Ο Τομεάρχης Μεταναστευτικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β’ Αθηνών, κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, αναφορικά με την ανακοίνωση των Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, Τ. Χριστοδουλοπούλου, Γ. Ψυχογιού και Ι. Καββαδία, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:         

 «Για πολλοστή φορά, οι δήθεν «ευαίσθητοι» αποδεικνύονται ψεύτες και επικίνδυνοι.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ επιχειρούν, σήμερα, να δικαιολογήσουν τη χθεσινή ανθελληνική τους στάση, όταν και συμμάχησαν με τους Ολλανδούς ενάντια όχι μόνο στη Κυβέρνηση τους, αλλά και στην ίδια τη χώρα για το προσφυγικό ζήτημα.

Δυστυχώς για αυτούς, όμως, η Ιστορία γράφεται με ξεκάθαρες πολιτικές θέσεις, την ώρα που πρέπει και στα αρμόδια όργανα.

Όχι με εκ των υστέρων δακρύβρεχτες, απολογητικές και μακροσκελείς ανακοινώσεις. 

Αποτελεί, άλλωστε, παγκόσμια πρωτοτυπία το γεγονός Έλληνες βουλευτές να βάλλουν κατά Έλληνα συναδέλφου τους, μόνο και μόνο επειδή επελέγη από ξένους ομολόγους τους Εισηγητής του Συμβουλίου της Ευρώπης και εκείνη να συνεχίζουν να προκρίνουν μια Ολλανδική υποψηφιότητα. 

Αποτελεί, επίσης, πρωτοτυπία Έλληνες βουλευτές να εκτοξεύουν τόνους αντεθνικής «λάσπης» απέναντι στην έκθεση Έλληνα συναδέλφου τους προς το Συμβούλιο της Ευρώπης, όταν, μάλιστα, πριν μόλις λίγες ημέρες, η συγκεκριμένη έτυχε ομόφωνης αποδοχής και υπερψήφισης από όλα τα μέλη της αρμόδιας  Επιτροπής. Στάση, που από χθες προκαλεί εντύπωση, αλλά και απορία  σε όλους τους Ευρωπαίους συναδέλφους.

Όπως, επίσης, οξύμωρο είναι να μιλούν για «Φαρμακονήσια», αυτοί που σχεδίασαν και εφήρμοσαν την πολιτική των «ανοιχτών συνόρων», κινητροδοτώντας, με αυτόν τον τρόπο, εκατοντάδες χιλιάδες συμπολίτες μας  από άλλες χώρες να κάνουν «το ταξίδι της επαγγελίας», μετατρέποντας, έτσι, το Αιγαίο σε έναν απέραντο «υγρό» τάφο.

Για όλους αυτούς τους λόγους, ας καταλάβουν, επιτέλους, ότι δεν είναι κατήγοροι, αλλά απολογούμενοι. 

 Τόσο για τα μέχρι τώρα πεπραγμένα τους, όσο και γι’ αυτά που αδίστακτα -λέγοντας  «ναι σε όλα»-   συνεχίζουν να ψηφίζουν.