορίσει το ξέπλυμα μαύρου χρήματος που γίνεται με τον τρόπο αυτόν.

Για το Δημόσιο, το κόστος των προμηθειών που καταβάλλει σήμερα το δημόσιο στις τράπεζες για τις συνολικές πληρωμές των φορολογούμενων εκτιμάται σε 18,7 εκατ. ευρώ.

Πρόκειται για όλες τις προμήθειες, που αφορούν σε πληρωμές φόρων και τελών στις τράπεζες. Με την αλλαγή του καθεστώτος, εκτιμάται ότι το κόστος αυτό θα περιοριστεί στα 7 εκατ. ευρώ. Και αυτό γιατί με βάση το νέο καθεστώς το δημόσιο θα επιβαρύνεται μόνο με τις προμήθειες των ηλεκτρονικών πληρωμών και με τις πληρωμές στο γκισέ των ειδικών κατηγοριών φορολογούμενων που θα εξαιρεθούν από το μέτρο.

Στο σχεδιασμό της ΑΑΔΕ για εξοικονόμηση δαπανών συμπεριλαμβάνονται και συγχωνεύσεις- συστεγάσεις εφοριών.

Με βάση τις εκτιμήσεις, υπολογίζεται ότι μπορούν να εξοικονομηθούν περίπου 2,7 εκατ. ευρώ από το κόστος των μισθωμάτων.

http://makpress.blogspot.gr/2017/07/blog-post_599.html
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη